Soort reis

Waarom yoga? Daarom yoga!

28 september 2018
Waarom yoga? Daarom yoga!
Image for 1. Voor de flexibiliteit

1. Voor de flexibiliteit

Na een week vakantie in bijvoorbeeld Absolute Sanctuary zult u het zelf zien. Want daar volgt u elke dag minstens één yogales (en als u wilt wel vijf) en merkt u in levende lijve dat u soepeler en makkelijker gaat bewegen. En nee, u hoeft niet flexibel te zijn om met yoga te beginnen. U wordt het er alleen wel van.

2. Voor uw houding

Spieren worden sterker en losser. Schouders gaan meer naar achter staan, de rug recht zich. Het lichaam opent zich als het ware, zo zal tijdens een retreat als bijvoorbeeld een yoga midweek met Els waar veel ruimte voor uitleg is, meteen duidelijk worden. En daardoor verbetert uw houding. Die wordt mooier, rechter, steviger en opener. 

Image for 3. Voor de ontspanning

3. Voor de ontspanning

Anders dan andere sporten, is yoga er ook specifiek op gericht de geest rustig te maken. Precies daarom heeft het, meer dan andere sporten of bewegingsvormen, zo’n ontspannend effect. En precies daarom is een yogareis dubbelop relaxt. Vanwege het feit dat u op vakantie bent, én vanwege het feit dat u op vakantie yoga aan doet.

4. Voor het bewustzijn

Bewustzijn staat centraal: het bewustzijn om betere keuzes te maken en ons leven in te richten zoals wij dat willen. Om die reden vormt yoga hier een belangrijk onderdeel van. Door bewust met ons lichaam bezig te zijn, gaan we beter zien wat daarin omgaat. Daardoor voelen we beter wat goed voor ons is.

Image for 5. Voor de ademhaling

5. Voor de ademhaling

Yogahoudingen worden uitgevoerd op het ritme van de ademhaling. Door die op deze manier te controleren, komt hij tot rust. Niet alleen op de mat, maar ook daarbuiten. Dat op zijn beurt heeft weer een gunstige invloed op bloeddruk, hartslag, stress en het functioneren van het lichaam in het algeheel. Daarom bieden, in aanvulling op de yogalessen, veel resorts, zoals Somatheeram Ayurvedisch Beach Resort of Manaltheeram Ayurvedisch Beach Resort ook ademhalingslessen.

6. Voor de doorbloeding

Bewegen bevordert de doorbloeding. Afvalstoffen worden afgevoerd, en vers, zuurstofrijk bloed voedt onze organen en weefsel. Daarom is sporten goed voor een mens. Yogahoudingen zijn er bovendien speciaal op gericht om het lichaam intern te reinigen. Ervaart u het zelf tijdens een yogaweekend in bijvoorbeeld Domburg, of Vlodrop. Na de les de sauna in, en u voelt zich een nieuw mens.

Image for 7. Voor u

7. Voor u

Tenslotte, en zeker niet onbelangrijk, is yoga goed voor ú, voor u als een mens dat behoefte heeft aan tijd voor uzelf. In een yogales bent u alleen met uzelf bezig, en met niemand anders. Bovendien doet u het voor uzelf, en niemand anders. Verwen uzelf daarom met een yogareis, bijvoorbeeld naar Shanti Som in Malaga. U heeft het verdiend!

Top 13 luxe destination spa's
Tips voor een betere nachtrust - Leer beter slapen
Top 6 retreats voor in je eentje
Floortje Dessing in Thailand
Ayurveda in Europa