Soort reis

De beste zomer retreats in 2023

14 juli 2023

De zomer is een seizoen van vertraging. De natuur bloeit in volle glorie en de dagen zijn langer. De zomer staat voor warmte, vitaliteit en overvloed. Van veel buiten zijn. Van veel natuur. 

Onze lijst met zomer retreats in (voornamelijk) Europa geeft u inspiratie voor een last-minute verblijf in een van onze kuur- en wellnesshotels. Of u nu op zoek bent naar een actieve vakantie in de bergen, een holistisch spirituele reis, een luxe adults-only hotel of een stilteplek in de natuur, elk retreat is quality time voor uzelf.

Voel de warmte op uw huid, plons in het verfrissende water en wordt loom in lijf en hoofd. Geniet van de smaken van vers seizoensfruit. De zomer geeft een gevoel van vitaliteit, vrijheid en een viering van het leven. Dit is het perfecte moment om een helende reis te maken voor zowel hoofd, hart en lijf.

Hier komen ze... Puurenkuur's beste zomer retreats of 2023:

Image for Voor stellen... Almar Giardino di Costanza, Sicilië

Voor stellen... Almar Giardino di Costanza, Sicilië

Heerlijk ontspannen op dit zalige zomerverblijf op Sicilië in het hart van de Middellandse Zee. Ontdek de betoverende schoonheid van het eiland. Van wandelingen bij zonsondergang op witte stranden tot yogasessies, Almar Giardino di Costanza biedt een zomers Spa & Wellness verblijf van ontspanning en liefde. De spa is imposant, geheel gedoneerd in oogverblindende stijl en behandelingen heel divers, waaronder TCM (Chinese geneeswijze). De spa heeft verschillende duo-behandelkamers, het hotel een heerlijke mediterrane keuken en romantische diners bij zonsondergang. 

Speciale aanbieding: 4 = 3 + 1 Siciliaans aperitief en 1 massage van 25 min per kamer (boek voor sept / verblijf voor okt '23).

Lees meer
Image for Voor supermooie stranden én Thalasso... Longevity Vilalara, Portugal

Voor supermooie stranden én Thalasso... Longevity Vilalara, Portugal

Gericht kuren doet u in Longevity Vilalara Medical Spa niet alleen onder begeleiding van specialisten, maar ook in ultieme vijfsterren luxe. Het resort ligt pal aan een betoverende baai in het zuidelijke puntje van Portugal. Longevity Medical Spa biedt naast gerichte behandelingen onder begeleiding van specialisten, ook een Thalasso center aan met diverse gezondheidsprogramma's (detox, gewichtsverlies, anti-stress etc). Dit Thalasso-resort aan het strand biedt de beroemde Longevity-programma's in een serene omgeving voor ontspanning en onvergetelijke momenten. 

Speciale aanbieding: 5% korting tijdens de zomer / 10 - 15% korting van sept - nov '23.

Lees meer
Image for Voor Adults-only... Hacienda del Conde, Tenerife

Voor Adults-only... Hacienda del Conde, Tenerife

In dit adults only hotel is rust gegarandeerd. Het klimaat, de omgeving en faciliteiten van Hacienda del Conde op Tenerife zorgen voor de rest. Gelegen in het adembenemende landschap van de Canarische Eilanden, belooft dit luxe resort een onvergetelijke vakantie. Laat u verwennen in de spa met heerlijke behandelingen of neem deel aan spannende watersporten en eilandexcursies. De perfecte plek voor volwassenen die op zoek zijn naar een sereen zomerverblijf.

Speciale aanbieding: 25% korting tot 31 oktober, boekingsperiode tot nader order geopend.

Lees meer
Image for Voor Thermale baden (Magnesium)... Atlantida, Slovenië

Voor Thermale baden (Magnesium)... Atlantida, Slovenië

Rogaška Slatina is een kuurstadje in Slovenië dat bekend staat om zijn thermaal mineraalwater met een hoog magnesiumgehalte: het Donat Mg water. Dit water is van nature koolzuurhoudend en heeft vele mineralen zoals magnesium, calcium en bicarbonaat. Het drinken van het Donat-water geeft veel gezondheidsvoordelen, zoals het verbeteren van uw spijsvertering, het verminderen van ontstekingen en het reguleren van uw bloedsuikerspiegel. Het luxe boetiekhotel Atlantida biedt een prachtige spa, een mooi design én heerlijk eten, ook de lichte en gezonde keuken. 

Speciale aanbieding: speciale prijs van € 69 per persoon per nacht voor halfpension in een tweepersoonskamer voor min. verblijf 5 nachten / voor accommodatie tot 30 sept '23.


Lees meer
Image for Voor City & Spa... Almar Jesolo, Italië

Voor City & Spa... Almar Jesolo, Italië

Beleef een onvergetelijke zomervakantie in Almar Jesolo. Met Venetië op slechts een paar kilometer afstand biedt deze plek aan de kust de perfecte mix van ontspanning, plezier en cultuur. De spa is op en top luxe en biedt naast een state-of-the-art gym (uitzicht op zee!), ook een imposant aanbod van holistische spaprogramma's (Chinese geneeskunde, slaapverbetering, Shiatsu, acupunctuur. Om maar wat te noemen). Echt álles wordt u uit handen genomen in het stijlvolle hotel, zodat u alleen aandacht aan uzelf hoeft te besteden. Tip! Superplek voor een vriendinnenweekend.

Speciale aanbieding: 10% korting + 1x 25 min massage per kamer (boek voor okt, verblijf voor nov '23).

Lees meer
Image for Voor Grandeur in Victoriaanse stijl... Trieste & Victoria, Italië

Voor Grandeur in Victoriaanse stijl... Trieste & Victoria, Italië

Grandeur en elegantie vindt u in dit hotel in Victoriaanse stijl met vijf thermische baden en tuinen in de autovrije zone van kuurplaats Abano Terme. Dit stadje, gelegen in de regio Veneto (Noord-Italië), staat bekend om zijn thermale waterbronnen, die goed zijn voor artritis en huidaandoeningen. De Victoriaanse stijl, ontstaan in de 19e eeuw in Engeland tijdens het tijdperk van Queen Victoria, had een grote invloed op architectuur. In deze tijd werd Abano een populaire bestemming voor rijke Europeanen die op zoek waren naar ontspanning en genezing. De Victoriaanse gebouwen zijn voorzien van prachtig gedecoreerde gevels, rijke interieurs, hoge plafonds en grote trappen. Speciale aanbieding: GRATIS kamerupgrade.

Lees meer
Image for Voor spiritueel & holistisch... Euphoria Retreat, Griekenland

Voor spiritueel & holistisch... Euphoria Retreat, Griekenland

Maak een transformerende spirituele journey naar Euphoria Retreat in Griekenland, een gespecialiseerd kuuroord Mind, Body & Soul. Griekse en Chinese wijsheden en geneeskunde brengen emotionele, fysieke en spirituele gezondheid in een statig en onovertroffen mooie Destination Spa, oprecht één van de beste in Europa. Dompel uzelf onder in oude geneeswijzen, yoga en meditatie, terwijl ervaren therapeuten en coaches u begeleiden naar innerlijke rust en balans. Met zijn holistische benadering en idyllische omgeving biedt Euphoria Retreat een intense ervaring op het gebied van rust en spirituele groei. Speciale aanbieding: 15% korting op elk programma van 7 dagen of meer tot 27 augustus 2023.


Lees meer
Image for Voor vrienden & lifestyle... Six Senses Ibiza

Voor vrienden & lifestyle... Six Senses Ibiza

De Six Senses hotelketen kenmerkt zich als een sexy lifestyle merk, met een luxueus en duurzaam stempel, waar wellness & gezondheid hoog in het vaandel staan. Dit resort op Ibiza, geopend in de zomer van 2022, bezorgt u vast en zeker een onvergetelijke zomer. Sushi eten op het terras, met op de achtergrond lounge-muziek, starend naar de Middellandse Zee. Duik in kristalhelder water, geniet buiten van een intense Muay Thai in de boxring of ga voor een eco workshop in het Earth Lab. Het eten is absoluut geweldig! Geniet van verrukkelijke gerechten van boer tot bord en gezonde opties op het ontbijtbuffet.

Speciale aanbieding: 15% in augustus en september.

Lees meer
Image for Voor surf & yoga... Paradis Plage, Marokko

Voor surf & yoga... Paradis Plage, Marokko

Ontspan op de gouden zandstranden, ontdek het plezier van surfen, proef de heerlijke Marokkaanse keuken en dompel uzelf onder in verschillende yogasessies. Paradis Plage biedt spannende surfmogelijkheden, zowel voor volwassenen als voor tieners. Met de idyllische omgeving en scala aan activiteiten belooft Paradis Plage een onvergetelijke zomer vol ontspanning, avontuur en actief. 

Speciale aanbieding: 5 - 15 % korting vanaf nu t/m 31 oktober 2023.

Lees meer
Image for Voor detox... Chenot Palace Weggis, Zwitserland

Voor detox... Chenot Palace Weggis, Zwitserland

Chenot Palace Weggis in Zwitserland, omgeven door het meer van Luzern en de Zwitserse Alpen, is het gloednieuwe vlaggenschip van Chenot in Zwitserland. De Chenot-methode staat wereldwijd bekend om de medische detoxprogramma’s waarbij westerse wetenschap en oosterse filosofie samenkomen. Geniet van dagelijkse ontgiftende spabehandelingen met natuurlijke Zwitserse ingrediënten, begeleide yoga- en meditatiesessies om de balans te herstellen en een speciaal menu met verse, biologische en voedzame gerechten. 

Lees meer
Image for Voor Outdoor & Natuur... Lefay Dolomiti, Italië

Voor Outdoor & Natuur... Lefay Dolomiti, Italië

Laad uw batterij volledig op tijdens deze ultieme zomerse ontsnapping in Lefay Dolomiti in Italië, waar Outdoor & Nature, Active & Balance samenkomen. Dit bekroonde resort, midden in het hart van de Dolomieten, biedt zo'n bijzondere combinatie van avontuur en ontspanning. Zo is dit dé plek voor wandel- en fietstochten, met vergezichten van de majestueuze bergen rondom. Maak natuurexcursies naar nabijgelegen meren en pittoreske dorpjes. Na deze inspanning, is een saunabezoek meer dan welkom. en.. niet te vergeten. Proef de verrukkelijke Italiaanse keuken bereid met lokale ingrediënten.

Speciale aanbieding: 10% korting op kamernachten.

Lees meer

Ons complete aanbod zomer retreats bekijken? Ontdek meer!

Lees meer
Image for Marleen

Marleen

Dit blog is geschreven door Marleen, oprichter Puurenkuur in 2005. Ze reist de wereld over op zoek naar de beste gezondheids- en kuuroorden, spa's en retreats. Ze deelt haar kennis, ervaringen en inzichten via haar blogs.

Top 6 retreats voor in je eentje
Floortje Dessing in Thailand
Ayurveda in Europa
Tips voor een betere nachtrust - Leer beter slapen
Top 13 luxe destination spa's