Soort reis

Dit zijn dé 9 detoxplekken van 2024

5 januari 2024
Het nieuwe jaar is begonnen! Ik wens u alle ontspanning en gezondheid toe voor 2024! 

Ik ben weer een beetje op de been na de feestdagen, ik lag met 40 graden koorts in bed. De griep had me in de greep en totaal lamgelegd. Het was een moment voor reflectie. Ik had zo lopen rennen in 2023 en was eerlijk gezegd 'vergeten' om af en toe even bij te tanken. En nu riep mijn lijf me terug: 3 standen snelheid minder, please!

De dagen thuis waren een soort reset. Met kruidenthee, soep, supplementen en heel veel groente- en fruitsappen. Plus een dosis rust. Een soort detoxkuur in mijn eigen huis. Bij Puurenkuur worden detoxreizen het hele jaar geboekt, soms een maand verblijf, soms maar drie dagen voor aanvang van een ander kuurprogrammama. Een compleet detoxkuurprogramma met aandacht voor voeding, beweging, behandelingen en rust brengt u snel en effectief weer in balans. Op mooie locaties, onder begeleiding én met gelijkgestemden is het makkelijker vol te houden. Onze top 8 van beste detoxreizen in 2024 lichten we hieronder uit.

Wij staan klaar om voor u de mooiste retreats en reizen te organiseren, waar dan ook in de wereld.

Ps. Ik kan niet wachten om onze nieuwste bestemmingen met u te delen. Binnenkort meer! Een ding verklap ik vast: ze liggen stuk voor stuk in mooie natuurgebieden.

Tip! Wilt u een positieve verandering voor uzelf in 2024? Lees ook eens ons blog over het maken van een gezonde start op diverse gebieden.

Image for NIEUW! Detox In de natuur: Rimski Dvor - Slovenië

NIEUW! Detox In de natuur: Rimski Dvor - Slovenië

Onze nieuwste aanwinst: Deze gezondheidsbooster in de groene heuvels van Slovenië. Heel veel behandelingen voor een zeer scherpe prijs. Prachtig mooi hotel, helemaal gerenoveerd, stijlvol, met een rustige adults-only spa met heilzaam water uit de bron van thermaal dorp Toplice. Alle programma's zijn onder supervisie van een medisch team. Bij het Romeins geïnspireerde Spa Hotel Rimski Dvor vindt u dit alles in een uitstekende prijskwaliteitsverhouding.

Lees meer
Image for Kort & Intensief: Boshotel Vlodrop - Nederland

Kort & Intensief: Boshotel Vlodrop - Nederland

Een detoxweekend doet al heel veel goeds! Op het rustieke Boshotel Vlodrop organiseren we onze eigen detoxweekenden, een kuur met verse fruit- en groentesappen, broth, soepen, energieshots en veel meer. Ondertussen kalmeren wandelingen in de prachtige natuur uw geest, en ontspant het lichaam in het wellnesscenter of tijdens de yoga- en meditatielessen. Onder leiding van een gespecialiseerde detoxcoach, tevens TCM-therapeut. 

Lees meer
Image for Detox super-de-luxe: Brenners Park - Duitsland

Detox super-de-luxe: Brenners Park - Duitsland

Statig hotel met de elegantie en grandeur van toen en een spa met de finesse en faciliteiten van nu.Villa Stephanie is onderdeel van het Brennerspark, waar alle wellnessprogramma's uitgevoerd worden onder medische supervisie. 

Lees meer
Image for Detox Sportvasten: Absolute Sanctuary - Thailand

Detox Sportvasten: Absolute Sanctuary - Thailand

Absolute Sanctuary biedt diverse type detoxvarianten aan: met sapvasten, milde detoxmaaltijden of een combinatie van deze twee. Dit wellness-boetiekhotel met Mediterraans geïnspireerde architectuur op het tropische eiland Koh Samui in Thailand is een waar paradijs voor liefhebbers van detox, yoga en sportliefhebbers. Naast de 2 yogastudio's en een goed uitgeruste fitnessstudio heeft Absolute Sanctuary 2 speciale ruimtes voor de nieuwste trend in Fitness: Pilates. Combineer je de sportlessen met sapvasten, dan krijg je een intensieve holistische detox.

Lees meer
Image for Ayurveda Detox: Engel Ayurpura - Italie

Ayurveda Detox: Engel Ayurpura - Italie

Een ayurveda detox is een milde variant van detox. Net zo authentiek als in India of Sri Lanka, bent u hier aan het goede adres in de Dolomieten. Dit spiksplinternieuwe boetiekhotel met maar 15 kamers brengt ayurveda dicht bij huis; niet te ver reizen en toch kuren. Het hotel ligt in het Eggental, de perfecte plek voor wandelingen met ruim 500 kilometer aan goed bewegwijzerde wandelroutes, en een (bekroond) skiparadijs in de winter. 

Lees meer
Image for Beste prijs/kwaliteit Detox: Sianji - Turkije

Beste prijs/kwaliteit Detox: Sianji - Turkije

Detox, fitness en wellnessprogramma’s. Luxe en ontspanning. Zon en zee. In Sianji Wellbeing Resort vindt u het allemaal én tegen een scherpe prijs. Voor de kuurgasten is er een detoxrestaurant bij het wellnesscenter. Dat serveert groente- en fruitsappen en rawfoodmaaltijden. Verder biedt Sianji een anti-aging dieet aan, een verrijkt mediterraan dieetprogramma dat de gevolgen van veroudering vermindert en de alkalische reserves van het lichaam verhoogt. Er is ook een ketogeen dieet, een programma voor gewichtsverlies dat de inname van koolhydraten strikt beperkt en het lichaam in staat stelt om gezonde vetten als energiebron te gebruiken. 

Lees meer
Image for Persoonlijk & kleinschalig: MasQi - Spanje

Persoonlijk & kleinschalig: MasQi - Spanje

Een kleinschalig en luxe adults-only yoga- en meditatieresort in een stijlvolle 19e-eeuwse boerderij midden in een natuurpark. Eigenaresse Sonia Ferres levensdoel is om andere mensen met de helende werking van yoga, meditatie en pure voeding in aanraking te brengen. Masqi is een luxe, kleinschalig (8 kamers!) retreat waar yoga, meditatie en gezonde voeding centraal staan. Zo werd MasQi geboren. De vergezichten strekken kilometers uit, de tuinen zijn vol in bloei en de yoga dome is een echte eye catcher. Een plek met dagelijkse lessen: yoga, meditatie, energie therapie, Ayurveda en workshops over pure voeding gebaseerd op de macrobiotische filosofie.

Lees meer
Image for 1-op-1 begeleiding: Chiva-Som - Thailand

1-op-1 begeleiding: Chiva-Som - Thailand

Kenners roemen Chiva-Som als een van de mooiste holistische resorts in Azië. Inderdaad. Deze ‘Haven of Life’ is een adembenemend retreat van het hoogste niveau. Chivasom is een pionier binnen de holistische kuurprogramma's en brengen heel veel ervaringen mee. Holistische behandelingen, goede begeleiding en fantastische detoxmaaltijden.

Lees meer
Image for Medische Detox: Chenot Palace Weggis - Zwitserland

Medische Detox: Chenot Palace Weggis - Zwitserland

Chenot Palace Weggis is het spiksplinternieuwe Chenot vlaggenschip in Zwitserland. De Chenot-methode staat wereldwijd bekend om de medische detoxprogramma’s waarbij westerse wetenschap en oosterse filosofie samenkomen.

Lees meer
Top 6 retreats voor in je eentje
Tips voor een betere nachtrust - Leer beter slapen
Top 13 luxe destination spa's
Floortje Dessing in Thailand
Ayurveda in Europa