Soort reis

Leefstijl verandering

Een grote Reset..

Een opgeblazen gevoel, veel etentjes in restaurants waar alcohol rijkelijk vloeit? Vastgeplakt op uw mobiel? Piekeren. Van binnen weet u vaak dat er iets moet gebeuren, maar waar begin je? Een reset in leefstijl verwijst naar het bewustwordingsproces van veranderingen of aanpassingen in verschillende aspecten van uw dagelijkse routine en gedrag. Een frisse start maken. Een stap terugdoen, uw huidige leefstijl overzien en kijken wat anders moet of kan. Zo'n reset kan op veel verschillende gebieden: uw fysieke of mentale gezondheid, relaties, werk-privébalans, persoonlijke ontwikkeling of zingeving. Het is een unieke kans om uw prioriteiten opnieuw af te stemmen, gezonde gewoontes te creëren en een vervullende en evenwichtige manier van leven te hebben. We hebben een aantal wellness- en kuurreizen op een rij gezet die u aanzetten voor een gezonde leefstijl. Die u motiveren en inspireren om ongezonde patronen te doorbreken.
Lees meer

Insiders tips

Op zuiveringskuur in de Oostenrijkse alpen
Artikel: Kuren in Oostenrijk
Mental Balance Guide
Lees: mentale balans gids
Boshotel Vlodrop
Hotel: Boshotel Vlodrop

Filter de reizen op


Ontdek hier alle Leefstijl Reset reizen

Boshotel Vlodrop
4
Boshotel Vlodrop, Nederland
Ontsnap aan de drukte en geniet van rust in Boshotel Vlodrop. Dit vriendelijke hotel ligt midden in de bossen en heeft uitgebreide spafaciliteiten. Puurenkuur biedt diverse retraites aan met yoga, mindfulness en wellness.
270 reviews
Landgoed de Wilmersberg
4
Landgoed de Wilmersberg, Nederland
Exclusief en rustiek landgoed op het platteland van Twente met luxe wellness center én oprechte persoonlijke aandacht.
166 reviews
Kurhaus Hotel Bad Bocklet
5
Kurhaus Hotel Bad Bocklet, Duitsland
Bij Hotel Kurhaus Bad Bocklet vindt u veel verschillende kuurmogelijkheden onder één dak: ayurveda, Kneipp en klassieke kuurgeneeskunde. Op 17 hectare grond in het rustige, historische kuuroord Bad Bocklet aan een geneeskrachtige bron midden in het park.
7 reviews
4
De Ruwenberg, Nederland
Op een landgoed van zo'n 14 hectare ligt Hotel De Ruwenberg, midden in een natuurrijke omgeving, aan de rivier de Dommel en op slechts 10 minuten afstand van de historische binnenstad van Den Bosch.
Mandira Styria
4
Ayurveda Resort Mandira, Oostenrijk
De unieke combinatie van Ayurveda en het helende thermale water van Oost-Styria in een geweldig Ayurveda Resort in Aziatische sfeer.
11 reviews
Park Igls
4
Park Igls Medical Spa Resort, Oostenrijk
Een van de beste Medische spa’s van Europa: dit award-wining vijfsterrenhotel in het hart van Tyrol, middenin de Oostenrijkse Alpen. Met focus op Modern Mayr-kuren, een weldaad voor uw darmen.
17 reviews
MAYRLIFE
5
MAYRLIFE, Oostenrijk
MAYRLIFE Medical Health Resort combineert moderne medische expertise en technologieën met de traditionele Dr. F.X. Mayr methode op een sportieve plek in de prachtige Oostenrijke Alpen.
4 reviews
Niet gevonden waar u naar zocht? Bel +32 (0)380 80 986 voor meer informatie!
Ongezonde patronen sluipen er vaak langzaam in. Te veel of te vet eten. Weinig slaap of te veel stress. Alcohol of roken. Diep in ons hart weten we vaak wel wát we graag willen aanpakken. Maar weten we niet hóe. Of waar te beginnen. Een gezonde leefstijl is best een breed begrip. Het gaat over gezonde gewoonten, en dat kan op verschillende gebieden. Gewoonten - of routines - zijn een onbewuste programmering in het brein. Wanneer u een bepaalde routine wilt doorbreken, is de eerste stap herkenning. De vervolgstap is het veranderen. In deze blog willen we u inspireren naar plekken die ideaal zijn voor die stap naar verandering. Voor de start naar een gezonde leefstijl.

Nieuwe start 

Gewoontes zijn vaak hardnekkig. Wanneer u afgeleid, gestrest of vermoeid bent, vervalt u vaak weer in oude patronen. Toch is het bewust worden van uw triggers tot slechte gewoonten altijd de eerste stap. Het veranderen van gedrag is stap twee. Een verandering van een bepaald aspect kan al aanleiding zijn voor een frisse start. Een stap terugdoen, uw huidige leefstijl overzien en kijken wat anders moet of kan. Zo'n reset kan op veel verschillende gebieden: gezond eten, weer starten met sporten, meer in het moment zijn (mindful), werk-privébalans, persoonlijke ontwikkeling of zingeving. Het is een mooi moment om even stil te staan waar u staat, waar u blij van wordt, energie van krijgt en uw lichaam goed doet.  

Een gezonde leefstijl kan op heel veel gebieden

Een gezonde leefstijl geeft veel voordelen. Gezondheidsvoordelen zoals een verminderd risico op hart- en vaatziekten, obesitas en diabetes, maar ook mentaal: depressies of een laag zelfbeeld. Een gezonde leefstijl draagt bij aan een betere kwaliteit van leven.

  1. Gezond en gevarieerd eten 
  2. Regelmatig bewegen 
  3. Gezond gewicht 
  4. Weinig stress en voldoende ontspanning 
  5. Voldoende slaap 
  6. Gezonde gedachten 
  7. Beperken van schermtijd
  8. Niet roken 
  9. Geen alcohol 

1. Gezond en gevarieerd eten

Een detox is een goede start voor nieuwe, gezonde eetgewoonten. Dat kan al met een kort detoxweekend of een intensief, langer verblij. Inzicht in uw voedingspatronen en het doorbreken van de slechte, zoals veel suiker, vet of bewerkte producten. Een detox heeft volwaardige, voedzame opties met veel groenten en fruit om uw smaakpapillen te resetten. En om uiteindelijk een duurzaam voedingsplan te vinden dat bij u past. 

2. Regelmatig bewegen

Misschien wilt u graag weer gaan beginnen met sporten. Of wilt u uw fitness naar een next level brengen, ondersteund door medische analyses en testen? Wilt u ontdekken wélke sport u leuk vindt. Of misschien wilt u juist een specifiek doel bereiken, zoals conditieverbetering, gewichtsverlies of spieropbouw. 

3. Gezond gewicht

Afvallen staat nummer 1 op de lijst van goede voornemens die we elk jaar maken. Overgewicht heeft allerlei negatieve effecten op onze gezondheid: het geeft meer kans op hart- en vaatziekten, gewrichtsklachten en diabetes type 2. Bij een gewichtsverliesprogramma krijgt u handvatten voor beweging, gezonde voeding, voldoende slaap en ontspanning en coaching. U volgt geen streng dieet, maar leert hoe u gezond, lekker en lichter kunt eten, terwijl u toch alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt. 

4. Weinig stress en voldoende ontspanning

Hoe doorbreek je je patroon van te veel stress in uw leven? Als eerste het herkennen ervan. Welke 'stressoren' heeft u, oftewel, wat zijn uw triggers? U kunt gezonde copingmechanismen creëren met ademhalen, beweging en mindfulness. Zet uzelf op nummer een, heb selfcare hoog in het vaandel, stel gezonde grenzen en zoek steun bij vrienden of professionals. Hieronder 2 retreats - kort en lang - voor het vinden van een rust in uw hoofd. 

5. Voldoende slaap

Meer dan 30% van de mensen wereldwijd van 40 jaar en ouder heeft last van slaapstoornissen. Verschillende (luxe) kuuroorden bieden speciale programma’s aan voor slaapverbetering. Onder begeleiding van experts zijn dit programma's met diverse behandelingen en therapieen, vanuit verschillende expertise en geneeswijzen. Zowel fysiek als mentaal legt het de oorzaken van uw slaapprobleem bloot. Acupunctuur vanuit de traditionele Chinese geneeskunde. beweging, coaching en meditatie of rustgevende behandelingen vanuit Ayurveda.

6. Gezonde gedachten

Het aanleren van positieve gedachten is goed voor onze geestelijke gezondheid. Het helpt ons beter om te gaan met stress en moeilijkheden, en maakt ons over het algemeen gelukkiger en zelfverzekerder. Het aanleren van deze gezonde gewoonte is dan ook een echte aanrader.

7. Minder schermtijd

Minder schermtijd kan je slaapkwaliteit een boost geven en je algehele welzijn versterken. Bovendien opent het de deur naar real-life ontmoetingen en ontspanning!

8. Stoppen met Roken

Soms heeft u een duwtje in de rug nodig om te stoppen met roken, de eerste stap naar een gezond en vrij leven. 

9. Geen alcohol

Besluiten te stoppen met alcohol is een krachtige keuze. Door deze gewoonte op te geven, legt u de basis voor een gezonder leven.