Puurenkuur, Wellness Reizen Wereldwijd
 
Soort reis

Stoppen met roken wellness vakantie

22 december 2017
Niemand hoeft u te vertellen dat het slecht is voor uw gezondheid. Of dat het een hoop geld kost. Of dat het een opluchting is om niet meer verslaafd te zijn. De meeste rokers willen ook wel stoppen, maar hoe?

Stoppen met roken wellness vakantie

Niemand hoeft u te vertellen dat het slecht is voor uw gezondheid. Of dat het een hoop geld kost. Of dat het een opluchting is om niet meer verslaafd te zijn. De meeste rokers willen ook wel stoppen, maar hoe? Een wellness reis met een speciaal Stoppen met roken arrangement kan precies zijn wat u nodig heeft. Want op vakantie komt u niet in de situaties terecht waarin u normaal naar een sigaret zou grijpen. Daarbij wordt u gesteund in uw poging tot stoppen door het team van specialisten dat voor u klaarstaat. Bovendien verblijft u ondertussen in een wellness resort of luxe kuuroord waar u geniet van behandelingen, rust en gezond eten. Van zon, zee en beweging. Deze factoren maken stoppen met roken tijdens een kuurreis makkelijker. En dus de kans dat u slaagt groter.

Wat is een stoppen met roken wellness vakantie?

Een stoppen met roken wellness vakantie staat in het teken van het doorbreken van de verslaving. U volgt een speciaal samengesteld programma dat u helpt om die sigaret voortaan niet meer op te steken. Zo’n wellness arrangement bestaat meestal uit ontspannende behandelingen, coaching sessies, acupunctuur en gezonde voeding. Er wordt gebruikt gemaakt van oosterse holistische methodes zoals acupunctuur, tai chi, qi gong, yoga en ayurveda. Maar daarnaast kunt u ook rekenen op westers georiënteerde medische begeleiding. Longfunctieonderzoek bijvoorbeeld, of een hartfilmpje en zuurstofsessies. Ook is er aandacht voor de cosmetische kant, zoals het verwijderen van nicotineaanslag op uw tanden.

Voor wie is een stoppen met roken wellness vakantie?

Door zowel lichamelijk als geestelijk aan uzelf te werken tijdens een stoppen met roken wellnessvakantie, is de impact van deze stoppoging veel groter. U ervaart al tijdens de reis wat een verschil het maakt als u niet meer rookt. Hoeveel fítter u zich voelt. Hoeveel meer lúcht u heeft. Hoe u beter ruikt. Hoe lekkerder eten smaakt. En het belangrijkste: u bent van uw verslaving verlost. Het gevoel van vrijheid dat u daardoor beleeft, is vaak de belangrijkste motivatie om het thuis vol te houden. En in de meeste gevallen lukt dat ook. Dat maakt een stoppen met roken wellness vakantie tot de ideale reis voor iedereen die wel wil stoppen, maar daarin tot nu toe steeds niet slaagde. 

Lees  het persoonlijk verslag van Ilse de Koning die een stoppen met roken wellness vakantie boekte.

Bekijk hier ons aanbod van Stoppen met Roken programma's in de kuurhotels, spa's en wellness hotels


Image for Voor wie is een stoppen met roken wellness vakantie?
Top 6 Retreats Solo-travellers
Floortje Dessing in Thailand
Tips voor een betere nachtrust - Leer beter slapen
Ayurveda in Europa
Top 10 Luxe Destination Spa's