Soort reis

Herfst 2023: Ontdek de mooiste retreats

8 september 2023
De herfst is een ideale periode voor het maken van een retreat, wat letterlijk 'jezelf terugtrekken' betekent. De grote toeristenstroom is verdwenen, de prijzen dalen en de temperaturen zijn mild en aangenaam. De herfst heeft ook symbolische betekenis. Het markeert het einde van de zomer en de overgang naar de winter, wat staat voor het loslaten van oude patronen en emoties die ons niet langer dienen. Het biedt ruimte voor groei en verandering, een tijd van reflectie waarin we naar binnen keren, onze ervaringen evalueren en ons voorbereiden op het nieuwe. We inspireren u graag met prachtige vakantie-opties voor dit najaar, of u nu kiest voor kleinschalig of grootschalig, eenvoudig of luxe, direct aan zee of midden in het bos. De keuze is aan u!

Ontdek onze herfstretreats in de natuur:

Image for 1.	Betaalbare wellness: La Clairiere (Frankrijk)

1. Betaalbare wellness: La Clairiere (Frankrijk)

Verscholen in het hart van het Nationaal Park Vogezen ligt Hotel La Clairière, één van de eerste holistische hotels in Frankrijk. Hier heeft u toegang tot ongerepte bossen, goede wandelpaden en schilderachtige meren en dorpjes. Het landschap is vooral betoverend tijdens het herfstseizoen, een paradijs voor natuurliefhebbers. La Clairière is een echt familiehotel en biedt een prachtige spa met een wijd aanbod van (Oosterse) behandelingen en vegan opties op de menukaart.

Lees meer
Image for 2.	Duurzaam & Eco: My Arbor (Italie/Oostenrijk)

2. Duurzaam & Eco: My Arbor (Italie/Oostenrijk)

Een modern en luxe, adults-only hotel in boomhutstijl met 2500 m2 spa in de Italiaanse Dolomieten, net over de grens van Oostenrijk. Het hotel heeft de look en feel van een boomhut, maar dan modern, luxe en stijlvol. Tussen de groene dennenbomen (in de zomer en herfst) of de besneeuwde naaldboomtoppen (in de winter en deel lente) ligt dit spiksplinternieuwe hotel met binnen- en buitenzwembaden en wellnesscentrum met vijf sauna’s. In de herfst een schitterend berggebied om te hiken. 

Lees meer
Image for 3.	Bucketlijstwaardig: Brenners Park-Hotel (Duitsland)

3. Bucketlijstwaardig: Brenners Park-Hotel (Duitsland)

NIEUW! Een verblijf in het Brenners Park-Hotel & Spa in de herfst is een waar feest voor uw zintuigen! Het uitgestrekte Zwarte Woud verandert in een levendig tapijt van gouden, bruine, rode en groene kleuren, in honderden verschillende tinten. Snuif de boslucht tijdens een mooie wandeling, proef seizoenslekkernijen en verwen uzelf in de luxe spa. Brenners Park-Hotel & Spa is zo'n statig hotel met de elegantie en grandeur van toen en een spa met de finesse en faciliteiten van nu.

Lees meer

Ontdek onze herfstretreats met heel veel zon:

Image for 1.	Direct aan zee: Miraggio Thermal Spa (Griekenland)

1. Direct aan zee: Miraggio Thermal Spa (Griekenland)

NIEUW! Miraggio Thermal Spa Resort in Griekenland, een paradijs met thermale baden en thalassotherapie. De mooie ligging aan zee en de luxe voorzieningen maken het tot een paradijs.  Een verblijf in de herfst is zeker het overwegen waard. Geen brandende zomerhitte maar een aangename warmte. Volop buitenactiviteiten en geen massa's gasten. De natuurlijke bronnen van Halkidiki, in combinatie met het mooie privéstrand en de Griekse cultuur, staan garant voor en heerlijke break.

Lees meer
Image for 2.	Aan de Portugese kliffen: Epic Sana (Portugal)

2. Aan de Portugese kliffen: Epic Sana (Portugal)

Ontdek de herfst bij Epic Sana in Portugal, een chique modern-design hotel aan de gouden kust van de Algarve. De perfecte plek om te ontspannen en te vertragen, met het strand (recht voor de deur) en de natuur (dennenbossen) om u heen. De ideale locatie voor een heerlijke Beach & Spavakantie. Het seizoen brengt een aangename warmte, minder toeristen, minder drukte en ideaal voor buitenactiviteiten. De gerenommeerde, prachtige Sayanna spa en de goede wellnessprogramma’s maken dit een luxe strand- en wellnessvakantie.

Lees meer
Image for 3. Bruisende stad: Almyra (Cyprus)

3. Bruisende stad: Almyra (Cyprus)

Een adembenemend designhotel aan de kust van Paphos, Cyprus. Vorstelijk relaxen in de spa (16+), met uitzicht op de Middellandse Zee. Almyra biedt luxe accommodatie, meerdere zwembaden, een gezinsvriendelijke sfeer en een prachtige ligging aan de zee. Paphos is een historische en bruisende stad, bekend om zijn rijke archeologische erfgoed, unieke mix van geschiedenis, cultuur en natuurlijke schoonheid. De stad pronkt met oude archeologische schatten zoals het Paphos Archeologisch Park, en biedt levendige eetgelegenheid en winkels. 

Lees meer
Image for 4.	Spiritueel avontuur (Jordanië)

4. Spiritueel avontuur (Jordanië)

Vertragen en verstillen in de woestijn. Verwonderen in Petra. Verwennen bij de Dode Zee. Deze rondreis vindt plaats in oktober en brengt u langs de hoogtepunten Wadi Rum, Petra en de Dode Zee, waar de Puurenkuur elementen (wandelen, meditatie, yoga en rituelen op krachtplekken), deze reis tot een bijzonder avontuur maken. Van het laagste punt op aarde naar de hoge bergen in de woestijn. Energie en natuur ontmoeten elkaar, brengen u onvergetelijke momenten, helderheid en rust. Deze reis die we uitvoeren in kleine groepjes, wordt ervaren als een reset van jezelf, een ‘een reis naar binnen’ die lang voelbaar zal zijn. 

Lees meer

Ontdek onze herfstretreats met Ayurveda:

Image for 1.	Luxe Ayurveda: Ayursoma (India)

1. Luxe Ayurveda: Ayursoma (India)

Overweeg zeker een bezoek aan Ayursoma in Kerala indien u een ontspannen ayurvedaretreat zoekt tussen september en november. Het post-moessonseizoen biedt aangenaam weer, wat ideaal is voor het volgen van een Ayurvedisch kuurprogrogramma. In deze periode kunt u genieten van een bloeiende flora en fauna in deze zuidelijke provincie Kerala, inclusief het gebied van de backwaters en de stranden. Dit seizoen biedt diverse culturele festiviteiten zoals Onam en Navratri. Ayursoma biedt authentieke ayurveda in een luxe vijfsterrenresort aan het strand, geïnspireerd op oude Indiase paleizen.

Lees meer
Image for 2.	Authentieke Ayurveda: Siddhalepa (Sri Lanka)

2. Authentieke Ayurveda: Siddhalepa (Sri Lanka)

Siddhalepa Ayurveda Health Resort is een van de eerste ayurvedahotels in Sri Lanka en heeft ruim 75 jaar aan specialistische ervaring. Direct aan het strand en omgeven door weelderig tropische tuinen, komt u volledig tot rust. September en oktober zijn ideaal voor een ayurvedakuur. Na de intense regenval van het moessonseizoen (mei - augustus/september), komt de natuur tot bloei en verandert in een weelderige oase van groen. Ook de zee is na de moesson meestal kalmer en dus perfect voor rustige wandelingen langs de kust (de zee kan nogal wild zijn aan deze kant van de oceaan). Een ideaal moment om u onder te dompelen in een op maat gemaakte ayurvedaprogramma met behandelingen, yoga, meditatie en gezond eten.

Lees meer
Tips voor een betere nachtrust - Leer beter slapen
Top 6 retreats voor in je eentje
Top 13 luxe destination spa's
Floortje Dessing in Thailand
Ayurveda in Europa