Soort reis

De Top 7 beste medische spa's

24 maart 2023

Wat is een medische spa

Een medische spa, ook wel medi-spa genoemd, is een hotel of resort die medische behandelingen aanbiedt in combinatie met wellnessbehandelingen, teneinde een totaalpakket aan te bieden van gezondheid, fitheid, welbevinden en beauty. Het verschil tussen een ‘regulier’ kuuroord en een medische spa, is dat een medische spa onder toezicht staat van een arts. Medische spa's bieden doorgaans een groot scala aan behandelingen, gezondheidstesten en andere - op technologie gebaseerde - behandelingen om goed inzicht te krijgen in uw gezondheid en wellness. Zo kunt u bijvoorbeeld meten hoe het met uw stressniveau is, hoe uw hormoonbalans is, welke activiteiten en voeding het best aansluiten bij uw huidige leefstijl. Om maar wat te noemen. Naast deze medische apparatuur, biedt een medi-spa ook een breed scala aan traditionele spabehandelingen zoals massages, gezichtsbehandelingen of pedicures. Sommige medi-spa's bieden cosmetische behandelingen aan, zoals injectables, laserbehandelingen en andere cosmetische behandeling. 

Wat te verwachten van een vakantie naar een medische spa?

Het doel van een medische spa is om uw gezondheid te verbeteren. Medische spa's bieden doorgaans een meer persoonlijke benadering van zorg dan traditionele medische klinieken of ziekenhuizen. Als u een specifiek gezondheidsdoel heeft en u wilt dit doen onder toezicht van een arts, dan kan een medische spa een goede optie voor u zijn. Medische spa's zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Deels ook door de professionele programma's onder supervisie van een arts. Denk aan mentale balans, slaapverbetering, stoppen met roken, verlichting van rugpijn, spijsverteringsverbetering of reuma. Naast de op technologie gebaseerde behandelingen en spabehandelingen, kunnen medische spa's ook cosmetische behandelingen aanbieden om specifieke problemen aan te pakken, variërend van specifieke huidproblemen of gezond ouder worden. We noemen een paar van onze beste Medische spas op. Meer weten? Neemt u vooral contact met ons op. We informeren u met plezier over de mogelijkheden.

Image for SHA Wellness Clinic, Spanje

SHA Wellness Clinic, Spanje

Oosterse benaderingen komen in SHA Wellness Clinic samen met westerse visies op gezondheid en welzijn. En dat onder een weldadig, super-de-luxe, modern dak. Sinds de opening in 2008 is het een van de beste medische destination spa ter wereld, waar u terecht kunt voor verschillende, goed onderbouwde gezondheidsprogramma’s. Stoppen met roken, detoxen, afvallen, beter slapen, burn-out, yoga en fitness zijn maar een aantal van de kuren die u kunt volgen. Bovendien is het een van de weinige kuuroorden waar ook diverse esthetische behandelingen worden gegeven.

Lees meer
Image for Mövenpick Resort & Spa Dead Sea, Jordanië

Mövenpick Resort & Spa Dead Sea, Jordanië

Op het vlakke, zoute water van de Dode Zee drijft u bijna gewichtloos op het laagste punt ter wereld. Aan de oevers van de Dode Zee ligt het majestueuze vijfsterrenhotel Mövenpick: een heilzame plek voor body & mind. De medische programma's staan onder supervisie van een arts. De moderne en adults-only Zara spa is een wellness oase van maar liefst 6000m2 met stoombaden, sauna’s, een hydrozwembad met massagestations en whirlpools, overloopbuitenzwembad, Kneipp voetbassin, Hamam (dames en heren gescheiden), caldarium, laconium, tropische regen douches, lounge en buitenterras met juice bar, ontspanningsruimtes en een meditatieruimte. 

Lees meer
Image for Longevity Medical & Health Hotel, Portugal

Longevity Medical & Health Hotel, Portugal

Longevity Health & Medical Hotel is een adults-only hoogwaardige medische Spa voor healthy aging, detox, gewichtsverlies programma’s in het hart van de Algarve.Voorkomen is beter dan genezen en daar zet deze medische spa dan ook op in. Vanuit de filosofie niet alleen lánger maar ook béter leven, ontwikkelden ze diverse programma’s: stressmanagement, detox, gewichtsverlies, ontspannen, in balans of healhty aging. Programma’s voor een gezondere, actievere en blijere versie van jezelf. De programma’s hebben een 360 graden benadering waarbij medische en holistische therapieën en de juiste voeding samenkomen. Zoals elk goede medische spa dat heeft, zijn de medische ondersteunings apparaten hier imposant: cryo sauna, ozontherapie, zuurstoftherapie of hydro colontherapie (klysma’s) en nog veel meer.

Lees meer
Image for Park Igls Medical Spa Resort, Oostenrijk

Park Igls Medical Spa Resort, Oostenrijk

Een van de beste Medische spa’s van Europa: dit award-wining vijfsterrenhotel in het hart van Tyrol, middenin de Oostenrijkse Alpen. Met focus op Modern Mayr-kuren, een weldaad voor uw darmen. Dokters zijn dagelijks aanwezig in het medische center voor het consult én medische sessies. Het hotel biedt ook los van de Mayr kuur medische diensten aan zoals check-ups, fysiotherapie, psychotherapie, medische massages en persoonlijke fitnesssessies.

Lees meer
Image for Chenot Palace Weggis, Zwitserland

Chenot Palace Weggis, Zwitserland

Chenot Palace Weggis is het spiksplinternieuwe Chenot vlaggenschip in Zwitserland. De Chenot-methode staat wereldwijd bekend om de medische detoxprogramma’s waarbij westerse wetenschap en oosterse filosofie samenkomen. Henri Chenot, de bedenker van de Chenot-methode, introduceerde de eerste detoxprogramma’s in 1974. In de methode ligt de focus op de medische wetenschap, psychologie, Chinese geneeskunde en natuurgeneeskunde. Chenot ontwikkelde het revolutionaire concept van Biontologie (de wetenschap van het leven) en de prominente Chenot-methode die het lichaam weer in evenwicht brengt door een combinatie van traditionele Chinese geneeskunde en de nieuwste westerse wetenschappelijke ontwikkelingen. 

Lees meer
Image for OCÉANO Health Spa Hotel, Tenerife

OCÉANO Health Spa Hotel, Tenerife

In het authentieke familiehotel OCÉANO Health Spa Hotel bent u in uitstekende handen voor een F.X. Mayr-, ayurveda- of thalassokuur. OCÉANO Hotel Health Spa is gespecialiseerd in dr. Mayr-kuren. Daarin staat een grondige reiniging van het spijsverteringsgestel als basis van een goede gezondheid centraal. Deze specifieke, holistische vorm van detoxen gebeurt onder begeleiding van een arts, in de kliniek naast het hotel. In de spa zelf kunt u terecht voor ayurvedakuren, schoonheidsbehandelingen en massages.

Lees meer
Image for RAKxa Wellness & Medical Retreat, Thailand

RAKxa Wellness & Medical Retreat, Thailand

Het RAKxa Wellness & Medical Retreat is het eerste duurzame, integrale wellness & medical retreat in Thailand. In een rustgevende tropische setting werkt u hier onder zeer specialistische begeleiding preventief aan uw gezondheid en leefstijlverandering. RAKxa Wellness and Medical Retreat heeft een bijzondere preventieve gezondheidsaanpak waarbij moderne medische wetenschap en traditionele Chinese en Thaise geneeskunde, ayurveda en energieheling samenkomen. Het doel: nieuwe energie, verjonging en revitalisatie. 

Lees meer

Bekijk ons hele aanbod van medische spa's. Klik op de knop rechts...

Lees meer
Image for Marleen

Marleen

Dit blog is geschreven door Marleen, oprichter Puurenkuur in 2005. Ze reist de wereld over op zoek naar de beste gezondheids- en kuuroorden, spa's en retreats. Ze deelt haar kennis, ervaringen en inzichten via haar blogs.

Ayurveda in Europa
Top 12 luxe destination spa's
Tips voor een betere nachtrust - Leer beter slapen
Top 6 retreats voor in je eentje
Floortje Dessing in Thailand