Persoonlijke ervaring: Fitness vakantie

2 januari 2020
Bewegen is goed. Maar we vinden niet allemaal de tijd en de motivatie om ook echt aan de slag te gaan. Een fitnessvakantie kan de knop omzetten.
Image for

Bewegen is goed. Maar we vinden niet allemaal de tijd en de motivatie om ook echt aan de slag te gaan. Een fitnessvakantie kan de knop omzetten. U ontdekt uw sportieve talenten en krijgt er vanzelf plezier in! Lees hier het persoonlijk relaas van Helen van de Tillaar (38): ‘De mentale vermoeidheid gleed eindelijk van me af’.


‘Natuurlijk wist ik dat voldoende beweging nodig is voor je gezondheid en om fit te blijven. Maar ik was gewoon niet zo’n sporter. Ook op vakantie lag ik graag met een boek naast het zwembad. Lekker luieren, dat vond ik heerlijk. Maar toen ik last kreeg van mijn rug en daardoor helemaal niets meer aan sport deed, zeiden zowel de huisarts als de fysiotherapeut dat ik in beweging moest komen. 

Maar wát dan? En hoe? Ik kon mezelf er gewoon niet toe zetten. Een sportieve vriendin van me stelde voor om samen een actieve vakantie te boeken. Een week fietsen, of met een rugzak op de bergen in zag ik echter niet zitten. Maar toen kwam ze met een fitnessreis aan. Tien dagen in een heerlijk luxe resort aan zee, met daarbij een gevarieerd programma met verschillende sporten. Dat leek me wel wat. Wanneer ik het sporten niet vol zou houden, of gewoon geen zin meer had, kon ik altijd nog lekker met een boek naar het strand. Nou, gelezen heb ik die vakantie weinig. En ik heb het totaal niet gemist! Elke dag waren er weer andere activiteiten en ik ontdekte dat ik meer in me had dan ik dacht. Pilates en tai chi bleken niet echt mijn ding, maar op en in het water was ik in mijn element. Roeien, surfen en zwemmen vond ik heerlijk. 


Al na een paar dagen merkte ik dat ik anders opstond: ik had bergen energie. Het was zo lang geleden dat ik dat had gevoeld. De mentale vermoeidheid gleed eindelijk van me af, en de lichamelijke vermoeidheid voelde lekker. Het gaf me een enorm voldaan gevoel. En ik was ook trots op mijn doorzettingsvermogen. 


Eenmaal thuis heb ik het zwemmen doorgezet. Twee ochtenden per week trek ik baantjes en één keer per week doe ik aquarobics. Van mijn rug heb ik vrijwel geen last meer. Ik merk dat mijn conditie enorm verbeterd is, en zwemmen is hartstikke goed voor je spierkracht. Die vakantie is bij mij echt de knop omgegaan. Ik heb ontdekt hoeveel fitter en energieker ik me voel wanneer ik regelmatig sport. Ik kan me nu niet voorstellen dat ik het ooit níet meer zou doen!’

Bekijk hier het aanbod van alle fitness en actieve vakanties in de kuurhotels, spa's en wellness hotels die we aanbieden.

Image for