Soort reis

Luxe wellnessreizen Malediven

Yoga, Ayurveda & Romantiek

Luxe wellnesshotels, ayurvedareizen en yogaretreats op de Malediven

Met bijna 1200 bounty-eilandjes is de Malediven een paradijs op aarde! Oogverblindende stranden, water dat alle tinten blauw bevat en zo helder is als doorzichtig glas, rijen palmbomen langs het strand. Kortom, een plek op aarde waar ontspanning op nummer één staat. Deze tot de verbeelding sprekende tropische archipel ten zuiden van India en Sri Lanka bestaat uit 26 atollen. Slechts 200 eilandjes zijn bewoond, waarvan er ongeveer 100 door de overheid zijn aangewezen als bestemming voor toerisme. De hoofdstad Malé ligt in de Noord-Malé Atol op het grootste eiland van het land, dat niet meer dan circa 5 km² beslaat. Op 10 minuten varen van Malé ligt het eiland Hulhule met de internationale luchthaven. Vanaf dit eiland bereikt u vervolgens per boot of watervliegtuig het eiland van uw keuze. Welk vervoermiddel wordt gebruikt hangt af van de afstand van uw bestemmingseiland tot de luchthaven. Waar de meeste mensen de Malediven associëren met luxe, romantiek en lekker eten en drinken, is het ook een wellnessbestemming bij uitstek. Zo zijn er een paar resorts die de kennis en specialisatie van gezonheidsleer ayurveda uit Sri Lanka hebben gehaald. Inclusief ayurveda-artsen, therapeuten en yogadocenten. Van het ondergaan van een ayurveda-behandeling tot een hele ayurvedakuur. We selecteerden niet alleen luxe resorts met een prachtige spa, maar ook plekken die zich specialiseren in ayurvedakuren en daarnaast goede yogalessen en andere holistische activiteiten bieden.
Lees meer

Insiders tips

Luxe spa's
Blog: Luxe spa's
Happy in Shape goes Ayurveda
Blog: Bucketlist bestemmingen
JOALI BEING
Hotel: JOALI BEING

Filter de reizen op


Ontdek hier alle reizen in Malediven

Six Senses Laamu
5
Six Senses Laamu, Malediven
De ultieme ontspanningsvakantie op de ultieme vakantieplek.
14 reviews
JOALI BEING
5
JOALI BEING, Malediven
Wilt u investeren in uw gezondheid zonder verleidingen, terwijl u in het paradijs bent? Dit is uw bestemming! Het gloednieuwe JOALI BEING het wellbeing en duurzaamheid retreat van de Malediven.
6 reviews
Niet gevonden waar u naar zocht? Bel +32 (0)380 80 986 voor meer informatie!

Luxe wellnesshotels, ayurvedareizen en yogaretreats op de Malediven

Met bijna 1200 bounty-eilandjes is de Malediven een paradijs op aarde! Oogverblindende stranden, water dat alle tinten blauw bevat en zo helder is als doorzichtig glas, rijen palmbomen langs het strand. Kortom, een plek op aarde waar ontspanning op nummer één staat. Deze tot de verbeelding sprekende tropische archipel ten zuiden van India en Sri Lanka bestaat uit 26 atollen. Slechts 200 eilandjes zijn bewoond, waarvan er ongeveer 100 door de overheid zijn aangewezen als bestemming voor toerisme. De hoofdstad Malé ligt in de Noord-Malé Atol op het grootste eiland van het land, dat niet meer dan circa 5 km² beslaat. Op 10 minuten varen van Malé ligt het eiland Hulhule met de internationale luchthaven. Vanaf dit eiland bereikt u vervolgens per boot of watervliegtuig het eiland van uw keuze. Welk vervoermiddel wordt gebruikt hangt af van de afstand van uw bestemmingseiland tot de luchthaven. Waar de meeste mensen de Malediven associëren met luxe, romantiek en lekker eten en drinken, is het ook een wellnessbestemming bij uitstek. Zo zijn er een paar resorts die de kennis en specialisatie van gezonheidsleer ayurveda uit Sri Lanka hebben gehaald. Inclusief ayurveda-artsen, therapeuten en yogadocenten. Van het ondergaan van een ayurveda-behandeling tot een hele ayurvedakuur. We selecteerden niet alleen luxe resorts met een prachtige spa, maar ook plekken die zich specialiseren in ayurvedakuren en daarnaast goede yogalessen en andere holistische activiteiten bieden. Wat heeft de Malediven te bieden? Een aantal voorbeelden:

  • Luxe wellnessreizen en wellnessvakantie met uitgebreide spafaciliteiten op de Malediven
  • Luxe vakantie op de Malediven
  • Ayurvedareizen en ayurvedavakanties op de Malediven
  • Adults-only vakantie en adults-only hotels op de Malediven
  • Yogaretreat, yogavakantie, yogaretraite of yogareis op de Malediven 
  • Detox retreat, detoxvakantie, detoxretraite of detoxreis op de Malediven
  • Duikreizen en duikvakanties op de Malediven

Vijfsterren luxe wellnessvakantie op de Malediven

De Malediven zijn synoniem voor romantiek. De met palmen begroeide onbewoonde eilandjes zijn een toevluchtsoord voor verliefde koppels. Ook in de luxe watervilla’s, op hoge palen boven de oceaan, heeft u zeeën van privacy. Exotische vissen die onder de villa’s doorzwemmen, parelwitte stranden met wuivende palmbomen. Een romantisch paradijs waar u dineert in de Indische Oceaan, cocktails drinkt tijdens zonsondergang en snorkelt met roggen en haaien. Overdag met een goed boek in uw hangmat en in de middag een fijne ontspannen massage.

Adults-only luxe wellnesshotels op de Malediven

De Malediven zijn een favoriete bestemming voor romantiek en huwelijksreizen. Puurenkuur biedt moderne, hoogwaardige wellnessresorts en wellnesshotels op de Malediven aan. Veel daarvan zijn adults-only, een uitkomst voor mensen die op zoek zijn naar rust en die willen genieten van een vakantie zonder kinderen. Ook zijn in deze hotels vaak geen drukke entertainmentprogramma’s.

Duikvakanties op de Malediven

De Malediven zijn een zon zekere bestemming met goede duikmogelijkheden. Ontdek de schoonheid van de Malediven onder water. Ontmoet de meest kleurrijke vissen en misschien zelfs wel de grijs gevlekte reus van de oceaan: de walvishaai. De Malediven zijn een paradijs voor duikers en snorkelaars. Heeft u altijd al eens willen duiken met manta’s, verschillende soorten haaien en walvishaaien, dan moet u écht naar de Malediven. Prachtige koraaltuinen, grote scholen vis: een gegarandeerd groot onderwaterleven!

Een luxe wellnessreis met kinderen

Ook voor kinderen is er veel te doen op de Malediven. Mits het geen adults-only hotel is (voor zestien jaar en ouder), bieden veel hotels diverse faciliteiten aan voor kinderen. Denk aan een kidsclubs, een speciaal ontworpen activiteitenplan speciaal voor kinderen of het inhuren van een super nanny (oppas service). Vaak zijn de niet-gemotoriseerde watersporten en de sportactiviteiten gratis voor kinderen, de gemotoriseerde watersporten en het inhuren van een super nanny zijn tegen betaling.

Tips & adviezen voor uw droomreis naar de Malediven

Combineer de Malediven met wereldstad Dubai

Combineer een bezoek aan de bruisende stad Dubai met een heerlijk ontspannen strandvakantie naar de Malediven. Neem voor meer informatie contact op met onze wellness-specialisten.

Combineer de Malediven met Abu Dhabi

Laat het spectaculaire Abu Dhabi na twee dagen achter u en droom weg op een van de fraaie witte stranden van de Malediven. Neem voor meer informatie contact op met onze wellness-specialisten.


Of u nu een superdeluxe wellnesshotel zoekt, een ayurvedavakantie op de Malediven of een yogaretreat, de specialisten van Puurenkuur adviseren u graag naar een plek die bij u past.