Soort reis

De Beste Luxe Health & Wellbeing hotels wereldwijd

29 september 2023

Met name na de woelige tijden rondom de COVID-19-pandemie zijn we ons meer dan anders bewust van onze gezondheid, zowel fysiek als mentaal. De vraag naar plekken waar we écht kunnen opladen groeit met de dag. 

Zorgeloos, in alle comfort en next level verwend worden: onze luxe spa’s begrijpen dat net dat beetje extra, vaak echt verschil maakt. Ze behoren tot de beste en de mooiste spa’s ter wereld en zetten een dikke punt op elke i.

  • De service: onberispelijk natuurlijk, maar vooral ook een absoluut topteam met echte aandacht voor u als gast.
  • De spa: de beste programma’s en therapeuten die individuele pijnpunten voelen en behandelingen op u persoonlijk afstemmen.  
  • Het eten: verrukkelijk en van de hoogste kwaliteit.
  • De kamers: de lekkerste bedden en van alle gemakken voorzien.
  • Locatie: op de mooiste plekken op aarde.

En dat betekent dat u optimaal kunt genieten en ontspannen. Echt even nergens aan hoeft te denken. Ultiem tot rust kunt komen en met volle aandacht aan uw gezondheid kunt werken. Kort gezegd helpen de beste spa’s ter wereld u de allerbeste versie van uzelf te worden. 

Benieuwd welke spa’s door onze strenge selectie zijn gekomen? Dit is het topsegment en biedt het beste van het beste!

Image for NIEUW! Palazzo Fiuggi (Italië)

NIEUW! Palazzo Fiuggi (Italië)

Palazzo Fiuggi is een ultraluxe medische spa met programma’s op maat, thalassotherapie en natuurlijke bronnen nabij Rome en een uniek voedingsplan gebaseerd op epigenetische wetenschap.

Lees meer
Image for Euphoria Retreat (Griekenland)

Euphoria Retreat (Griekenland)

Griekse en Chinese wijsheden en geneeskunde brengen emotionele, fysieke en spirituele gezondheid in een statig en onovertroffen mooie Destination Spa. Een echte wow-bestemming.

Lees meer
Image for Lefay Resort & SPA Lago di Garda (Italië)

Lefay Resort & SPA Lago di Garda (Italië)

De specialiteit van Lefay Resort & SPA Lago di Garda? Zonder twijfel: de behandeling van typische westerse problemen (stress, overgewicht) vanuit de klassieke Chinese geneeskunde.

Lees meer
Image for SHA Wellness Clinic (Spanje)

SHA Wellness Clinic (Spanje)

Oosterse benaderingen komen in SHA Wellness Clinic samen met westerse visies op gezondheid en welzijn. En dat onder een weldadig, super-de-luxe, modern dak.

Lees meer
Image for Haritha Villas & Spa (Sri Lanka)

Haritha Villas & Spa (Sri Lanka)

Haritha Villas & Spa is een kleinschalig, super-de-luxe natuurparadijs voor op maat gemaakte ayurvedakuren en wellness. Alle 9 villa’s komen met absolute privacy, ultiem comfort en een eigen zwembad.

Lees meer
Image for AMARA (Cyprus)

AMARA (Cyprus)

Het ultra-luxe AMARA hotel gelegen aan de zuidkust van Cyprus vlakbij Limassol bevat alle ingrediënten voor een luxe wellnessvakantie: topservice, chique kamers, een Michelin-ster restaurant, privéstrand en ontspanning in de spa van maar liefst 3000 m2!

Lees meer
Image for Six Senses Ibiza

Six Senses Ibiza

Een spiksplinternieuw, luxueus, vijfsterrenplus hotel van de Six Senses-keten in het zonovergoten Ibiza. De ideale plek voor een spirituele wellnesservaring, maar ook voor een supergeavanceerde gezondheidsboost.

Lees meer
Image for Parklane, a Luxury Collection Resort & Spa (Cyprus)

Parklane, a Luxury Collection Resort & Spa (Cyprus)

Het luxe Parklane, geopend in 2022, is een uberluxe vijfsterren resort aan het strand in Cyprus met zoutwaterbaden, een aparte adults-only vleugel én een strand voor de deur.

Lees meer
Image for Zulal Wellness Resort (Qatar)

Zulal Wellness Resort (Qatar)

Het duurzame Zulal Wellness Resort by Chiva-Som combineert Arabische gastvrijheid en traditionele Islamitische geneeskunde met de holistische filosofie van Chiva-Som, de internationaal geprezen Destination Spa in Thailand.


Lees meer
Image for Palazzo di Varignana (Italy)

Palazzo di Varignana (Italy)

Leef ‘La Dolce Vita’ op een elegant en luxueus landgoed, temidden van wijnranken en olijfbomen. De spa was verkozen tot beste Italiaanse spa 2020. Ideale plek voor korte en lange kuur- en wellnessverblijven.

Lees meer
Image for Chenot Palace Weggis (Zwitserland)

Chenot Palace Weggis (Zwitserland)

Chenot Palace Weggis is het spiksplinternieuwe Chenot vlaggenschip in Zwitserland. De Chenot-methode staat wereldwijd bekend om de medische detoxprogramma’s waarbij westerse wetenschap en oosterse filosofie samenkomen.

Lees meer
Image for Six Senses Kaplankaya (Turkije)

Six Senses Kaplankaya (Turkije)

Het nieuwe Six Senses Kaplankaya aan de Egeïsche kust is de verpersoonlijking van hedendaagse luxe. Erg stijlvol en modern met een enorm aanbod aan faciliteiten en activiteiten waaronder een eersteklas wellnesscenter en uitgebreid fitnesscentrum.

Lees meer
Image for Kamalaya (Thailand)

Kamalaya (Thailand)

Een beleving. Life changing. Onvergetelijk. Kamalaya Wellness Sanctuary is het allemaal én meer. Maar woorden kunnen Kamalaya niet beschrijven. Kamalaya moet u meemaken.

Lees meer
Image for Marleen

Marleen

Dit blog is geschreven door Marleen, oprichter Puurenkuur in 2005. Ze reist de wereld over op zoek naar de beste gezondheids- en kuuroorden, spa's en retreats. Ze deelt haar kennis, ervaringen en inzichten via haar blogs.

Tips voor een betere nachtrust - Leer beter slapen
Ayurveda in Europa
Top 13 luxe destination spa's
Top 6 retreats voor in je eentje
Floortje Dessing in Thailand