Soort reis

Wat zijn dé wellnesstrends voor 2022?

14 januari 2022

Bij de onderstaande Puurenkuur-hotels ontdekt u de trends van 2022.

Image for Dit kan u verwachten

Dit kan u verwachten

Preventieve en transformatieve reizen zetten u weer stevig in het middelpunt van uw eigen leven. We eten nog plantaardiger met heerlijke veggie en vegan haute cuisine en pakken stresshormonen aan met bossen. Aan de andere kant van oer staat high-tech wellness: de beste versie van uzelf met de nieuwste gezondheidstechnologieën. En moeie mama's en mannen hervinden zichzelf met me-time. Bij de onderstaande Puurenkuur-hotels ontdekt u de trends van 2020.

Natuurlijk kunt u, net als altijd, ook bij ons terecht voor de gevestigde klassiekers: yoga/meditatie, detox, thalasso, ayurveda, anti-stress, fitness en gewichtsverlies.

Image for Transformatieve wellnessreizen – wie ben ik ook alweer?

Transformatieve wellnessreizen – wie ben ik ook alweer?

Persoonlijke groei in plaats van pampering. Steeds meer mensen kiezen voor een betekenisvol programma met ruimte voor zelfreflectie en zelfontdekking. Wie ben ik? Waar wil ik naar toe? Wat is belangrijk voor mij? Of hoe ga ik door na een moeilijke gebeurtenis? Het roer om op reis zeg maar. En terugkomen met blijvende veranderingen in doen, durven, denken, zelfliefde en zelfzorg.  


Hotels met transformatieve programma’s: Kamalaya-Thailand, Ananda in the Himalayas-India, Atmantan Wellness Resort-India, Euphoria Retreat-Griekenland, MasQi-Spanje.

Image for Preventieve wellnessvakanties

Preventieve wellnessvakanties

We weten wel wat goed voor ons is, maar het uitvoeren of volhouden is soms knap lastig. Weer overgewerkt en dus is sporten er weer bij ingeschoten. Onderweg snel gegeten. Toch dat glaasje wijn te veel gedronken. En tja, de luchtkwaliteit in de steden helpt ook niet echt. Slechte gewoontes staan aan de basis van veel gezondheidsproblemen. Preventieve wellness retreats zetten u weer op het rechte pad, resetten uw lichaam, installeren goede gewoontes en helpen u deze thuis voort te zetten.


Hotels met preventieve wellnessprogramma’s: Somatheeram Ayurveda Village-India, Longevity Health & Wellness Hotel-Portugal, Park Igls-Oostenrijk.

Image for Hightech gezondheid – meten is weten

Hightech gezondheid – meten is weten

Smartwatches houden onze hartslag, stappen, calorieverbruik en slaappatroon bij. In apps tracken we onze vorderingen en slaan we gezondheidsdoelen op. Ook op reis leveren technologische snufjes mogelijkheden voor wellness op maat. Hotels gebruiken de nieuwste technologieën om uw gezondheid te verbeteren en zetten zo de persoonlijke puntjes op de i van uw gezondheid.


Hotels met hightech wellness programma’s: SHA Wellness Clinic-SpanjeChiva-Som-Thailand.

Image for Plantaardige hoogstandjes - Veggie Haute Cuisine

Plantaardige hoogstandjes - Veggie Haute Cuisine

Het wetenschappelijke bewijs over de voordelen van een plantaardig dieet voor mens en aarde stapelt zich op. Een groeiend aantal mensen kiest daarmee voor een vegetarisch, veganistisch of flexitarisch dieet. Het aantal keukens in wellness hotels dat kookt volgens farm-to-table- concept is geëxplodeerd. Lokale producten, eigen biologische groentetuinen en fantastische vegetarische of veganistische haute cuisine zijn maar een paar voorbeelden van de groeiende groene zaak.


Hotels met exceptionele plantaardige keukens: Absolute Sanctuary-Thailand.

Image for Terug naar de natuur - Beter met bomen

Terug naar de natuur - Beter met bomen

Stress, nervositeit en depressie, drie veel voorkomende emotionele reacties op het moderne leven. Alle drie zijn het gezondheidsslopers. Het medicijn? Moeder natuur! Alle vijf zintuigen komen tot leven en gedachten komen tot rust. De Japanners noemen het bosbaden en doen het al lang. Onderzoek wijst uit dat het echt werkt. De hoeveelheid cortisol (stresshormoon) in het lichaam daalt rap tijdens een boswandeling. Ook de bloeddruk gaat omlaag, het immuunsysteem krijgt een boost en slapen gaat beter.  


Hotels in een uiterzonderlijke natuurlijke omgeving: Lefay-ItaliëBadhotel Domburg-Zeeland, The Retreat-Costa Rica, Sen Wellness Sanctuary-Sri Lanka.

Image for Moderne Mannen - De tweede helft

Moderne Mannen - De tweede helft

De moderne man in de tweede helft van zijn leven reageert niet op zijn midlife crisis met een snelle motor of een plotselinge tattoo, maar met een investering in zijn gezondheid. midlife crisis = midlife opportunity; het leven is niet ‘al voor de helft voorbij’ maar ‘pas op de helft’. Mannen tussen de 45 en 70 boeken steeds vaker een wellnessvakantie. En dus staan tussen de wellnessprogramma’s van vooruitstrevende resorts nu ook programma’s speciaal ontwikkeld voor mannen.


Hotels met programma's voor mannen: Absolute Sanctuary-Thailand, Lefay Resort & SPA Dolomiti-Italië,

SHA Wellness Clinic-Spanje.

Image for Mama-Me Time - Baas in eigen hoofd

Mama-Me Time - Baas in eigen hoofd

Jonge kinderen zeggen gemiddeld rond de 387 keer per dag ‘mama’ als ze iets nodig hebben (tegen 78x papa). Met meer kinderen kan dit oplopen tot ruim 700, 1000 of misschien wel 1400 keer per dag. Gemiddeld staat een moeder dus ook (16x) vaker op om aan de hulproep tegemoet te komen. Schatjes zijn het, allemaal, maar iedereen verdient een beetje ruimte in zijn of haar eigen hoofd voor haar eigen gedachten. En dat komt zo wel in het gedrang. Mama me-time vakanties, alleen of met vriendinnen zijn goed voor moeder en kroost. Batterijen opladen, jezelf weer ontdekken en bijslapen. Dat levert een hele blije mama op!


Adults-only hotels met verwenprogramma’s:  MasQi-Spanje, Shanti-Som-Spanje, Euphoria-Griekenland, Kamalaya-Thailand.

Floortje Dessing in Thailand
Ayurveda in Europa
Top 6 retreats voor in je eentje
Top 13 luxe destination spa's
Tips voor een betere nachtrust - Leer beter slapen