Soort reis

Word sterk en lenig met onze Pilatesvakanties

7 juli 2023

Welkom in onze wereld van pilatesvakanties, waar fitness, flexibiliteit, core én ontspanning samensmelten tot een sportief en ontspannend retreat. Pilateslessen zijn de hoofdactiviteit, in groepsverband of één-op-één sessies, óf beiden. Pilates is een ingenieuze trainingsmethode met invloeden uit yoga, tai chi, mensendieck, alexandertechniek en heilgymnastiek. Tijdens een pilatesles werkt u aan uw houding, stabiliteit, coördinatie en ademhaling. De rustige, kleine en vloeiende bewegingen creëren een sterke core (buik- en rugspieren) en vergroten uw balans en coördinatie. Pilates lijkt wel een wondermiddel, zoveel positieve effecten heeft het. U krijgt een betere lichaamshouding, wat rugklachten verhelpt én voorkomt. Uw ademhaling en bloedcirculatie verbeteren. En het allermooiste, u wordt leniger, sterker en soepeler, en dat vergroot uw zelfvertrouwen.

Dit is waarom we zo dol zijn op pilates:

  • Pilates richt zich op het versterken van de diepe spieren van uw core, waaronder de buik-, rug- en bekkenspieren. Door kracht en stabiliteit op te bouwen in dit deel van uw lichaam, wordt uw houding en evenwicht beter.
  • Pilates is ontworpen om de spieren te verlengen en te strekken, waardoor flexibiliteit en gewrichtsmobiliteit worden bevorderd. Regelmatige beoefening van Pilates maakt het risico op blessures kleiner.
  • Pilates-oefeningen zijn gericht op het behouden van een goede uitlijning en mobiliteit van de wervelkolom. Naarmate u de kern versterkt, ontwikkelt u op natuurlijke wijze een betere houding, die pijn en spanning in de nek, rug en schouders verlicht.
  • Pilates richt zich op alle grote spiergroepen en maakt u zo dus heel sterk. Spieren worden sterker zonder daar 'massa' aan toe te voegen, wat resulteert in een slank en strak lijf.
  • Pilates-oefeningen zijn zacht voor de gewrichten, waardoor ze geschikt zijn voor personen van alle fitnessniveaus en leeftijden. De gecontroleerde bewegingen en focus op de core kunnen blessures voorkomen en helpen bij het herstel van bepaalde aandoeningen.
  • Pilates omvat ademhalingstechnieken en bewuste bewegingen, wat supergoed is voor de ontspanning en zorgt voor minder stress. Zijn in het moment, wat een gevoel van innerlijke rust en balans geeft.
  • Regelmatige Pilates-beoefening stimuleert de bloedsomloop, verbetert de zuurstofstroom en verhoogt het energieniveau. De combinatie van fysieke beweging, ademhalingscontrole en mentale focus kan je een verkwikt en gerevitaliseerd gevoel geven.

Wilt u dit ook? Laat u inspireren door onderstaande pilatesvakanties, in binnen- en buitenland. U wordt begeleid door ervaren instructeurs die de Pilateslessen afstemmen op uw individuele behoeften en zorgen voor een fijne ervaring!

Ontdek onze energieke Pilatesvakanties

Image for Badhotel Domburg, Nederland

Badhotel Domburg, Nederland

Debbie Jenner is een echte Pilates-goeroe. Sinds het jaar 2000 is Debbie actief met de introductie van de Pilates Methode in Nederland via haar Ground Control-PILATES opleiding. Haar Pilates-geschiedenis begon al vroeg, tijdens de jaren '80 volgde ze pilates-les in Londen en Los Angeles en opende vervolgens in 2000 de allereerste pilates-studio (met mat en reformers) in Nederland. Eigenlijk kan je wel zeggen dat Debbie Jenner Pilates heeft geintroduceerd in Nederland. Debbie geeft samen met Nannet van der Ham, lifestyle coach én Pilatesdocent, een weekendretreat vol Pilates in het mooie Badhotel Domburg hotel in Zeeland. Samen begeleiden zij één keer per jaar het Debbie & Nannet pilates Retreat met stretches en wandelingen aan zee, en 5 fijne in- en ontspannende pilateslessen.

Lees meer
Image for Absolute Sanctuary, Thailand

Absolute Sanctuary, Thailand

Absolute Sanctuary biedt een van de beste Pilatesvakanties van Azië. De programma's zijn ideaal voor zowel beginners als gevorderden. Absolute biedt de Pilates Reformer Bootcamp, in 5 of 7 dagen (en langer kan natuurlijk ook). Met 2 Pilatesreformerlessen per dag én individuele een-op-een privé sessies maakt u snel vorderingen, om uiteindelijk lang, slank en sterk terug te komen. De programma's komen allemaal inclusief gezonde maaltijden, wellnessconsult en heerlijk ontspannende massages (om de spierpijn weg te kneden). 

Lees meer
Image for Shanti-Som, Spanje

Shanti-Som, Spanje

Shanti-Som is een van die kleine parels, met een heel persoonlijke touch en fantastische team van experts. Leuk detail: ze bieden Pilates Retreats aan met verschillende stijlen, om te kijken wat het beste bij u past. Cadillac Reformer, Wunda Chair, pilates op de mat of Aereal pilates (!). Elke stijl is voor iedereen toegankelijk en onderverdeeld in verschillende niveaus die passen bij uw wensen. Creëer lichaamsbewustzijn met bewegingen met weinig impact die flexibiliteit, spierkracht én uithoudingsvermogen vereisen. Helpt supergoed voor blessures en voor mensen met rugpijn. De pilateslessen versturen uw core, ofwel uw kern. Een sterk bekkengebied leidt vaak tot vermindering van angsten, depressies en slapeloosheid, en ook spijsverteringsproblemen en obstipatie. Leuke bijkomstigheid, u krijgt er een supersterk lichaam van!

Lees meer
Image for Boshotel Vlodrop, Nederland

Boshotel Vlodrop, Nederland

De Puurenkuur's Pilatesweekenden in Boshotel Vlodrop, een bosrijke bestemming in Limburg, zijn een welkome en ontspannen break voor kracht, versterking van het bekkengebied en vitaliteit. Dompel uzelf onder in de stilte van de natuur, de energie van Pilates en laadt uw batterij weer helemaal op. Ons deskundig team van Pilatesdocenten zijn getrainde instructeurs en bieden Pilates on the mat-lessen aan. Naast de pilatessessies, kunt u in Boshotel Vlodrop genieten van een goede spa met uitgebreide saunafaciliteiten, binnenbad, rustgevende massages en lekker eten. We bieden hier ook onze detox- yoga- en meditatieweekenden aan.

Lees meer
Image for COMO Shambhala Estate, Bali

COMO Shambhala Estate, Bali

Totale stilte, op het geluid van vogels en de rivier na… het lijkt het eind van de wereld te zijn. COMO Shambhala Estate ligt ‘verstopt’ in het adembenemende Balinese groen, en is met stip een van de tóp vijfsterren-wellnessresorts in Azië. Verwacht comfort. Gezond en licht eten (alles organisch). Een zeer persoonlijke benadering. Maar boven alles: de beste programma’s. Dit luxe kuuroord is ideaal voor stellen en individuele reizigers. COMO biedt pilatesretreats aan, zowel met lessen op de mat als op de reformer. Daarnaast zijn er speciale pilatesworkshops voor revalidatie, met als doel de spieren rondom letsel te versterken. Dat is helemaal pilates op maat, inclusief handvatten voor thuis. Het fijne is dat hun Pilates-expert altijd in 'huis' is voor tips en adviezen.

Lees meer
Image for Kamalaya, Thailand

Kamalaya, Thailand

Kamalaya moet u meemaken, het is een van de beste resorts wereldwijd. Het resort is niet alleen uitgerust met een prachtig fitnesscenter (uitkijkend over zee) met de modernste cardioapparatuur, gewichten en functional fitness uitrusting, maar heeft daarnaast ook een aparte studio voor pilates. Kom tot de kern tijdens de pilateslessen, zowel op de mat als met reformers, onder deskundige leiding van ervaren instructeurs. 

Lees meer
Image for Euphoria Retreat, Griekenland

Euphoria Retreat, Griekenland

Euphoria Retreat in Griekenland biedt ‘Pilates-op-de-mat aan. We kunnen uw Pilatesvakantie helemaal op maat voor u maken, met gepersonaliseerde Pilatessessies onder leiding van deskundige Pilates-docenten. Te midden van het mooie Griekse landschap, midden in de natuur, versterkt u uw kern, verbetert u uw flexibiliteit en komt u sterk en vol energie weer thuis. 


Lees meer

Ons complete aanbod van Pilates reizen bekijken? Lees meer!

Lees meer
Image for Marleen

Marleen

Dit blog is geschreven door Marleen, oprichter Puurenkuur in 2005. Ze reist de wereld over op zoek naar de beste gezondheids- en kuuroorden, spa's en retreats. Ze deelt haar kennis, ervaringen en inzichten via haar blogs.

Ayurveda in Europa
Top 6 retreats voor in je eentje
Tips voor een betere nachtrust - Leer beter slapen
Floortje Dessing in Thailand
Top 13 luxe destination spa's