Soort reis

De beste Fitnesscenters & Gyms van 2024

3 mei 2024

Een goede fitnessruimte mag niet ontbreken in een luxe hotel, vooral niet in een gespecialiseerd gezondheidsoord. Sport en fitness groeien in populariteit tijdens vakantieactiviteiten, de fitnesscultuur is inmiddels een nieuwe norm geworden. Stap binnen in een wereld waar sporten verder gaat dan alleen maar bewegen. Waar u gedetailleerde informatie krijgt over uw gezondheidstoestand, uitdagingen en verbeterpunten. Waar u doorgemeten wordt en u handvatten krijgt welke gebieden te versterken en vooral hóe. Waar elke training een leuke en leerzame ervaring is. Met onze jarenlange ervaring in gezondheidsvakanties en kuurreizen, delen we graag onze kennis van deze beste 'gyms' in de wereld. Van luxe hotels, destination spa's tot boetiekretreats, deze fitnesscenters vallen op door hun locatie, uitzicht, technologie, state-of-the-art apparatuur of gepersonaliseerde trainingsprogramma's.

Hier is onze lijst van favorieten

Image for Palazzo Fiuggi - Italië

Palazzo Fiuggi - Italië

De fitnessruimte van Palazzo Fiuggi is als een work-out in een echte balzaal. Hoge plafonds, grote kroonluchters en prachtige lichtinval. Dit is sporten op koninklijk niveau, in een ruimte die een lust voor het oog is. Palazzo Fiuggi combineert oude holistische kennis met traditionele westerse geneeskunde voor meer welzijn, gezondheid en een langer leven. Een team van wetenschappers, artsen en goeroes evalueert, diagnosticeert en maakt daarna een programma op maat voor u voor tastbare resultaten. U eet ook op maat en heel lekker, met een uniek voedingsplan ontwikkeld door een geneticaprofessor en de resident- drie sterren Michelin chef.

Lees meer
Image for Pine Cliffs Ocean Suites - Portugal

Pine Cliffs Ocean Suites - Portugal

Dit resort, gelegen aan de zee in de Portugese Algarve, wordt gezien als een van Europa's belangrijkste bestemmingen voor sport, fitness en buitenactiviteiten. De sportschool, 'Active by Serenity', heeft een goede reputatie. De gym heeft alles wat u nodig heeft voor een actieve sportvakantie. Een groot fitnesscenter met geavanceerde eersteklas fitnessuitrusting (cardiotoestellen en gewichten), maar ook een binnenbad, een buiten Bootcamp-circuit, zeven buitenbaden en een energiek en professioneel team van personal trainers. Tel daarbij op de prachtige locatie met adembenemend uitzicht op de Atlantische Oceaan en u snapt waarom dit resort in Albufeira zo geliefd is bij sportfanaten. 

Lees meer
Image for Kamalaya Wellness Sanctuary - Thailand

Kamalaya Wellness Sanctuary - Thailand

Kamalaya Wellness Sanctuary biedt een gevarieerd aanbod van Fitness- en Sportprogramma's, verschillend in duur en intensiteit. Het (recent gebouwde) fitnesscenter bevindt zich op het hoogste punt van het resort en biedt een prachtig uitzicht over de Golf van Thailand. Rent u op de loopband of traint u op de fiets, het uitzicht geeft een extra dimensie aan uw work-out. Naast het fitnesscentrum ligt het 25 meter lange buitenbad, heerlijk voor een verfrissende duik na het sporten. Kamalaya heeft een team van zeer toegewijde personal trainers die een training op maat maken. Boek na afloop van een sportsessie een Super Stretch van 30 of 60 minuten, onze persoonlijke tip. Kamalaya's motto 'Feel life’s potential' zult u na het sporten zeker ervaren.

Lees meer
Image for Almar Jesolo - Italië

Almar Jesolo - Italië

De fitnessruimte van Almar Jesolo beschikt over een mooi ingerichte binnenlounge met uitzicht op zee, perfect voor privélessen. Uitgerust met ultramoderne Technogym-apparatuur, is deze gym verdeeld in cardio- en krachttrainingszones. Een van de eyecatchers is het cardio-gedeelte, dat in een glazen constructie ligt met panoramisch uitzicht op zee. Even slikken als u erin loopt, u staart zo de diepte in onder de glazen vloer. De Pilates, Yoga, Tai Chi en Stretchinglessen zijn niet alleen voor een fysieke opkikker, maar ook voor mentale balans. De spa is alleen toegankelijk voor volwassenen en heeft een oppervlakte van 2.000m2 met heel veel faciliteiten zoals een bubbelbad, hammam, sauna's, zoutsauna's, Turks zoutwaterzwembad, ijskamer en multisensorische douches.

Lees meer
Image for JOALI BEING - Malediven

JOALI BEING - Malediven

JOALI BEING biedt met hun gym CORE het grootste fitnesscenter op de Malediven. Open ruimtes, verkoelende wind en een plafond van 16 meter hoog. Hier kunt u terecht voor cardio in de uitgestrekte Cardio-zone, uitgerust met Technogym- en Nohrd-apparatuur. JOALI BEING staat hoog aangeschreven als het gaat om de nieuwste technologie en diagnostische testen om u helemaal door te meten. Met bio-energetische machines, de Fit 3D body scanner en Intelligent Movement Analysis met Technogym's D-Wall worden middels sensoren uw beweging, houding en zelfs de 16 gewrichten van uw lichaam geanalyseerd. U kunt deelnemen aan cryotherapie, kickboksen en een verscheidenheid aan fitnesslessen. Naast de zeer uitgebreide gym, heeft CORE een speciale Pilates-studio en de LOTUS ruimte, een rustige oase voor meditatie of klankschaalsessies. 

Lees meer
Image for RAKxa - Thailand

RAKxa - Thailand

RAKxa Integrative Wellness resort is de eerste medische destination spa in Thailand. Een toegewijd team van artsen en specialisten helpt u op weg naar een gezonde leefstijl. Specialiteiten zijn het gewichtsverlies- en sport, healthy-aging en slaapverbeteringsprogramma. Gelegen in 85 hectare groene omgeving (!), ligt in dit duurzame retreat de RAKxa Gaya Gym, dat fungeert als een plek voor een analyse van aanhoudende problemen of verbeterpunten in de bewegingspatronen van uw lichaam. U krijgt dus in detail inzicht hoe uw gezondheid ervoor staat, en wát u echt nodig heeft. Niet alleen fysiek, maar ook emotioneel en spiritueel. De gepersonaliseerde trainingsprogramma's worden op maat gemaakt op basis van de principes van correctieve oefeningen, prestatie-revalidatie en neuromusculaire training. 

Lees meer
Image for Park Igls - Oostenrijk

Park Igls - Oostenrijk

Het fitnesscenter van Park Igls Medical Spa Resort bevindt zich op de derde verdieping van het hotel en biedt prachtig uitzicht op de omliggende bergen van Igls, waaronder de Karwendel Mountains en de Serles-piek. Prachtig ontworpen, ruim opgezet en met uitzicht! De sportschool beschikt over moderne cardio- en krachtapparatuur, evenals aparte ruimtes voor stretchen en groepslessen. Als ontvanger van prestigieuze internationale prijzen zoals de Condé Nast Traveller Spa Awards staat Park Igls bekend om zijn detox- en vastenprogramma's volgens de Modern Mayr-methode, een paradijs voor het spijsverteringssysteem. Gasten waarderen de expertise van medische professionals die tevens veel weten over leefstijlverbetering.

Lees meer
Image for Over Marleen

Over Marleen

Dit blog is geschreven door Marleen, oprichter Puurenkuur in 2005. Ze reist de wereld over op zoek naar de beste gezondheids- en kuuroorden, spa's en retreats. Ze deelt haar kennis, ervaringen en inzichten via haar blogs.

Bekijk ons aanbod van alle sport- en fitnessvakanties

Lees meer
Top 12 luxe destination spa's
Tips voor een betere nachtrust - Leer beter slapen
Floortje Dessing in Thailand
Ayurveda in Europa
Top 6 retreats voor in je eentje