Soort reis

Luxe retreats en ayurvedavakanties in India

Ancient healing Ayurveda

Ontdek de beste ayurvedareizen, yoga retreats en luxe wellnesshotels in India bij Puurenkuur, hét reisplatform voor ontspanning, gezondheid en wellness. Het is onze passie om de beste retreats en luxe, specialistische ayurvedaresorts te vinden. Ayurveda is een ruim 5000 jaar oude (holistische) natuurgeneeswijze, die letterlijk vertaald wordt als 'wetenschap van het leven'. India is de bakermat van ayurveda, vandaar dat het aantal ayurvedaresorts in India ongekend groot is. U bent hier dus in professionele handen. Wij bieden een selectie van de beste ayurvedaretreats in noord India, zuid India (Kerala) en in de omgeving van Mumbai en Bangalore. Een ayurvedakuur is geschikt voor iedereen, of u nu een 'energie boost' of een reset nodig heeft, mentale balans zoekt of iets wilt doen aan een specifieke (medische) klacht.
Lees meer

Insiders tips

An Ayurveda way of life
Artikel: Ayurveda, a way of life
Puurenkuur Ayurveda Guide
Lees: Puurenkuur Ayurveda Guide
India is Ayurveda
Blog: India is Ayurveda

Filter de reizen op


Ontdek hier alle reizen in India

Nikki's Nest
3.5
Nikki's Nest, India
Een kleinschalig ayurvedaresort met yoga en meditatie gerund door bevlogen, ecologische pioniers in een tropisch paradijs aan de Indische Oceaan.
5 reviews
Manaltheeram Ayurveda Beach Resort
4
Soma Manaltheeram Ayurveda Beach Village, India
Soma Manaltheeram Ayurveda Beach Village is wat de naam belooft te zijn. Denkt u authentieke ayurveda, een zandstrand met palmbomen en knusse cottages.
30 reviews
Somatheeram Ayurveda Beach Resort
4
Somatheeram Ayurveda Village, India
Meer dan 30 jaar ervaring én een van de eerste ayurvedische resorts ter wereld. Als u authentieke, traditionele ayurveda zoekt, zit u in Somatheeram Ayurveda Resort goed.
8 reviews
Six Senses Vana
5
Six Senses Vana, India
Six Senses Vana is een internationale ashram, een luxe wellness retreat en een hemels heiligdom van wereldklasse. Een spirituele plek om, met een volledig op maat gemaakt programma, weer connectie met uw diepste zelf maken.
2 reviews
Atmantan Wellness Resort
5
Atmantan Wellness Centre, India
Een holistische, destination-spa met ‘east meets west’ benadering en vijfsterren comfort, in een mooie vallei aan een meer.
18 reviews
Ayursoma Ayurveda Royal Retreat
5
Ayursoma Ayurveda Royal Retreat, India
Authentieke ayurveda in een luxe vijfsterrenresort aan het strand geïnspireerd op oude Indiase paleizen.
6 reviews
Ananda in the Himalayas
5
Ananda in the Himalayas, India
Een werkelijk ongeëvenaarde wellnessbeleving. Als een van de allerbeste destination spa’s ter wereld, is dat wat u kunt verwachten in Ananda in the Himalayas.
24 reviews
Niet gevonden waar u naar zocht? Bel +32 (0)380 80 986 voor meer informatie!

De beste ayurvedahotels, luxe yogaretreats en panchakarma kuren in India 

India is de bakermat van ayurveda, dus waar kunt u beter een ayurvedavakantie boeken dan in India? Ayurveda is een ruim 5000 jaar oude (holistische) natuurgeneeswijze, die letterlijk vertaald wordt als 'wetenschap van het leven'. Bij deze moeder van alle geneeswijzen draait het allemaal om balans tussen lichaam, geest en ziel. Deze eeuwenoude geneeskunde gaat op zoek naar de kern van een gezondheidsprobleem in plaats van alleen de symptomen te bestrijden. Een ayurveda-arts stemt de kuur persoonlijk op u af aan de hand van uw doshatype en bepaalt met een plan op maat hoe u de disbalans weer kunt herstellen. Een kuur bestaat traditioneel uit een ayurvedisch dieet met veel verse groenten, fruit en soms wat kip of vis, ochtendyoga en avondmeditatie, massages en kruiden- en stoombaden. India is de bakermat van ayurveda, vandaar dat het aantal ayurvedaresorts in India ongekend groot is. U bent hier dus in professionele handen. Wij bieden een selectie van de beste ayurvedaretreats in noord India, zuid India (Kerala) en in de omgeving van Mumbai en Bangalore. Een ayurvedakuur is geschikt voor iedereen, of u nu een 'energie boost' of een reset nodig heeft, mentale balans zoekt of iets wilt doen aan een specifieke (medische) klacht.

Een overzicht van het aanbod in retreats en ayurvedareizen in India

 • Gespecialiseerde ayurvedahotels en ayurvedaresorts in Noord India, Dehradun
 • Gespecialiseerde ayurvedahotels en ayurvedaresorts in Zuid India, Kerala
 • Gespecialiseerde ayurvedahotels en ayurvedaresorts in Pune
 • Gespecialiseerde ayurvedahotels en ayurvedaresorts in Rishikesh
 • Gespecialiseerde ayurvedahotels en ayurvedaresorts in Bangalore
 • Panchakarma retreats
 • Luxe wellnessretraites
 • Luxe yoga retreats
 • Health spa's (zoals Ananda In The Himalayas en Atmantan)
 • Mindfulness retreats
 • Detoxretreats
 • Sapvasten vakanties of Juice cleanse
 • Meditatieretreats 
 • Adults-only wellnesshotels

Wat doet een ayurvedakuur voor u

Een ayurvedavakantie of ayurvedareis is absoluut 'kuren zonder afzien'. Een verwenreis en gezondheidskuur ineen. U eet de hele vakantie heerlijk en valt toch af. Andere prettige bijwerkingen; een heldere geest, totale ontspanning en nieuwe energie. De ayurvedische levenswijze geeft ons ook meer inzicht in onszelf en de wereld om ons heen. Ayurveda is vooral een preventieve geneeswijze. Fijn voor mentale balans, en fijn voor het lijf. Ook kan ayurveda helpen bij reumatische aandoeningen, slaapproblemen, chronische vermoeidheid, stress, hoge bloeddruk, migraine, psoriasis of depressiviteit.  

Welke types ayurvedakuren zijn er?

U kunt een rasayanakuur volgen (wellness ayurveda: puur voor de ontspanning), een intensieve panchakarmakuur (reiniging van lichaam en geest) of een medische ayurveda kuur (specifieke klachten of ziekten laten behandelen). Voor medische ayurvedakuren is een langer verblijf nodig. 

Nog meer voordelen van een ayurvedareis

Tijdens een kuur in India ontvangt u wel zo'n twee tot vier behandelingen per dag zoals hoofd-, lichaams- en synchroon massages en kruiden- en stoombaden. De ayurvedische geneeswijze is zacht en op basis van een natuurlijke behandeling. Vervelende neveneffecten zijn er daardoor niet. 

Yogaretreats of yogaretraite in India 

Ashrams  

Ashram betekent ‘zich inspannen voor bevrijding’. Een ashram is een plek waar yoga, meditatie en andere spirituele activiteiten kunnen worden beoefend. Meestal bevinden Ashrams zich in een rustige en vredige omgeving. Het zijn vaak spirituele en/of religieuze plekken om tot uzelf te kunnen komen. U zult hier alleen de basisvoorzieningen aantreffen, zoals simpel ingerichte kamers, een yogahal, eetzaal, tuinen en vaak ook een bibliotheek. Kort samengevat is een Ashram een oase van rust. Hier vindt u geen luxe, maar gaat u terug naar de basis en doorbreekt met gewoontes en patronen.

De beste ayurvedahotels en yogaretreats in Kerala  

De provincie Kerala ligt aan de zuidwestkust van India. Een mooie en rustige provincie van India, ver weg van de drukte van de steden en erg geliefd bij de Indiërs zelf. Kerala is een van de groenste provincies van India, volop palmbomen,  oerbossen en mooie zandstranden. Dat maakt Kerala de perfecte plek voor een ayurvedakuur of een yogaretreat. Bezoek zeker ook de backwaters van Kerala, honderden kilometers ‘wegennetwerk’ in het water. De backwaters worden nog steeds gebruikt voor visserij en transport. In Kerala vindt u alle ingrediënten voor een fijne yogareis of ayurvedakuur. 

De beste ayurvedahotels en yogaretreats in Mumbai 

Mumbai, voorheen bekend als Bombay, is de grootste stad in India. In Mumbai is het een drukte van jewelste met veel chaos en verkeer. Maar de stad heeft ook veel te bieden. Er zijn veel historische bezienswaardigheden en tempels te vinden en het is het centrum van de Bollywood filmidustrie. Om helemaal tot rust te kunnen komen biedt Puurenkuur ayurvedahotels en yogaretreats aan buiten Mumbai, zoals Atmantan. Een prachtige rit per auto door de natuur en de bergen. 

De beste ayurvedahotels, destination spa’s en yogaretreats in Delhi en Noord-India 

Delhi is de hoofdstad van India en bestaat uit twee delen, Old Delhi en Delhi. Naast de vele bezienswaardigheden die de stad te bieden heeft, is deze stad ook de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan Agra voor een bezoek aan de Taj Mahal. Vanuit Delhi vliegt u in een uur naar Dehradun, aan de voet van de Himalaya, met aan de ene kant de Ganges en aan de andere kant de Yamuna. In Dehradun vindt u zowel natuur, cultuur (door de vele heilige plekken) en avontuur. Vergeet ook zeker geen bezoek te brengen aan Rishikesh wanneer u in Dehradun verblijft. Rishikesh is een heilige stad voor veel Hindoes en staat bekend om zijn vele Ashrams en yogacentra. Op iedere hoek van de straat een ayurvedische-arts. Daarbij is Rishikesh het beginpunt voor pelgrimsreizen. Wilt u meer weten over het combineren van een ayurvedareis of yogaretreat in combinatie met deze steden? Onze experts informeren u graag.