Soort reis

Wellness & Ayurveda in Nepal

Yoga en Boeddhisme op het dak van de wereld

De beste wellnesshotels, yogaretreats en ayurvedareizen in Nepal

Eeuwenoude cultuur, verscholen tussen hoge bergen en diepe jungles. Als ergens de serene sfeer van overweldigende stilte en archaïsche mystiek hangt, dan is het wel in Nepal. Het land ligt volledig ingesloten tussen de hoogste bergen ter wereld. Nepal is een land van uitersten: hoge bergtoppen met eeuwige sneeuw, tot aan de subtropische jungle van het Chitwan National Park, waar krokodillen, tijgers en neushoorns leven. Slenter rond in de mooie steden Kathmandu en Bhaktapur, waar het wemelt van de cultuur en oude tradities. De hoofdstad van Nepal, Kathmandu, biedt prachtige tempels, paleizen en heiligdommen, waarvan menigeen tot het UNESCO Wereldcultuurerfgoed behoort. In de omgeving van Pokhara, vaak het beginpunt van trektochten in de Himalaya, strekt een oneindig hoge bergketen zich imposant uit en diepe ravijnen grenzen aan smaragdgroene meren. Nergens is de lucht zo zuiver als hier, uw longen vullen zich met zuurstofrijke lucht. Een wereld waar u in alle rust kunt ontspannen en uw batterij kunt opladen. Een lieflijke wereld waar de tijd lijkt stil te staan. De biodiversiteit in de Nepalese natuur is enorm. De unieke natuur, zuivere lucht en de kennis en kunde van ayurveda (gelegen naast India, de bakermat van ayurveda) maakt Nepal bij uitstek de bestemming om een ayurvedakuur te doen. Letterlijk vertaald betekent ayurveda de 'wetenschap van het leven'. Ayurveda is een ruim 5000 jaar oude (holistische) natuurgeneeswijze. Uitgangspunt van ayurveda is dat zowel lichaam als geest, als één geheel behandeld worden voor een gezond en gelukkig leven. Het hectische leven van het westen lijkt oneindig ver weg terwijl u geniet van het overweldigende zicht op de Himalaya
Lees meer

Insiders tips

Puurenkuur Ayurveda Guide
Lees: Puurenkuur Ayurveda Guide
7 Ayurveda vragen
Blog: 7 Ayurveda vragen
Begnas Lake
Hotel: Begnas Lake

Filter de reizen op


Ontdek hier alle reizen in Nepal

Begnas Lake Resort | Official Sales Office Benelux
4
Begnas Lake Resort, Nepal
In totale rust ayurvedakuren en puur genieten aan de voet van het imposante Himalayagebergte. Echte stilte, in balans leven met de ongerepte natuur en kennismaken met de bijzondere Nepalese cultuur.
6 reviews
Niet gevonden waar u naar zocht? Bel +32 (0)380 80 986 voor meer informatie!

De beste wellnesshotels, yogaretreats en ayurvedareizen in Nepal

Eeuwenoude cultuur, verscholen tussen hoge bergen en diepe jungles. Als ergens de serene sfeer van overweldigende stilte en archaïsche mystiek hangt, dan is het wel in Nepal. Het land ligt volledig ingesloten tussen de hoogste bergen ter wereld. Nepal is een land van uitersten: hoge bergtoppen met eeuwige sneeuw, tot aan de subtropische jungle van het Chitwan National Park, waar krokodillen, tijgers en neushoorns leven. Slenter rond in de mooie steden Kathmandu en Bhaktapur, waar het wemelt van de cultuur en oude tradities. De hoofdstad van Nepal, Kathmandu, biedt prachtige tempels, paleizen en heiligdommen, waarvan menigeen tot het UNESCO Wereldcultuurerfgoed behoort. In de omgeving van Pokhara, vaak het beginpunt van trektochten in de Himalaya, strekt een oneindig hoge bergketen zich imposant uit en diepe ravijnen grenzen aan smaragdgroene meren. Nergens is de lucht zo zuiver als hier, uw longen vullen zich met zuurstofrijke lucht. Een wereld waar u in alle rust kunt ontspannen en uw batterij kunt opladen. Een lieflijke wereld waar de tijd lijkt stil te staan. De biodiversiteit in de Nepalese natuur is enorm. De unieke natuur, zuivere lucht en de kennis en kunde van ayurveda (gelegen naast India, de bakermat van ayurveda) maakt Nepal bij uitstek de bestemming om een ayurvedakuur te doen. Letterlijk vertaald betekent ayurveda de 'wetenschap van het leven'. Ayurveda is een ruim 5000 jaar oude (holistische) natuurgeneeswijze. Uitgangspunt van ayurveda is dat zowel lichaam als geest, als één geheel behandeld worden voor een gezond en gelukkig leven. Het hectische leven van het westen lijkt oneindig ver weg terwijl u geniet van het overweldigende zicht op de Himalaya. Wat heeft Nepal te bieden? Een aantal voorbeelden:

Yogaretreats of yogaretraite in Nepal

Ashram betekent ‘zich inspannen voor bevrijding’. Een ashram is een plek waar yoga, meditatie en andere spirituele activiteiten kunnen worden beoefend. Meestal bevinden Ashrams zich in een rustige en vredige omgeving. Het zijn vaak spirituele en/of religieuze plekken om tot uzelf te kunnen komen. U zult hier alleen de basisvoorzieningen aantreffen, zoals simpel ingerichte kamers, een yogahal, eetzaal, tuinen en vaak ook een bibliotheek. Kort samengevat is een Ashram een oase van rust. Hier vindt u geen luxe, maar gaat u terug naar de basis en doorbreekt u gewoontes en patronen.

Ayurvedareizen, yogaretreats en ayurvedahotels in Nepal

Ayurvedavakanties in Nepal zijn erg populair door het klimaat, de zuivere lucht van de bergen, de ervaring en de vriendelijkheid van therapeuten en ayurveda-artsen. Ayurveda betekent 'wetenschap van het Leven'. Ayurveda is duizenden jaren oud en werkt vanuit een holistische gedachte. Bij deze moeder van alle geneeswijzen draait het allemaal om de balans tussen lichaam, geest en ziel. Deze eeuwenoude geneeskunst gaat op zoek naar de kern van een gezondheidsprobleem in plaats van alleen de symptomen te bestrijden. Een ayurvedakuur is geschikt voor iedereen, of u nu ‘slechts’ een globale 'energie boost' of ‘reset’ nodig heeft, of juist met een specifieke klacht aan de slag wilt. U kunt ontspannen met de yoga- en meditatielessen die een onderdeel zijn van de kuur. U krijgt daarnaast een kuur op maat gebaseerd op een intake met de ayurveda-arts. Een kuur bestaat uit dagelijks diverse ayurvedabehandelingen, massages en therapieën.

Wat doet een ayurvedakuur voor u?

Een ayurvedavakantie of ayurvedareis is absoluut 'kuren zonder afzien'. Een verwenreis en gezondheidskuur ineen! U eet de hele vakantie heerlijk en valt toch af. Andere prettige bijwerkingen; een heldere geest, totale ontspanning en nieuwe energie. De ayurvedische levenswijze geeft ons ook meer inzicht in onszelf en de wereld om ons heen. Ayurveda is vooral een preventieve geneeswijze. Een ayurvedakuur kan uw lichaam en geest verjongen en levensverlengend werken. Toch kent ayurveda ook opmerkelijke resultaten bij reumatische aandoeningen, slaapproblemen, chronische vermoeidheid, stress, hoge bloeddruk, migraine, psoriasis of depressiviteit.

Welke types ayurvedakuren zijn er?

U kunt een rasayanakuur volgen (wellness ayurveda: puur voor de ontspanning), een intensieve panchakarmakuur (reiniging van lichaam en geest) of een medische ayurveda kuur (specifieke klachten of ziekten laten behandelen). Voor medische ayurvedakuren is een langer verblijf nodig. Ook raden wij het herhalen van de behandelingen en therapieën aan.

Nog meer voordelen van een ayurvedareis

Tijdens een kuur in Nepal ontvangt u wel zo'n twee tot vier behandelingen per dag zoals hoofd-, lichaams-, synchroonmassages en kruiden- en stoombaden. De ayurvedische geneeswijze is zacht en op basis van een natuurlijke behandeling. Vervelende neveneffecten zijn er daardoor niet. Hier vindt u meer informatie over ayurveda.

Of u nu een superdeluxe wellnesshotel zoekt, een ayurvedahotel, een yogaretreat in Nepal, wij adviseren u graag naar een plek die bij u past. Puurenkuur is de grootste aanbieder in ayurvedareizen en vakanties naar Nepal. Via onze strenge selectiecriteria kozen we de beste ayurveda/kuurhotels voor u. Wilt u advies over het doen van een ayurvedareis of ayurvedavakantie? Wilt u naar de oorsprong van ayurveda of toch liever een ayurvedareis boeken dichterbij? Er zijn tallozen plekken in Europa die een soortgelijke kuur aanbieden. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies op maat met een van onze ayurveda specialisten.