Soort reis

De Wellnesstrends van 2023

3 februari 2023

Welke wellnesstrends zien we nu? Wat zijn de nieuwste ontwikkelingen in gezond blijven en goed voor jezelf zorgen? En waar kiezen onze gasten op dit moment voor bij het boeken van een wellnessreis? Steeds meer mensen realiseren zich dat goed voor jezelf zorgen belangrijk is en kiezen daarom om voor een vakantie waarin wellness centraal staat. Daarbij zien we het afgelopen jaar een hele duidelijke verandering: welzijn gaat steeds meer over de binnenkant en steeds minder over de buitenkant. Dat laten ook onderstaande vijf trends heel goed zien. 

Image for Verdieping: van uiterlijk naar innerlijk

Verdieping: van uiterlijk naar innerlijk

De focus verschuift van het uiterlijk naar het innerlijk. In plaats van fit- en sportvakanties of schoonheidsbehandelingen kiezen steeds meer mensen voor verdiepende reizen die draaien om mentaal welzijn, persoonlijke groei en zelfkennis. Reizen met persoonlijke coaching in het programma of één op één mentale begeleiding. We werken aan innerlijke balans, zelfvertrouwen, verbinding maken met onszelf, loslaten en het vinden van ons ware zelf en potentieel. Inspiratie voor een mental balance reis vind je hier.

Lees meer
Image for Levensenergie en een fit brein

Levensenergie en een fit brein

Jezelf blijven verrassen en ontwikkelen is een work-out voor je brein. Nieuwe dingen leren en voldoende beweging krijgen is dé combinatie om je hersenen en lichaam allebei fit te houden. Bijkomend voordeel: Je wordt er ook nog eens heel vrolijk van en je krijgt een flinke dosis nieuwe levensenergie. Daarom kiezen steeds meer mensen voor een wellnessreis waarbij ze een nieuwe activiteit proberen zoals yoga en surfen bij Paradis Plage. Inspiratie voor een Sport & Fitness reis met surfen of andere activiteiten vind je hier!

Lees meer
Image for Werken aan mentale veerkracht

Werken aan mentale veerkracht

Als het leven je toelacht lijkt het alsof het leven maakbaar is en geluk een keuze. Totdat het niet zo is. De afgelopen jaren werd door Corona plotsklaps voor iedereen tegelijk duidelijk dat we niet alles in het leven in de hand hebben. Soms gebeuren er dingen die we niet kunnen veranderen maar die wel grote gevolgen hebben voor ons leven, onze gezondheid en ons mentale welzijn. Hoe meer mentale veerkracht we hebben, hoe beter we met tegenslag om kunnen gaan. Mentale veerkracht is nodig om beter met tegenslag en verandering om te gaan. , daar kunnen we aan werken en daar kiezen steeds meer gasten voor. Lees hier Karina Stewart's blog "Weerstand en mentale veerkracht zijn nu belangrijker dan ooit"

Lees meer
Image for One size doesn’t fit all – body positivity en welzijn

One size doesn’t fit all – body positivity en welzijn

Meten is niet per se weten. We laten massaal de BMI en de weegschaal los en kiezen voor een meer organische vorm van gezond zijn en van ons goed voelen. We realiseren ons dat er is niet één manier is die voor iedereen werkt en die tot resultaat leidt. We luisteren steeds beter naar ons eigen lichaam en kiezen wat bij ons past, in plaats luisteren naar de meningen van duizenden fitness- en dieetgoeroes. En dankzij de body positivity-beweging omarmen we onszelf en elkaar, ook met een maatje meer. 

Image for Persoonlijke en op maat gemaakte programma’s

Persoonlijke en op maat gemaakte programma’s

Iedereen is anders. Geen twee mensen zijn hetzelfde. Verschillende lichamen reageren verschillend op voedsel, beweging, behandelingen en rust. Waar de een zich prettig bij voelt is voor een ander juist onaangenaam. We hebben allemaal iets anders nodig om ons mentaal en fysiek goed te voelen. Steeds meer gasten kiezen daarom voor een op maat gemaakt programma. Een programma dat echt bij hen past als individu. En dat betekent ook een programma dat ze vol kunnen houden, waar ze blij van worden en waar hun lichaam goed op reageert. Persoonlijke programma’s voor persoonlijk welzijn.

Veel van onze topbestemmingen creëren op maakt gemaakte programma’s. Kijk bijvoorbeeld eens bij onze Ayurveda retreats.

Lees meer
Image for Marleen

Marleen

Dit blog is geschreven door Marleen, oprichter Puurenkuur in 2005. Ze reist de wereld over op zoek naar de beste gezondheids- en kuuroorden, spa's en retreats. Ze deelt haar kennis, ervaringen en inzichten via haar blogs.

Top 13 luxe destination spa's
Top 6 retreats voor in je eentje
Ayurveda in Europa
Tips voor een betere nachtrust - Leer beter slapen
Floortje Dessing in Thailand