Soort reis

Thailand's beste gezondheidsretreats en wellnesshotels 2024

28 juni 2024

Thailand is zonder twijfel de beste spa-bestemming ter wereld. Aan de muren van Thaise health spa's, kleinschalige retreats en luxe wellnesshotels prijkt 's werelds grootste collectie spa-awards. Wellness is een way of life voor de Thai, die ontspanning, innerlijke balans en gezondheid tot een ware kunst hebben verheven. De meeste Thai geloven in het Theravada boeddhisme, die zegt dat mindfullness en meditatie tot (mentale) vrijheid leidt, en dat écht geluk van binnenuit komt. Deze spiritualiteit en verdieping zit diep in het DNA van de Thaise bevolking. Programma's voor stressreductie, burn-outherstel, overgewicht, detox, vrouwengezondheid, mentale of emotionele balans worden effectief aangepakt met eeuwenoude wijsheden, verzachtende massages en effectieve therapieën. En dat alles met een liefdevolle blik. Er is voor ieder wat wils, en voor elk budget. De combinatie van al deze componenten maken Thailand de absolute Nr 1. bestemming in gezondheid en ontspanning. Ter inspiratie noemen we de beste retreats verspreid in het land.

Image for Mentale balans en stressreductie: Kamalaya - Koh Samui

Mentale balans en stressreductie: Kamalaya - Koh Samui

Een sereen toevluchtsoord, zo kan Kamalaya Wellness Sanctuary ook genoemd worden. Midden in het groen en direct aan zee - op een plek waar vroeger monniken mediteerden - is deze plek een beleving, life changing en een van de beste oorden ter wereld. Vind rust, verdieping en inzicht in dit resort waar programma’s voor emotionele balans en ontstressen de beste zijn. Feel life’s potential is het motto. Oftewel: ervaar het leven in zijn volle potentie, inspirerend!

Lees meer
Image for Sport, bootcamp en yoga: Phuket Cleanse - Phuket

Sport, bootcamp en yoga: Phuket Cleanse - Phuket

Kleinschalig retreat met vegetarische keuken (af en toe vis), héél veel dagelijkse sport- en yogalessen, meditatie en  workshops over een gezonde leefstijl. Locatie: het vriendelijke Phuket Cleanse retreat in Thailand, waar niets moet en alles mag. Fit, gezond en schoon komt u terug. 

Lees meer
Image for Medisch en tech: RAKxa Integrative Wellness Resort - Bangkok

Medisch en tech: RAKxa Integrative Wellness Resort - Bangkok

RAKxa is de eerste medische spa in Thailand, verscholen in een groene oase aan de Chao Phraya rivier. Een oase van groen midden in Bangkok vergelijkbaar met Central Park in New York. Vanuit de VitalLife Scientific Clinic en het RAKxa JAI Holistic Wellness Centre begeleidt een toegewijd team van artsen en specialisten u naar een gezonde leefstijl. Zo krijgt u tot in detail inzicht in hoe het ervoor staat met uw gezondheid en wat u écht nodig heeft op fysiek, emotioneel en spiritueel vlak. RAKxa Integrative Wellness Resort is een specialist in gewichtsverlies, gezond ouder worden, preventieve geneeskunde, slaapverbetering en fitnessprogramma’s.

Lees meer
Image for Ayurveda en adults-only: Mangosteen - Phuket

Ayurveda en adults-only: Mangosteen - Phuket

In tropische tuinen met spectaculair uitzicht op zee ligt dit kleinschalige, adults-only boetiekhotel in Phuket. Authentieke ayurvedakuren in Thailand met een ayurveda-arts uit India die een persoonlijk behandelplan en menu voor u uitdoktert. Boek deze bestemming voor een lichte of intensieve ayurvedakuur, of gewoon om een paar dagen te ontspannen. Ayurveda is een holistische eeuwenoude geneeswijze voor balans in lichaam, geest en ziel. 

Lees meer
Image for Yoga, Pilates en detox: Absolute Sanctuary - Koh Samui

Yoga, Pilates en detox: Absolute Sanctuary - Koh Samui

Wellness-boetiekhotel met Mediterraans geïnspireerde architectuur is een waar paradijs voor liefhebbers van yoga, detox, fitness en Pilates. U kunt deelnemen aan heel veel gratis lessen (van pranayama, meditatie, hot flow yoga, yin yoga of hatha yoga, pilates of fitnesslessen) die worden aangeboden volgens het weekprogramma. Het resort biedt tal van wellnessprogramma's, kort, lang, intensief of licht met thema’s als sport, balans, pilates of stressmanagement. Om er maar een paar te noemen. 

Lees meer
Image for Uberluxe: Chiva-Som - Hua Hin

Uberluxe: Chiva-Som - Hua Hin

Chiva-Som was in 1995 een van de allereerste wellnesspioniers. Kenners noemen het een van de mooiste holistische resorts. Inderdaad: een ‘Haven of Life’. Super-de-luxe. Vijf sterren. In Thaise stijl. Serene, ingetogen sfeer. Direct aan het witte zandstrand van Hua Hin. Een echte destination spa met gespecialiseerde programma’s als detox, fitness, gewichtsverlies en stressmanagement. Wilt u uw gezondheid en welzijn exclusieve aandacht geven? U heeft de keuze uit meer dan 150 behandelingen!

Lees meer
Image for Amatara Phuket - Thailand

Amatara Phuket - Thailand

Het Thaise vijfsterrenresort Amatara Welleisure Resort ligt op het zuidoostelijke gedeelte van Cape Panwa (een rotsachtige uitloper van het eiland Phuket), met uitzicht op de baai en de open zee van Phuket. Op een van de hoogste punten van het resort, Sun and Moon - een buitenlounge - geniet u van een 360-graden uitzicht, inclusief adembenemende zonsondergangen. De baai is rustig en kalm, perfect voor een SUP of kano sessie op het water in de vroege ochtend of late namiddag (gratis paddleboards en kano's). Samen met een persoonlijke coach wordt een effectief sport-, voedings- en behandelplan opgesteld. Mooie plek voor holistische kuren, zoals detox, gewichtsverlies of stressmanagement.

Lees meer

Benieuwd naar ons hele wellness aanbod in Thailand?

Lees meer
Image for Over Marleen

Over Marleen

Dit blog is geschreven door Marleen, oprichter Puurenkuur in 2005. Ze reist de wereld over op zoek naar de beste gezondheids- en kuuroorden, spa's en retreats. Ze deelt haar kennis, ervaringen en inzichten via haar blogs.

Top 12 luxe destination spa's
Tips voor een betere nachtrust - Leer beter slapen
Ayurveda in Europa
Top 6 retreats voor in je eentje
Floortje Dessing in Thailand