Soort reis

Medische Spa

onder supervisie van een westerse arts

Een medische spa, ook wel medi-spa genoemd, is een hotel of resort die medische behandelingen aanbiedt, gecombineerd met de traditionele wellnessbehandelingen om zo een totaalpakket aan te bieden van gezondheid, welbevinden en beauty. Het verschil tussen een ‘regulier’ kuuroord en een medische spa, is dat een medische spa onder toezicht staat van een arts. Medische spa's bieden doorgaans een groot scala aan behandelingen, gezondheidstesten en andere indrukwekkende, op technologie gebaseerde behandelingen om goed inzicht te krijgen in uw gezondheid en welke activiteiten en voeding het meest gunstig voor u zijn. Naast deze medische apparatuur, biedt een medi-spa ook een breed scala aan traditionele spabehandelingen zoals massages, gezichtsbehandelingen of pedicures. Sommige medi-spa's bieden cosmetische behandelingen aan, zoals injectables, laserbehandelingen en andere cosmetische behandeling.
Lees meer

Insiders tips

Op zuiveringskuur in de Oostenrijkse alpen
Artikel: Kuren in Oostenrijk
Top medische spa's
Blog: Top medische spa's
Top 13 Destination Spa
Blog: Top 13 Destination Spa

Filter de reizen op


Ontdek hier alle Medische spa reizen

Zulal Wellness Resort
5
Zulal Wellness Resort, Qatar
Het duurzame Zulal Wellness Resort by Chiva-Som combineert Arabische gastvrijheid en traditionele Islamitische geneeskunde met de holistische filosofie van Chiva-Som, de internationaal geprezen Destination Spa in Thailand.
3 reviews
Palazzo di Varignana
4
Palazzo di Varignana, Italië
Leef ‘La Dolce Vita’ op een elegant en luxueus landgoed, temidden van wijnranken en olijfbomen. De spa was verkozen tot beste Italiaanse spa 2020. Ideale plek voor korte en lange kuur- en wellnessverblijven.
4 reviews
Longevity Medical & Health Hotel
5
Longevity Medical & Health Hotel, Portugal
Longevity Health & Medical Hotel is een adults-only hoogwaardige medische Spa voor healthy aging, detox, gewichtsverlies programma’s in het hart van de Algarve.
16 reviews
Preidlhof Luxury DolceVita Resort
5
Preidlhof Luxury DolceVita Resort, Italië
Vijfsterren-gastvrijheid en transformatieve wellnessprogramma’s bezorgden Preidlhof al vele prijzen. Persoonlijke groei en intens verwend worden en genieten gaan hier hand in een wonderschone omgeving.
4 reviews
Atlantida Boutique Hotel
5
Atlantida Boutique Hotel, Slovenië
Luxe, nieuw boetiekhotel met mooi design en fantastisch eten. Hier kunt u terecht voor medische gezondheidsprogramma’s met het beroemde magnesiumwater ter wereld. Een superboost voor vele gezondheidsproblemen.
6 reviews
Villa Eden Leading Park Retreat
5
Villa Eden Leading Park Retreat, Italië
Een klassiek Small Luxury hotel met prijswinnend, medisch wellnesscenter. In Villa Eden Leading Health Spa gaat een oprechte persoonlijke benadering samen met excellente kennis van zaken.
6 reviews
Rimski Dvor overzicht
4
Rimski Dvor, Slovenië
De heilzame waterbronnen van thermaal dorp Toplice, een medisch spacenter met hoogwaardige kuurprogramma’s en een adults-only spa. Bij het Romeins geïnspireerde Spa Hotel Rimski Dvor vindt u dit alles in een uitstekende prijskwaliteitsverhouding.
7 reviews
OCEANO Health Spa Hotel
4
OCEANO Health Spa Hotel - Tenerife, de Canarische Eilanden
In het authentieke familiehotel OCÉANO Health Spa Hotel bent u in uitstekende handen voor een F.X. Mayr-, ayurveda- of thalassokuur.
35 reviews
RAKxa Integrative Wellness
5
RAKxa Integrative Wellness, Thailand
Het RAKxa Integrative Wellness is het eerste medische & holistische retreat in Thailand. In een oase van groen werkt u aan uw gezondheid onder begeleiding van experts op alle niveaus. Expertise: gewichtsverliesprogramma’s.
6 reviews
Vilalara Longevity Thalassa & Medical Spa
5
Vilalara Longevity Thalassa & Medical Spa, Portugal
Gericht kuren doet u in Longevity Medical Spa niet alleen onder begeleiding van specialisten, maar ook in ultieme vijfsterren luxe.
20 reviews
Palazzo Fiuggi
5
Palazzo Fiuggi, Italië
Palazzo Fiuggi is een ultraluxe medische spa met programma’s op maat, thalassotherapie en natuurlijke bronnen nabij Rome en een uniek voedingsplan gebaseerd op epigenetische wetenschap.
5 reviews
Park Igls
4
Park Igls Medical Spa Resort, Oostenrijk
Een van de beste Medische spa’s van Europa: dit award-wining vijfsterrenhotel in het hart van Tyrol, middenin de Oostenrijkse Alpen. Met focus op Modern Mayr-kuren, een weldaad voor uw darmen.
17 reviews
MAYRLIFE
5
MAYRLIFE, Oostenrijk
MAYRLIFE Medical Health Resort combineert moderne medische expertise en technologieën met de traditionele Dr. F.X. Mayr methode op een sportieve plek in de prachtige Oostenrijke Alpen.
4 reviews
SHA Wellness Clinic
5
SHA Wellness Clinic, Spanje
Oosterse benaderingen komen in SHA Wellness Clinic samen met westerse visies op gezondheid en welzijn. En dat onder een weldadig, super-de-luxe, modern dak.
36 reviews
SHA Wellness Clinic Mexico
5
SHA Wellness Clinic Mexico, Mexico
Gloednieuwe prijswinnende medische spa met integrale aanpak– zusje van SHA Wellness Clinic in Spanje – in de tropische natuur aan de Caraïbische kust van Mexico.
Chenot Palace Weggis
5
Chenot Palace Weggis, Zwitserland
Chenot Palace Weggis is het spiksplinternieuwe Chenot vlaggenschip in Zwitserland. De Chenot-methode staat wereldwijd bekend om de medische detoxprogramma’s waarbij westerse wetenschap en oosterse filosofie samenkomen.
6 reviews
Brenners Park-Hotel & Spa
5
Brenners Park-Hotel & Spa, Duitsland
Statig hotel met de elegantie en grandeur van toen en een spa met de finesse en faciliteiten van nu.
6 reviews
Niet gevonden waar u naar zocht? Bel +32 (0)380 80 986 voor meer informatie!

Wat is een medische spa

Een medische spa, ook wel medi-spa genoemd, is een hotel of resort die medische behandelingen aanbiedt, gecombineerd met de traditionele wellnessbehandelingen om zo een totaalpakket aan te bieden van gezondheid, welbevinden en beauty. Het verschil tussen een ‘regulier’ kuuroord en een medische spa, is dat een medische spa onder toezicht staat van een arts. Medische spa's bieden doorgaans een groot scala aan behandelingen,  gezondheidstesten en andere indrukwekkende, op technologie gebaseerde behandelingen om goed inzicht te krijgen in uw gezondheid en welke activiteiten en voeding het meest gunstig voor u zijn. Naast deze medische apparatuur, biedt een medi-spa ook een breed scala aan traditionele spabehandelingen zoals massages, gezichtsbehandelingen of pedicures. Sommige medi-spa's bieden cosmetische behandelingen aan, zoals injectables, laserbehandelingen en andere cosmetische behandeling.

Een medische spa staat altijd onder toezicht van een medisch directeur, tevens gediplomeerd arts. De directeur is verantwoordelijk voor het toezicht op de medische- en wellnessbehandelingen, ervoor te zorgen dat alle behandelingen veilig worden uitgevoerd en dat alle personeelsleden goed zijn opgeleid en over de juiste vergunning beschikken. De arts maakt behandelplannen, voert medische consulten uit en houdt toezicht op het gebruik van medische apparatuur. Een kleine kanttekening hierbij: de artsen houden vooral het toezicht op de medische spa, het team van professionals (gediplomeerde verpleegkundig specialisten, fysiotherapeuten, arts-assistenten of verpleegkundigen) voert vaak de behandelingen uit. 

Wat te verwachten van een medische spa

Het doel van een medische spa is om uw gezondheid te  verbeteren. Gasten kunnen behandelingen krijgen in een comfortabele, ontspannen omgeving, en medische spa's bieden doorgaans een meer persoonlijke benadering van zorg dan traditionele medische klinieken of ziekenhuizen. Als u een specifiek gezondheidsdoel heeft en u wilt dit doen onder toezicht van een arts, dan kan een medische spa een goede optie voor u zijn. Medische spa's zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden, met professionele programma's, zoals hulp bij stoppen met roken, verlichting van rugpijn, langdurige covid of reuma. Spa-liefhebbers kunnen nog steeds genieten van behandelingen die deel uitmaken van een typische luxe spa-vakantie, en met de extra voordelen van moderne technologieën en deskundig medisch personeel. Afgezien van op technologie gebaseerde behandelingen en spabehandelingen, kunnen medische spa's ook esthetische behandelingen aanbieden en problemen aanpakken, variërend van specifieke huidproblemen en gezond ouder worden.

De voordelen van een medische spa

  • Veilige, effectieve behandelingen en geavanceerde technologie: Medische spa's bieden veel moderne en up-to-date behandelingen. Kiezen voor een anti-aging vakantie voor gezond ouder worden in een medische spa, in plaats van chirurgische ingrepen, zal een weerspiegeling zijn van uw huid, lichaam en geest. Veel spaprogramma's voor gezond ouder worden combineren behandelingen met huid- en voedingsadvies. Toonaangevende medische spa's hebben de nieuwste en meest up-to-date apparatuur, die behandelingen en procedures zo veilig en effectief mogelijk maken.
  • Werken aan een specifiek doel: In een medische spa kunt u werken aan uw gezondheid en een specifiek doel. Denk aan detox, gewichtsverlies, stoppen met roken, reuma, long covid, anti aging of beter slapen. Dit alles onder supervisie van een arts. Medische spa's maken ook gebruik van de laatste inzichten in de westerse medische wetenschap en bijbehorende moderne methodes. 
  • Gepersonaliseerde zorg: Medische spa's bieden een gepersonaliseerde benadering van zorg, waardoor de behandelingen en de zorg afgestemd is op specifieke wensen en behoeften.
  • Ontspanning: Medische spa's bieden een ontspannende sfeer, waardoor het makkelijk is om te ontspannen. Het is belangrijk om emotionele en fysieke pijn te verlichten, en medische spa's bieden zoveel tijd als u nodig heeft om het meeste uit uw behandeling te halen en te herstellen van eventuele gezondheidsproblemen.
  • Verbeterde algehele gezondheid: behandelingen zoals massages, gezichtsbehandelingen en lichaamsbehandelingen kunnen de bloedsomloop verbeteren, het immuunsysteem stimuleren en stressniveaus verminderen, die allemaal bijdragen aan een betere algehele gezondheid en welzijn.
  • Niet-invasieve behandelingen: Veel van de behandelingen die in medische spa's worden aangeboden, zijn niet-invasief, wat betekent dat er geen operatie nodig is.
  • Aangeboden diensten: naast de eerder genoemde behandelingen kunnen medische spa's cosmetische behandelingen aanbieden zoals microdermabrasie, dermale vullers, micro-needling, photofacials en behandelingen voor lichaamscontouren. Kortom, kleine cosmetische ingrepen. Maar ook voor haarproblemen. Voor dentale behandelingen. Voor allergietesten en algemene gezondheid, check-ups en fysiotherapie.