Soort reis

Luxe retraites en wellnesshotels in Hongarije

thermale bronnen, hippe steden en spirtualiteit...

We hebben een selectie gemaakt van de de beste health resorts, boetiekhotels, yogaretraites en destination spas in Hongarije. Puurenkuur is het reisplatform voor ontspanning, gezondheid en wellness. Hongarije heeft veel in huis voor een ontspannen gezondheids- en wellnessvakantie, yoga- of spirituele retreats. Middenin het hart van Europa ligt dit veelzijdige land, met een rijke traditie van thermale baden en natuurlijke genezingstherapieën. Hongarije staat bekend om de historische kuurhotels met uitgebreide spa en wellnessfaciliteiten in de (oer) natuur of nabij steden. Tel daarbij op het lekkere eten (ook veel variëteit in vegetarisch en veganistisch) en een zachtaardige en lieve bevolking, die u direct een warm welkom geeft en u snel laat thuisvoelen. Ontdek de genezende krachten van thermaal water in wereldberoemde kuuroorden zoals Boedapest, Hévíz en Eger, maar kijk ook bij de kleine boetiekretreats met een holistische en spirituele touch. Deze schieten de laatste jaren als paddenstoelen uit de grond. De veelal onontdekte bossen, meren en parken van Hongarije geven een direct gevoel van rust en zijn het ideale toneel van verschillende buitensport activiteiten. Van bosbaden tot wandelen, fietsen, kanoën of meer. Hongarije's focus op preventieve zorg, holistische therapieën, eeuwenoude traditie's met thermale water en een grote spirituele gemeenschap maakt dat het land zich steeds verder ontwikkeld op het aanbod van retraites, (medische) spa's en kuuroorden. Een ding is zeker: Na een wellnessvakantie in Hongarije komt u opgeladen, ontspannen én vol energie weer thuis!
Lees meer


Filter de reizen op


Ontdek hier alle reizen in Hongarije

Normafa Hotel
4
Normafa Retreat, Hongarije
Geheel gerenoveerd, holistisch retreat in de natuur, aan de rand van een nationaal park, en vlakbij de bruisende stad Budapest. Prachtig kleinschalig retreat met spa en activiteiten, gericht op persoonlijke groei en innerlijke balans.
Niet gevonden waar u naar zocht? Bel +32 (0)380 80 986 voor meer informatie!

Luxe wellnesshotels en retraites in Hongarije

Hongarije heeft veel in huis voor een ontspannen gezondheids- en wellnessvakantie, yoga- of spirituele retreats. Middenin het hart van Europa ligt dit veelzijdige land, met een rijke traditie van thermale baden en natuurlijke genezingstherapieën. Hongarije staat bekend om de historische kuurhotels met uitgebreide spa en wellnessfaciliteiten in de (oer) natuur of nabij steden. Tel daarbij op het lekkere eten (ook veel variëteit in vegetarisch en veganistisch) en een zachtaardige en lieve bevolking, die u direct een warm welkom geeft en u snel laat thuisvoelen. Ontdek de genezende krachten van thermaal water in wereldberoemde kuuroorden zoals Boedapest, Hévíz en Eger, maar kijk ook bij de kleine boetiekretreats met een holistische en spirituele touch. Deze schieten de laatste jaren als paddenstoelen uit de grond. De veelal onontdekte bossen, meren en parken van Hongarije geven een direct gevoel van rust en zijn het ideale toneel van verschillende buitensport activiteiten. Van bosbaden tot wandelen, fietsen, kanoën of meer. Hongarije's focus op preventieve zorg, holistische therapieën, eeuwenoude traditie's met thermale water en een grote spirituele gemeenschap maakt dat het land zich steeds verder ontwikkeld op het aanbod van retraites, (medische) spa's en kuuroorden. Een ding is zeker: Na een wellnessvakantie in Hongarije komt u opgeladen, ontspannen én vol energie weer thuis!

Dit is waarom Hongarije zo'n geweldige kuur- en wellnessbestemming is: 

  • Adembenemende natuur: Hongarije biedt een divers scala aan natuurlijke landschappen, waaronder bossen, meren en glooiende heuvels. Veel gezondheidsfaciliteiten, spa's en wellnessretraites zijn gelegen in of nabij de natuur. 
  • Bosbaden (Shinrin-Yoku): Bosbaden, of shinrin-yoku, is al erg verweven in de Hongaarse cultuur. Bosbaden betekent eigenlijk het 'onderdompelen' in de natuurlijke omgeving van bossen. De uitgestrekte bosgebieden van Hongarije bieden een ideale setting voor zo'n bosbad ervaringen, wat zorgt voor minder stress en een blij gevoel. 
  • Buitensport: Hongarije moedigt buitensportactiviteiten flink aan, zowel voor de lokale bevolking als toeristen. Er is een uitgebreid netwerk van wandelpaden, fietsroutes en de natuurgebieden van het land biedt mogelijkheden voor wandelen, fietsen, vogels kijken en wilde dieren observeren. 
  • Thermale bronnen en natuurlijke spa's: Hongarije staat bekend om de vele thermale bronnen en natuurlijke spa's, die al eeuwenlang worden gebruikt vanwege de genezende eigenschappen. Dit mineraalrijk water verlicht verschillende gezondheidsproblemen, waaronder artritis, reuma en luchtwegaandoeningen. 
  • Holistische therapieën: holistische therapieën in de natuur, zoals ecotherapie en tuintherapie, winnen aan populariteit in Hongarije, net als in veel landen in de wereld. Het is bewezen dat activiteiten als natuurwandelingen, tuinieren en buiten-mindfulnessworkshops een positief effect heeft op onze mentale balans. En het is hartstikke gezond voor ons lijf.