Puurenkuur, Wellness Reizen Wereldwijd
 
Soort reis

Slaapverbetering wellness vakantie

2 januari 2018

Om gezond te blijven, helder te denken en goed te functioneren hebben we onze nachtrust hard nodig. Tijdens de slaap herstelt het lichaam zich, en laadt de interne accu weer op. Ook de hersenen rusten ’s nachts uit. Ze verwerken indrukken en informatie.
Een goede nachtrust zorgt ervoor dat zowel lichaam als geest overdag goed hun werk kunnen doen. Precies daarom is slaap onontbeerlijk. En om die reden bieden verschillende resorts en kuuroorden reizen aan met speciale slaapverbeteringsprogramma’s. Tijdens zo’n wellness arrangement leert u goed te slapen. Zodat u niet alleen volledig uitgerust van vakantie terugkomt, maar vooral thuis ook weer uitgerust door het leven kunt.

Image for Wat zijn oorzaken van slecht slapen?

Wat zijn oorzaken van slecht slapen?

Wat zijn oorzaken van slecht slapen?

Maar liefst een op de vier Nederlanders heeft slaapproblemen. Hoe dat komt? Slecht slapen is een van de eerste signalen van overmatige stress. Misschien wordt die veroorzaakt door een hectische periode. Door te lang te hard te hebben gewerkt. Door een heftige gebeurtenis. Door problemen. Door veel emoties. Wat de oorzaak ook is: stress houdt de cortisolspiegel hoog. Daardoor is het moeilijk de slaap te vatten. Bovendien wordt die minder diep en lang. Vrouwen in de overgang kunnen ook last hebben van slaapproblemen. De afname van het hormoon progesteron, dat zorgt voor ontspanning, kan leiden tot een minder goede nachtrust. Ten slotte hebben omgevingsfactoren invloed. Tot vlak voor het slapengaan achter de computer of televisie zitten, bevordert uw slaap niet. Net als te laat naar bed gaan, of op onregelmatige tijden. Laat op de avond koffie of alcohol drinken is tevens af te raden. 

Image for Wat is een slaapverbetering wellness vakantie?

Wat is een slaapverbetering wellness vakantie?

Het goede nieuws is dat er iets is te doen aan slaapproblemen. Er zijn verschillende wellness resorts en luxe kuuroorden die daarvoor speciale programma’s aanbieden. Dit zijn professionele slaapcursussen waarin u onder begeleiding van experts allerlei behandelingen en trainingen ondergaat die u leren slapen. Denk: massages, rustgevende rituelen en yoga. Acupunctuur, voetreflexologie en traditionele Chinese geneeskunde. Beweging, coaching en meditatie. Tijdens deze gespecialiseerde wellness reizen legt u de oorzaak van het slecht kunnen slapen bloot en bieden de deskundigen u een oplossing. Een ontspannende, comfortabele vakantie waarvan u een goede nachtrust als souvenir mee naar huis neemt.

Bekijk hier het aanbod in onze slaapverbetering programma's in de kuurhotels, spa's en wellness hotels die we aanbieden.

Lees meer
Top 6 Retreats Solo-travellers
Top 10 Luxe Destination Spa's
Floortje Dessing in Thailand
Ayurveda in Europa
Tips voor een betere nachtrust - Leer beter slapen