Soort reis

Healthy Aging

gezond ouder worden ...

Gezond ouder worden is het optimaliseren van het fysieke, mentale en sociale welzijn naarmate we ouder worden. Gezonde beweging, gezonde voeding maar ook gezonde gedachten en een gezond sociaal netwerk. Health resorts, kuuroorden, destination spas, wellbeing hotels or boutique retreats bieden Healthy aging programma's aan. Deze programma's bieden een combinatie van gezonde maaltijden, yoga- en meditatielessen, voedingsadvies, fitnesstraining, massages en/of medische controles en tests gericht op gezond ouder worden. Het is belangrijk op te merken dat elk gezondheidshotel en kuuroord een verschillende aanpak heeft van healthy aging. Zo is er een verschil tussen een medische of een holistische benadering. Er is verschil in type luxe en comfort. En er is een verschil tussen een vijfsterren deluxe medische spa of een boetiekretraite. Het is daarom essentieel om te kijken wat uw wensen en behoeften zijn zodat u een goede keuze maakt.
Lees meer

Insiders tips

Carine Crutzen
Blog: Actrice Carine Crutzen
Healthy Aging
Blog: gezond ouder worden SHA
Chenot
Hotel: Chenot - Zwitserland

Filter de reizen op


Ontdek hier alle Healthy Aging reizen

Atlantida Boutique Hotel
5
Atlantida Boutique Hotel, Slovenië
Luxe, nieuw boetiekhotel met mooi design en fantastisch eten. Hier kunt u terecht voor medische gezondheidsprogramma’s met het beroemde magnesiumwater ter wereld. Een superboost voor vele gezondheidsproblemen.
6 reviews
Revivo Wellness Resort
5
REVĪVŌ Wellness Resort, Bali (Indonesië)
Uitstekende service en zeer professionele holistische programma’s op basis van Balinese tradities. Een prachtig, kleinschalig retreat in een groene omgeving met een vriendelijke warme sfeer.
10 reviews
Palazzo di Varignana
4
Palazzo di Varignana, Italië
Leef ‘La Dolce Vita’ op een elegant en luxueus landgoed, temidden van wijnranken en olijfbomen. De spa was verkozen tot beste Italiaanse spa 2020. Ideale plek voor korte en lange kuur- en wellnessverblijven.
4 reviews
COMO Shambhala Estate
5
COMO Shambhala Estate, Bali (Indonesië)
Persoonlijke aandacht in het kwadraat, (wat dacht je van je eigen persoonlijke assistent?) Het team van COMO Shambhala Estate is ontzettend toegewijd. Het resultaat? Onze gasten raken niet uitgepraat over de geweldige behandelingen en exclusieve service.
9 reviews
Park Igls
4
Park Igls Medical Spa Resort, Oostenrijk
Een van de beste Medische spa’s van Europa: dit award-wining vijfsterrenhotel in het hart van Tyrol, middenin de Oostenrijkse Alpen. Met focus op Modern Mayr-kuren, een weldaad voor uw darmen.
17 reviews
JOALI BEING
5
JOALI BEING, Malediven
Wilt u investeren in uw gezondheid zonder verleidingen, terwijl u in het paradijs bent? Dit is uw bestemming! Het gloednieuwe JOALI BEING het wellbeing en duurzaamheid retreat van de Malediven.
6 reviews
Six Senses Kaplankaya
5
Six Senses Kaplankaya, Turkije
Het nieuwe Six Senses Kaplankaya aan de Egeïsche kust is de verpersoonlijking van hedendaagse luxe. Erg stijlvol en modern met een enorm aanbod aan faciliteiten en activiteiten waaronder een eersteklas wellnesscenter en uitgebreid fitnesscentrum.
9 reviews
Chenot Palace Weggis
5
Chenot Palace Weggis, Zwitserland
Chenot Palace Weggis is het spiksplinternieuwe Chenot vlaggenschip in Zwitserland. De Chenot-methode staat wereldwijd bekend om de medische detoxprogramma’s waarbij westerse wetenschap en oosterse filosofie samenkomen.
6 reviews
SHA Wellness Clinic
5
SHA Wellness Clinic, Spanje
Oosterse benaderingen komen in SHA Wellness Clinic samen met westerse visies op gezondheid en welzijn. En dat onder een weldadig, super-de-luxe, modern dak.
36 reviews
Longevity Medical & Health Hotel
5
Longevity Medical & Health Hotel, Portugal
Longevity Health & Medical Hotel is een adults-only hoogwaardige medische Spa voor healthy aging, detox, gewichtsverlies programma’s in het hart van de Algarve.
16 reviews
SHA Wellness Clinic Mexico
5
SHA Wellness Clinic Mexico, Mexico
Gloednieuwe prijswinnende medische spa met integrale aanpak– zusje van SHA Wellness Clinic in Spanje – in de tropische natuur aan de Caraïbische kust van Mexico.
Palazzo Fiuggi
5
Palazzo Fiuggi, Italië
Palazzo Fiuggi is een ultraluxe medische spa met programma’s op maat, thalassotherapie en natuurlijke bronnen nabij Rome en een uniek voedingsplan gebaseerd op epigenetische wetenschap.
5 reviews
Vilalara Longevity Thalassa & Medical Spa
5
Vilalara Longevity Thalassa & Medical Spa, Portugal
Gericht kuren doet u in Longevity Medical Spa niet alleen onder begeleiding van specialisten, maar ook in ultieme vijfsterren luxe.
20 reviews
Niet gevonden waar u naar zocht? Bel +32 (0)380 80 986 voor meer informatie!

Wat is gezond ouder worden

Gezond ouder worden verwijst naar het proces van het optimaliseren van het fysieke, mentale en sociale welzijn naarmate we ouder worden. Een gezonde leefstijl, waar u gezond en gelukkig ouder wordt. Waar u lekker in uw vel zit. Gezonde beweging, gezonde voeding maar ook gezonde gedachten en een gezond sociaal netwerk. Allemaal elementen die uw fysieke en cognitieve gezondheid bevorderen. 

Een wellnessprogramma voor Healthy aging, welke componenten kunt u hierin aantreffen. 

 • Lichaamsbeweging: Regelmatige lichaamsbeweging en fysieke activiteit helpen om de fysieke functie te behouden, chronische ziekten te voorkomen en het algehele welzijn te verbeteren. Dit kunnen activiteiten zijn zoals wandelen, zwemmen, fietsen of krachttraining.
 • Gezonde voeding: Een gezond en uitgebalanceerd dieet kan helpen de fysieke en cognitieve gezondheid te behouden en chronische ziekten te voorkomen. Dit omvat het eten van een verscheidenheid aan voedzame voedingsmiddelen, het beperken van bewerkte en vetrijke voedingsmiddelen en gehydrateerd blijven.
 • mentale en cognitieve gezondheid: deelnemen aan activiteiten die de mentale en cognitieve gezondheid bevorderen, zoals lezen of speciale spelletjes voor het brein. Dit bevordert en verbeterd de hersenfunctie en voorkomt cognitieve achteruitgang.
 • Maatschappelijke betrokkenheid: Sociaal betrokken blijven en zinvolle relaties onderhouden kan eenzaamheid en isolement helpen voorkomen. Het helpt bij mentale gezondheid. 
 • Preventieve gezondheidszorg: Regelmatige controles, screenings en preventieve gezondheidszorgmaatregelen kunnen helpen bij het opsporen en beheersen van chronische ziekten en het voorkomen van toekomstige gezondheidsproblemen.
 • Stressmanagement: Stress kan negatieve effecten hebben op de fysieke en mentale gezondheid, en effectieve technieken voor stressmanagement, zoals meditatie, yoga of mindfulness kunnen helpen om het algehele welzijn te behouden.

Met gezonde gewoonten die het fysieke, mentale en sociale welzijn bevorderen, kunt u gelukkig en gezond ouder worden. 

Wat kunt u verwachten van een programma voor gezond ouder worden in een kuuroord

Health resorts, kuuroorden, destination spas, wellbeing hotels or boutique retreatrs bieden programma's aan die gericht zijn op gezond ouder worden. Deze programma's hebben vaak een combinatie van fitnesslessen, gezonde maaltijden, yoga- en meditatielessen, voedingsadvies, fitnesstraining, massages en / of verschillende soorten medische controles en behandelingen gericht op gezond ouder worden.

Daarnaast kunnen educatieve workshops gegeven worden over gezond ouder worden, zoals het omgaan met chronische aandoeningen, verbeteren van de mentale gezondheid en het verminderen van het risico op ouderdomsziekten.

Het is belangrijk op te merken dat elk gezondheidshotel en kuuroord zijn eigen specifieke benadering van gezond ouder worden heeft en verschillende niveaus van diensten en componenten kan aanbieden. Zo is er een verschil tussen een medische of een holistische benadering. Er is verschil in type luxe en comfort. En er is een verschil tussen een vijfsterren deluxe medische spa of een boetiekretraite. Het is daarom essentieel om te kijken wat uw wensen en behoeften zijn om daarna een goede keuze te maken. 

Welke onderdelen kunnen er in een programma voor gezond ouder worden zitten

 • Lichaamsbeweging: Lichaamsbeweging is belangrijk voor het behoud van een goede gezondheid en het voorkomen van ouderdomsziekten. Een programma voor gezond ouder worden kan fitnesslessen bieden, zoals yoga, pilates of krachttraining, maar ook buitenactiviteiten zoals wandelen of zwemmen.
 • Voeding: Een gezond dieet is ook essentieel voor gezond ouder worden. Een kuuroord kan gezonde maaltijden, voedingsadviezen, kooklessen en workshops over gezonde eetgewoonten aanbieden.
 • Stressmanagement: Chronische stress kan negatieve effecten hebben op de fysieke en mentale gezondheid, dus een programma voor gezond ouder worden kan lezingen, workshops of teachings hebben voor het omgaan met stress, zoals meditatie, mindfulness-oefeningen en ontspanningstherapieën.
 • Medische tests en preventieve screenings: Kuuroorden met een medische spa (waar een westerse arts supervisie heeft) bieden vaak verschillende medische onderzoeken en behandelingen aan die gericht zijn op gezond ouder worden, zoals controles, preventieve screenings en medische behandelingen voor chronische aandoeningen.
 • Cognitieve gezondheid: Een programma voor gezond ouder worden kan ook activiteiten en workshops omvatten om de cognitieve gezondheid te bevorderen, zoals spelletjes voor je brein, geheugenoefeningen en mentale stimulatie.
 • Maatschappelijke betrokkenheid: Sociale interactie en maatschappelijke betrokkenheid kunnen ook belangrijk zijn voor gezond ouder worden. Een kuuroord kan groepsactiviteiten en evenementen aanbieden om deelnemers te helpen met anderen in contact te komen en relaties op te bouwen.

Over het algemeen kan je stellen dat een healthy-aging programma in een health resorts persoonlijk op u wordt afgestemd voor verbetering van fysieke, mentale en emotionele welzijn.