Soort reis

De Beste 9x Detoxvakanties in de wereld

16 december 2022
Van top tot teen gereinigd, met meer energie, een betere weerstand, een soepeler functionerend systeem én een alerte, fitte geest als resultaat. En nee, detoxen is niet alleen op stengels selderij knagen of zwaar afzien. Want of het nu in tropisch Thailand, bergachtig Oostenrijk, chique Dubai of natuurlijk Nederland is: in combinatie met massages, yoga, meditatie, persoonlijke begeleiding en een super-de-luxe verblijf, is detoxen ook een échte wellness ervaring. Eentje waarvan een herboren thuiskomst nu al vaststaat. Lees hier meer over de inspirerende toplocaties voor een detox.

Image for Kamalaya Wellness Sanctuary, Thailand

Kamalaya Wellness Sanctuary, Thailand

Kamalaya moet je meemaken, zegt iedereen die er is geweest. Want de persoonlijke begeleiding, gespecialiseerde behandelingen en ongeëvenaarde sfeer vallen gewoon niet met woorden te omschrijven. Midden in het groen en met uitzicht op zee, op een plek waar vroeger monniken mediteerden, detoxt u in Kamalaya Wellness Sanctuary in alle rust en comfort. Over de allerkleinste details is nagedacht, en er is dan ook keuze tussen verschillende soorten programma’s, van basis tot uitgebreid, met de mogelijkheid tot een-op-eencoaching en op maat gesneden therapieën. Eigenlijk kunnen we er dus kort over zijn: een verblijf in deze serene vijfsterren oase is synoniem aan een onvergetelijke ervaring. U kunt in Kamalaya een detoxprogramma volgen van 3 nachten, 5 nachten, 7 nachten, 9 nachten en 14 nachten. Het is altijd mogelijk om uw verblijf te verlengen. 

Prijsindicatie: €€€€

Puurenkuur voordelen:

 • Spa-giftvoucher t.w.v. € 150 p.p. 
 • 10% korting op accommodatieprijs voor alleenstaanden 
 • 20% korting op accommodatieprijs hillside rooms voor alleenstaanden 
 • 1 gratis nacht voor terugkerende gasten

Lees meer
Image for SHA Wellness Clinic, Spanje

SHA Wellness Clinic, Spanje

Nog nooit was detoxen zo smakelijk! Want dit vijfsterrenresort verheft lichte, macrobiotische maaltijden tot gastronomische hoogstandjes. In combinatie met beweging en ontspanning wacht u een weldadige totaalbeleving, waarin oosterse benaderingen samengaan met westerse visies op gezondheid en welzijn. Denk tai chi, ayurveda, yoga en acupunctuur in een modern, strak ingerichte omgeving, en de laatste wetenschappelijke inzichten op een berg met spectaculair uitzicht op de Middellandse Zee. SHA Wellness Clinic staat voor vitaliteit en luxe op het hoogste niveau, dus afzien? Ze weten hier niet eens wat dat betekent. Het detoxprogramma kunt u boeken bij SHA voor 7 nachten en 14 nachten.

Prijsindicatie: €€€€

Puurenkuur voordelen:

 • Spa-giftvoucher t.w.v. € 150 p.p.
 • Gratis vroege check-in en late check-out
 • VIP welkomritueel inclusief massage (min. 7 nachten)

Lees meer
Image for Boshotel Vlodrop, Nederland

Boshotel Vlodrop, Nederland

Wist u dat ook een weekendje detoxen al heel veel goeds doet? Op het rustieke Boshotel Vlodrop bestaat een kuur uit lichte en gezonde maaltijden, aangevuld met verse fruit- en groentesappen. Ondertussen kalmeren wandelingen in de prachtige natuur uw geest, en ontspant het lichaam in het wellnesscenter of tijdens de yoga- en meditatielessen. De oprechte persoonlijke aandacht waar dit viersterrenresort om bekend staat, maakt dit weekendje weg er een waarvan u wilt dat er geen einde aan komt. 

Prijsindicatie: €

Puurenkuur voordelen:

 • Gratis late check-out

Lees meer
Image for Absolute Sanctuary, Thailand

Absolute Sanctuary, Thailand

Marrakesh meets Thailand. Want dit schitterende boutique wellnessresort op het tropische eiland Koh Samui is ontworpen in een warme Marokkaanse stijl. Detoxen in sprookjesachtige duizend-en-een-nacht sfeer dus, want daarvoor biedt Absolute Sanctuary een keur aan mogelijkheden. Sapvastenkuren, waarbij creatieve fruitshakes en groentesappen vast voedsel vervangen, is er een van. Raw food menu’s, op basis van ongekookte groenten, noten, zaden en fruit, vormen een andere optie, en ontgiften met lichte maaltijden kan ook. Tevens een paradijs voor yoga- en pilates, is dit dé bestemming voor een werkelijk magische detox wellnessreis. Bij Absolute Sanctuary is het mogelijk om verschillende detox programma's van minimaal 7 nachten te volgen, waaronder de basis detox, de signature detox en de intensieve detox. 

Prijsindicatie: €€€

Puurenkuur voordelen:

 • Spa-giftvoucher t.w.v. € 100 p.p.
 • Gratis kamer upgrade 
 • Gratis deelname aan alle yoga- en meditatielessen 
 • Gratis retourtransfer luchthaven-hotel 
 • 1 gratis nacht bij boeking van 7 nachten  Shanti-Som, Spanje

Lees meer
Image for Shanti-Som, Spanje

Shanti-Som, Spanje

5) Shanti-Som, Spanje

Al jaren een absolute favoriet in het wellness assortiment, mag dit viersterrenresort niet in een top tien van detoxbestemmingen ontbreken. Shanti-Som verhuist de schoonheid en sereniteit van Bali naar de fantastische omgeving van Andalusië. Ontgiften gebeurt hier op basis van sapvasten en lichte maaltijden, met een uitmuntende een-op-eenbegeleiding en persoonlijke aandacht en steuntjes in de rug. Geborgen, kleinschalig en toch luxe en comfortabel, kunt u hier écht niet anders dan volledig aan uzelf toekomen. Bij Shanti-Som is het mogelijk om de turbo detox van 3 nachten of een detoxprogramma van 6 nachten te volgen. 

Prijsindicatie: €€€

Puurenkuur voordelen:

 • 15% vroegboekkorting
 • Gratis retourtransfer luchthaven Malaga-resort of gratis ontspanningsmassage 
 • 2x deelname aan yoga groepslessen 
 • Gratis giftvoucher t.w.v. € 80 p.p. voor terugkerende gasten

Lees meer
Image for MasQi – The Energy House, Spanje

MasQi – The Energy House, Spanje

Een passend gekozen naam, want energie krijgt u zeker van een verblijf in dit kleinschalige boutique wellness resort. Volop zelfs! Een stijlvolle 19de-eeuwse boerderij midden in een natuurpark vormt het decor van uw detoxprogramma, dat bestaat uit sapvasten en lichte maaltijden op basis van een macrobiotische keuken. Maar ben niet bang voor een kil dieet van wortels en komkommer, want gezond en reinigend eten is hier een heuse gastronomische ervaring. Yoga en meditatie dragen bij aan de vitaliserende beleving die MasQi te bieden heeft, evenals de rust van dit adults-only hotel. Wedden dat u weer helemaal opgeladen thuiskomt?  Meer informatie over het detoxprogramma van minimaal 7 nachten in MasQi vindt u hier. 

Prijsindicatie: €€€

Puurenkuur voordelen:

 • Gratis massage van 50 minuten 
 • Gratis retourtransfer luchthaven Alicante-resort

Lees meer
Image for Sianji Wellbeing Resort, Turkije

Sianji Wellbeing Resort, Turkije

Bent u het type dat alles waaraan u begint ook meteen zo goed mogelijk doet? Dan is dit vijfsterrenresort, luxe en toch betaalbaar, wat u zoekt. Sianji Wellbeing Resort heeft namelijk een apart detox center. Daar vinden consulten met de specialist en de specifieke behandelingen plaats, en krijgt u bovendien allerlei aanvullende informatie over gezond leven. Wat betreft de kuur zelf is er een keuze tussen sapvasten of raw food, terwijl u in de spa onbeperkt kunt relaxen en de yoga- en pilateslessen vrij toegankelijk zijn. En o ja, over de aanwezigheid van zon en zee hoeft u zich aan de mooie Turkse kust al helemaal geen zorgen te maken. Meer informatie over de detox in Sianji vindt u hier. 

Prijsindicatie: €€

Puurenkuur voordelen:

 • Gereduceerde prijzen voor alleenreizenden 
 • Gratis spabehandelingen bij 5 nachten verblijf

Lees meer
Image for The Retreat Palm Dubai

The Retreat Palm Dubai

In augustus 2017 opende The Retreat Palm Dubai MGallery zijn deuren als een modern, innovatief en super-de-luxe beach resort, waarvan Rayya Wellness Center het kloppend hart is. Met exclusieve aandacht voor persoonlijke service en comfort, zijn er niet veel betere bestemmingen voor een detoxkuur, die in dit vijfsterrenhotel uit sapvasten of lichte maaltijden bestaat. De spa is ongeëvenaard in zijn faciliteiten en behandelingen, de suites van alle gemakken voorzien. Dus als u aan den lijve wilt ervaren dat detoxen ook heerlijk decadent kan zijn, is dit toevluchtsoord voor lichaam en geest wat u zoekt. Het is mogelijk om een detoxprogramma van 3 nachten, 5 nachten of 7 nachten te volgen. 

Prijsindicatie: €€€

Puurenkuur voordelen:

 • Gratis spa-giftvoucher t.w.v. 300 AED p.p. bij minimaal 3 nachten
 • Gratis kamer upgrade  
 • Gratis gepersonaliseerde spabehandeling van 45 minuten voor terugkerende gasten

Lees meer
Image for Park Igls, Oostenrijk

Park Igls, Oostenrijk

Dokter Mayr, bedenker van de Mayr-kuur, was ervan overtuigd dat opgehoopte afvalstoffen in de darmen ziekte en voortijdige veroudering veroorzaken. Hij meende dat we ons door een grondige reiniging van het spijsverteringsgestel mentaal, fysiek én emotioneel stukken beter zullen voelen. Dat is inderdaad wat u zult ervaren na een detoxkuur in de Tiroolse Alpen, waar Health Retreat Parkhotel Igls de beste artsen, een uitgebreid activiteitenschema en een geweldige spa te bieden heeft. Alle mogelijkheden voor een Mayrkuur vindt u hier.

Prijsindicatie: €€€

Puurenkuur voordelen:

 • Gratis retourtransfer luchthaven Innsbruck naar hotel 
 • Gratis massage van 25 minuten  


Nog niet gevonden wat u zoekt? Een overzicht van alle hotels met mogelijkheden voor detox vindt u hier.

Lees meer
Top 6 retreats voor in je eentje
Top 13 luxe destination spa's
Floortje Dessing in Thailand
Tips voor een betere nachtrust - Leer beter slapen
Ayurveda in Europa