Soort reis

's Werelds Beste yogavakanties van 2023

23 juni 2023

In onze snelle en digitale wereld is het vinden van momenten van rust en ontspanning belangrijker dan ooit. Te midden van de chaos verlangen we naar plekken waarin we kunnen ontspannen, ons lijf weer kunnen voelen of ons hoofd even tot stilstand kan komen. Wij zochten naar de plekken die hierin voorzien, die kwalitatieve yogaworkshops aanbieden en een toevluchtsoord zijn voor rust, ontspanning, zelfontdekking en holistisch welzijn. 's werelds meest uitzonderlijke yoga retreats op adembenemende plekken in de bergen tot betoverende spirituele krachtplekken of juist kleinschalige boetiek retreats waar een persoonlijke en intieme sfeer hangt. Al deze retreats zijn stuk voor stuk plekken die perfect zijn om uw innerlijke kracht aan te boren, balans te vinden en uw ware potentieel te ontdekken, onderdompelend in de eeuwenoude helende houdingen van yoga. Of u nu een ervaren yogi bent die beoefening wil verdiepen of een nieuwsgierige beginner die de transformerende krachten van yoga wil verkennen. 

In dit blog leest u niet alleen de verschillende locaties en type retreats, maar maar we duiken ook in de diverse stijlen en filosofieën die deze yogahotels of retreats bieden. Van traditionele Hatha en Vinyasa stromingen tot meditatie- en mindfulness-sessies. Of u nu rust wilt vinden in een stille meditatie, de uitdaging van fysiek veeleisende houdingen opzoekt of gewoon wilt ontspannen op bijzondere plekken in de natuur, deze yoga retreats zijn onze meest favoriete plekken onder onze gasten van dit jaar. Laat u inspireren, pak uw yogamat, open uw hart en maak u klaar voor een reis die een onuitwisbare indruk zal achterlaten. 

Lees onze selectie van de 15 Beste Yoga retreats in de wereld

Image for Adem Jordanië: rondreis met yoga, meditatie en rituelen

Adem Jordanië: rondreis met yoga, meditatie en rituelen

Een onvergetelijke en avontuurlijke ontdekkingstocht in de woestijn van Jordanië met holistische elementen: een zoektocht naar rauwe schoonheid, stilte en onze eigen intuïtieve wijsheid. Tijdens deze rondreis bezoeken we twee Werelderfgoed locaties: Wadi Rum en Petra, twee bijzondere - natuurlijke -  krachtplekken. De energie van de aarde is hier bijzonder sterk en kan een diepgaand effect hebben op ons fysieke, emotionele en spirituele kant. Onze yogaleraren begeleiden u tijdens deze indrukwekkende rondreis met yoga, meditatie en rituelen in de stilte van de woestijn. Ze zullen ons dieper verankeren in ons lichaam en ons helpen ons bewustzijn te vergroten op deze innerlijke reis.

Lees meer
Image for Shanti-Som, Spanje

Shanti-Som, Spanje

De schoonheid en sereniteit van Bali dichtbij huis. Dat is Shanti-Som. Geborgen en kleinschalig komt u hier helemaal aan uzelf toe. Dit boetiekretreat in het zuiden van Spanje richt zich voornamelijk op beweging en flow van lichaam en geest door het gebruik van ademhalingstechnieken, oefeningen en meditatie. Shanti-Som ligt afgelegen, in de bergen van Marbella. Kleinschalig en persoonlijk, met een team van professionals, warm en gastvrij. Dit alles in typisch Balinees design. Yoga is een prachtige stroom van energie, die voortkomt uit de ademhaling, mindfulness en het oefenen van dankbaarheid. De leraren van Shanti-som bieden verschillende stijlen aan, waaronder Vinyasa- en Hatha-yoga. De grootte van hun groepslessen is beperkt en zorgt voor persoonlijke aandacht, zowel op als naast de yogamat.

Lees meer
Image for Badhotel Domburg - Nederland

Badhotel Domburg - Nederland

Badhotel Domburg, gelegen in het pittoreske stadje Domburg (Zeeland) staat bekend om zijn uitgestrekte zandstranden en frisse zeewind. Dit is Puurenkuur's yogaweekend thuisbasis sinds 2011. Een weekendretreat vol yoga, meditatie en mindfulness, voor meer balans in lijf en hoofd. Onze eigen retreats worden geleid door ons geweldige team van yogadocenten, allemaal met hun eigen specialiteit (Vinyasa, Hatha, Dru of Yin), die u begeleiden door asana's, strek-oefeningen en ontspannende meditatiesessies. De weekenden bieden voor ieder wat wils, of u nu een doorgewinterde yogi bent of een beginner die de eerste stappen op de mat zet. Naast de yogasessies, kunt u genieten van de sfeervolle spa, slenteren in Domburg met leuke boetiekwinkels én kunstgalerijen) of lekker wandelen langs het ongerepte strand.

Lees meer
Image for MasQi - The Energy House. Spanje

MasQi - The Energy House. Spanje

Hotel Masqi, een kleinschalig (8 kamers) en luxe adults-only yoga- en meditatieresort in een stijlvolle 19e-eeuwse boerderij midden in een natuurpark. Het eerste wat opvalt is de imposante Yoga Dome. In deze bijzondere ruimte worden verschillende yogastijlen aangeboden, zodat u kunt ontdekken wat het beste bij u past. Ook is er veel variatie in de meditaties: met muziek, Tibetaanse bowls of enkel de vibratie en het geluid van de oeroude gong. Maar ook mindfulness, Anapanasati en Nidra Yoga. In MasQi leert u om het leven bewuster en rustiger te leven. Het team van expert zal u daarbij ondersteunen met handvatten van yoga, meditatie, bio-energetische therapieën, coaching of Ayurveda. Dit alles omgeven door de natuurlijke omgeving van de Sierra de Mariola, waar diepe stilte en dus rust uw verblijf zal omringen.

Lees meer
Image for Absolute Sanctuary, Thailand

Absolute Sanctuary, Thailand

Voor een echte yoga-, fitness-, pilates- of detoxvakantie kunt u vertrouwen op de experts van Absolute Sanctuary. Wat begon als een yogastudio in Bangkok en Singapore, groeide uit tot een internationaal netwerk van yogascholen, plus dit hotel. Gasten kunnen deelnemen aan hun brede scala aan dagelijkse yogalessen (pranayama, meditatie, hot flow yoga, detox yoga, yin yoga en hatha yoga) en pilates reformer lessen die worden aangeboden volgens het weekprogramma. Het resort biedt tal van yogagramma's met de focus op het verbeteren van uw yogaposes.

Lees meer
Image for NIEUW! Es Racó d'Artà, Spanje

NIEUW! Es Racó d'Artà, Spanje

Dit gloednieuwe boetiekretreat Es Racó d'Artà is een mediterraans healing retreat op Mallorca. Bewustzijn, balans en terug naar onze eigen bron, dat staat hier centraal. Dat ze oog voor detail hebben, merkt u in alles van Es Raco terug: in de behandelingen, activiteiten, het eten maar ook hoe het de ruimtes zijn ingericht. In een 13e-eeuwse Mallorcaanse finca, gelegen in het natuurpark Llevant, hebben de eigenaren Antoni en Jaume een plek gecreëerd om verbinding te maken met de natuur. Het hoofdgebouw heeft acht prachtige kamers en er zijn verschillende huisjes en villa's. Alle kamers zijn licht, breed en ontworpen om te ontspannen. Op zoek naar een inspirerende plek? Dan is dit jouw plek. Elke overnachting is inclusief een yoga- en meditatiesessie.

Lees meer
Image for Paradis Plage, Marokko

Paradis Plage, Marokko

Bij Paradis Plage draait alles om yoga en surfen. De Yoga shala is de perfecte plek voor yoga: op het strand, met glazen schuifdeuren die prachtig uitzicht bieden op de Atlantische oceaan. Paradise Plage biedt 3 yogalessen per dag, 6 dagen per week. Begin de dag om 8 uur met Sunrise Yoga, met de nadruk op de Sun Salutations, voor een goede ademhaling in een actieve flow. Om 11 uur is de Sense of Yoga-les, gericht op het goed uitvoeren van de asana's. Sluit de dag om 17.30 uur af met de Sunset Yoga, een heerlijk ontspannen yin yogales die lichaam en geest ontspant. Privélessen met de yogi 'van het huis' Karsten, zijn op aanvraag.

Lees meer
Image for Kamalaya Wellness Sanctuary, Thailand

Kamalaya Wellness Sanctuary, Thailand

Voor Kamalaya is yoga een authentieke, eeuwenoude manier om balans tussen lichaam en geest te verbeteren. Kamalaya biedt een uitgebreid dagelijkse lessenaanbod met verschillende yogastijlen, waaronder Hatha, Vinyasa, Yin en Yang etc n andere, voor zowel beginners als gevorderden. De meeste lessen vinden plaats in de overdekte yogasala buiten of in de Yantra Hall, met adembenemend uitzicht over de zee. Het Yoga Synergy-programma van Kamalaya draait helemaal om het verdiepen en verbeteren van yogahoudingen met één-op-één sessies. Tip! Simon Low’s Yoga Health & Healing retreat, voor alle niveaus, met vaste data: 26-30 oktober 2023.

Lees meer
Image for Ananda in the Himalayas. India

Ananda in the Himalayas. India

Yoga at Ananda, een luxe retreat in The Himalayas, biedt verschillende yogaprogramma's: holistische yoga, Ananda Yogic Detox en Ananda Dhyana-meditatie. De dagelijkse yogalessen zijn gebaseerd op hatha, en gaan dieper met oefeningen als Kriya Yoga, Gatyatmak Yoga en Pranayama (ademhaling). Pranayama betekent letterlijk expansie van prana (Vitaliteit). Kriya Yoga richt zich op de asana's (houding), Pranayama (adembeheersing), Mudra's (yogagebaren), Bandha's (yogische energieblokkades) en diverse andere yoga Shatkriya's (cleansing). Gatyatmak Yoga is voor gevorderde yogabeoefenaars, gericht op het verbeteren van uw Zonnegroet en Maangroet), twee zeer effectieve oefeningen voor het verbeteren van het ritme, de dynamiek en de vitaliteit van uw lijf. 

Lees meer
Image for Hotel Botánico & The Oriental Spa Garden, Spanje

Hotel Botánico & The Oriental Spa Garden, Spanje

Botanico's yoga retreats (5 dagen) staan in het teken van het opnieuw verbinden met de natuur, dankzij de 25.000 m2 aan subtropische tuinen met indrukwekkende vegetatie op het hotelterrein. Ze bieden verschillende yogadisciplines aan, zoals Kundalini Yoga, een van de oudste en krachtigste vormen van yoga. De beoefening ervan is zeer meditatief en omvat mudra's, mantra's en pranayama (ademhalingsoefeningen). Verder kun je genieten van hatha- en yin yogalessen en Danza Bhangra. De Yoga retraites zijn gebaseerd op 3 fundamentele pijlers: dagelijkse sessies van yogalessen, ontspannende behandelingen in de Oriental Spa Garden en gezond eten.

Lees meer
Image for Euphoria Retreat, Griekenland

Euphoria Retreat, Griekenland

Griekse en Chinese wijsheden en geneeskunde brengen emotionele, fysieke en spirituele gezondheid in een statig en onovertroffen mooie Destination Spa. Een echte wow-bestemming. Euphoria Retreat biedt een weekactiviteitenschema aan, gratis toegankelijk voor alle hotelgasten en met een verscheidenheid aan lessen (en elke week een nieuwe). Wat yogalessen betreft, de volgende lessen kunnen in het weekschema staan: Yoga Flow, Yin Yoga, Traditionele Indiase Hatha Yoga, Vinyasa Yoga en de 5 Tibetaanse Riten. Deze lessen kunnen ook als privésessies worden aangeboden. In de zomer worden de yogalessen buiten gegeven.

Lees meer
Image for Alpino Atlantico, Madeira

Alpino Atlantico, Madeira

Ayurveda in een van de mooiste badplaatsen op Madeira. Hotel Alpino Atlántico combineert authentieke kuren met een spectaculaire setting. Bij authentieke ayurvedakuren hoort yoga onlosmakelijk bij. De specialiteit van Alpino Atlántico is ayurveda. De consults en behandelingen, altijd door deskundig opgeleide artsen en therapeuten, vinden plaats in het ayurvedacenter van het resort. Dat houdt in dat u vanaf uw kamer comfortabel met badjas en slippers naar het kuurgedeelte kunt wandelen. Er is een aparte ruimte waar de yoga- en meditatielessen worden gegeven, vaak in de ochtend en aan het einde van de middag of vroege avond. Een mooie aanvulling op de behandelingen en helpen om verder in balans te komen.

Lees meer
Image for The Retreat Costa Rica, Costa Rica

The Retreat Costa Rica, Costa Rica

Een kleinschalige plek met een hoge persoonlijke touch. Hoog niveau van yogalessen, fantastische (gezonde) keuken, tjilpende vogels en waanzinnige zonsondergangen, en dat middenin de natuur van Costa Rica. Hier gaat ontspannen als vanzelf. De yogaruimte van The Retreat Costa Rica ligt op de top, met openslaande deuren naar een groot terras dat uitzicht biedt op de Pacific Valley. Van dynamische Vinyasa-flows tot ontspannende Yin-oefeningen, elke yoga docent heeft een eigen stijl en elke les zijn eigen unieke elementen. Elke dag kunt u genieten van yogalessen: om 8.00 uur is de ochtendyoga en om 16.00 uur is de middagles. Dompel u onder in mindfulness-meditatiesessies, heerlijke massages, proef de voedzame gerechten en ontdek de imposante natuur van Costa Rica door wandelingen en excursies.

Lees meer
Image for OCEANO Health Spa Hotel, Spanje

OCEANO Health Spa Hotel, Spanje

Yoga op het dak in OCÉANO, met een fijne bries van zee. Wilt u zich verdiepen in yoga, dan is het Yoga Escape-programma van OCÉANO het programma voor u. OCÉANO biedt naast de yogaprogramma's, ook yogalessen in hun wekelijkse activiteitenprogramma aan. Deze zijn gratis toegankelijk voor alle hotelgasten. De vorm van yoga is Hatha en Vinyasa met ervaren yogadocenten, die hun yoganiveau aanpassen aan de deelnemers. U kunt ook één-op-één-sessies boeken. Voor een yoga retreat, maar ook voor een detox-, ayurveda- of thalassoprogramma van F. X. Mayr bent u bij OCÉANO Health Spa Hotel in goede handen!

Lees meer
Image for Boshotel Vlodrop, Nederland

Boshotel Vlodrop, Nederland

De Puurenkuur's yogaweekenden in Boshotel Vlodrop, een bosrijke bestemming in Limburg, zijn een welkome en ontspannen break voor balans, harmonie en vitaliteit. Dompel uzelf onder in de stilte van de natuur, de ontspanning van yoga en laadt uw batterij weer helemaal op. Ons deskundig team van yogadocenten hebben allemaal hun eigen stijl (Vinyasa, Hatha, Dru of Yin), en bieden daarnaast vaak ook nog een andere expertise aan, zoals Traditionele Chinese Gezondheidskunde (TCM), meditatie of medische yoga. Naast de yogasessies, kunt u in Boshotel Vlodrop genieten van een goede spa met uitgebreide sauna faciliteiten, binnenbad, rustgevende massages en bourgondisch eten. We bieden hier ook onze detox- en meditatieweekenden aan.

Lees meer
Image for Sen Wellness Sanctuary, Sri Lanka

Sen Wellness Sanctuary, Sri Lanka

SEN Wellness Retreat biedt een persoonlijke ayurvedakuur in een kleinschalig retreat omgeving. Wat maakt SEN Wellness zo uniek? De combinatie van authentieke ayurveda, rustgevende yoga én osteopathie. Doel van uw verblijf? Herstel van balans tussen het fysieke, mentale, emotionele en spirituele. Het team van ervaren specialisten waaronder yoga- en meditatie instructeurs, ayurvedische therapeuten en holistische healers, staat voor u klaar in uw weg naar balans en ontspanning. Er is veel aandacht voor de gast, de programma's worden op maat gemaakt, er zijn workshops en één-op-één-sessies.

Lees meer
Image for Marleen

Marleen

Dit blog is geschreven door Marleen, oprichter Puurenkuur in 2005. Ze reist de wereld over op zoek naar de beste gezondheids- en kuuroorden, spa's en retreats. Ze deelt haar kennis, ervaringen en inzichten via haar blogs.

Top 6 retreats voor in je eentje
Top 13 luxe destination spa's
Ayurveda in Europa
Floortje Dessing in Thailand
Tips voor een betere nachtrust - Leer beter slapen