Puurenkuur, Wellness Reizen Wereldwijd
 
Soort reis

Tips voor een betere nachtrust - Leer beter slapen

19 maart 2022
Niet goed kunnen slapen is ontzettend frustrerend. Het aantal Nederlanders dat naar de slaappillen grijpt groeit begrijpelijkerwijze, want wie moe is wil slapen.

Een op de vijf Nederlanders slaapt niet goed. En een op de tien Nederlanders ervaart daardoor concentratieproblemen, vergeetachtigheid of een somber gevoel. Behalve dat slaapgebrek je in je dagelijks leven belemmert leidt chronisch slecht of te weinig slapen ook tot allerlei klachten zoals vermoeidheid, depressie, overgewicht en een verhoogd risico op hart- en vaatziekten.

Niet goed kunnen slapen is ontzettend frustrerend. Het aantal Nederlanders dat naar de slaappillen grijpt groeit begrijpelijkerwijze, want wie moe is wil slapen. Maar wat veel mensen niet weten is dat slaappillen de slaapkwaliteit verminderen en de slaaphormoonwerking verstoren. En zo zorgen slaappillen voor, jawel, slaapstoornissen.

In plaats van de symptomen te bestrijden kun je beter de oorzaken aanpakken en het natuurlijke slaapritme van het lichaam proberen te herstellen. Tel je ’s avonds ook hele kuddes schapen bij elkaar? Probeer deze elf simpele tips eens:

 1. Eet geen zware maaltijden ’s avonds. Een volle maag en een hardwerkende spijsvertering als gevolg ervan, kunnen de slaap bemoeilijken.
 2. Vermijd alcohol. Hoewel alcohol je makkelijker in slaap laat vallen is de slaap minder diep en als je halverwege de nacht wakker wordt, val je er moeilijker opnieuw van in slaap.
 3. Gebruik geen dieetpillen of hongeronderdrukkers. Deze verstoren de slaap.
 4. Beweeg en sport meer, het liefste in de ochtend of middag, want in de avond is het goed voor het lichaam om te rusten en in ontspanningsmodus te komen.
 5. Kalmerende bed rituelen zoals mediteren, luisteren naar rustige muziek of lezen helpen bij een gezonde slaap. Wetenschappelijk is het zelfs bewezen dat je dieper slaapt bij een kwartiertje meditatie voor het slapengaan.
 6. Ga elke avond op dezelfde tijd naar bed en sta op dezelfde tijd op.
 7. Digitale detox: geen telefoon, tablet, computer of tv in de avond. Niet alleen houdt het licht van deze apparaten je wakker, je geest blijf actief waardoor je niet genoeg ontspant om in slaap te kunnen vallen.
 8. Zorg voor de juiste kamertemperatuur (niet te hoog) en voldoende frisse lucht, liever iets te koel dan iets te warm.
 9. Beperk de inname van cafeïne – niet meer dan twee koppen koffie per dag en geen koffie of zwarte thee na vier uur ’s middags.
 10. Zorg voor een echt donkere slaapkamer en dim in de avond het licht in je huis.
 11. Blijf rustig. ‘s Nachts wakker worden is de normaalste zaak van de wereld. Kijk niet op de klok en raak niet gefrustreerd.

Het Puurenkuur aanbod met slaapverbetering programma’s is divers. In Europa en Azië bieden we diverse programma’s aan die slaap bevorderend werken. Dat kan vanuit een holistische kant (mediteren, yoga, ademhaling), of juist vanuit een Westers (medische) invalshoek (zo krijgt u bij SHA Wellness Clinic een slaap stimulerende helmbehandeling. Een beetje vreemd, maar slaperig word je er van. En ‘s nachts bevordert de behandeling een diepe slaap).

Hieronder een overzicht van onze slaapverbetering programma’s, waar slaapexperts samen met jou toewerken naar een betere nachtrust. Hier is de link naar alle slaapverbeteringsprogramma’s van Puurenkuur. Klik hier voor het hele slaapverbeteringsprogramma’s aanbod van Puurenkuur

Top 8 Slaapverbetering programma's

Image for Six Senses Ibiza / Ibiza - Spanje

Six Senses Ibiza / Ibiza - Spanje

Six Senses Ibiza / Ibiza - Spanje

Een spiksplinternieuw, luxueus, vijfsterrenplus hotel van de Six Senses-keten in het zonovergoten Ibiza. De ideale plek voor een spirituele wellnesservaring, maar ook voor een supergeavanceerde gezondheidsboost.

→ 4 nachten Het Mysterie van je slaap oplossen vanaf € 2015 p.p.

Lees meer
Image for Almar Jesolo / Venetië - Italië

Almar Jesolo / Venetië - Italië

Almar Jesolo / Venetië - Italië

Echt álles wordt u uit handen genomen in het stijlvolle Almar Jesolo Resort & Spa, zo’n 10 kilometer van mooie stad Venetië. Direct aan het strand gelegen.

→ 3 nachten Slaap Zacht programma vanaf € 550 p.p.

Lees meer
Image for SHA Wellness Clinic / Alicante - Spanje

SHA Wellness Clinic / Alicante - Spanje

SHA Wellness Clinic / Alicante - Spanje

Oosterse benaderingen komen in SHA Wellness Clinic samen met westerse visies op gezondheid en welzijn. En dat onder een weldadig, super-de-luxe, modern dak.

→ 7 nachten Slaapverbetering programma vanaf € 5844 p.p.

Lees meer
Image for Almyra / Paphos – Cyprus

Almyra / Paphos – Cyprus

Almyra / Paphos – Cyprus

Adembenemend design hotel aan de kust van de stad Paphos. Vorstelijk relaxen: in de adults-only spa uitkijkend over de Middellandse zee.

→ 5 nachten Slaapverbetering programma vanaf € 1157 p.p.

Lees meer
Image for Kamalaya Wellness Sanctuary / Koh Samui - Thailand

Kamalaya Wellness Sanctuary / Koh Samui - Thailand

Kamalaya Wellness Sanctuary / Koh Samui - Thailand

Een beleving. Life changing. Onvergetelijk. Kamalaya Wellness Sanctuary is het allemaal én meer. Maar woorden kunnen Kamalaya niet beschrijven. Kamalaya moet u meemaken.

→ 5 nachten Slaapverbetering programma vanaf € 2810 p.p.

Lees meer
Image for REVĪVŌ Wellness Resort / Bali - Indonesië

REVĪVŌ Wellness Resort / Bali - Indonesië

REVĪVŌ Wellness Resort / Bali - Indonesië

Uitstekende service en zeer professionele holistische programma’s op basis van Balinese tradities. Een prachtig, kleinschalig retreat in een groene omgeving met een vriendelijke warme sfeer.

→ 3 nachten Slaapverbetering programma vanaf € 1398 p.p.

Lees meer
Image for Anantara / Sri Lanka

Anantara / Sri Lanka

Anantara / Sri Lanka

Het ongedwongen tropische eilandleven in combinatie met de helende holistische wellness van het luxe, vijfsterren Anantara Resort. Kuren volgens de eeuwenoude Ayurveda principes.

→ 7 nachten Ayurveda Slaapverbetering programma vanaf € 2186 p.p.

Lees meer
Image for Lefay / Verona - Italie

Lefay / Verona - Italie

Lefay / Verona - Italie

De specialiteit van Lefay Resort & SPA Lago di Garda? Zonder twijfel: de behandeling van typische westerse problemen (stress, overgewicht) vanuit de klassieke Chinese geneeskunde.

-> 5 nachten Slaapverbetering programma vanaf € 3465 p.p.

Lees meer
Top 6 Retreats Solo-travellers
Top 10 Luxe Destination Spa's
Floortje Dessing in Thailand
Ayurveda in Europa
Tips voor een betere nachtrust - Leer beter slapen