Soort reis

Gezonde darmen

Verbetering van spijsvertering en darmflora...

Gezonde darmen en een gezonde darmflora kan voedsel efficiënt afbreken, goede voedingsstoffen opnemen en afvalstoffen verwijderen, zonder ongemak en zonder moeite. Een ongezonde darm kan leiden tot verschillende spijsverteringsproblemen, zoals obstipatie, diarree, opgeblazen gevoel en het prikkelbare darm syndroom (PDS), evenals een verzwakt immuunsysteem en mentale klachten als depressie. De gezondheid van onze darmen heeft een aanzienlijke impact op onze algehele gezondheid, zowel fysiek als mentaal. Een programma voor verbetering van uw darmen en spijsvertering, heeft meestal een reeks aan therapieën, behandelingen, workshops en adviezen. Denk aan probiotica of enzymentherapie, stressmanagement, specifieke massages voor de darmen, sport en beweging, voldoende slaap, gezonde voeding en adviezen voor thuis.
Lees meer

Insiders tips

Dr. Mayr Methode
Blog: Dr. Mayr Methode Ervaring
Moderne Dr Mayr Detox
Blog: Moderne Dr Mayr detox
Longevity Alvor
Betaalbare medisch: Longevity

Filter de reizen op


Ontdek hier alle Gezonde darmen reizen

OCEANO Health Spa Hotel
4
OCEANO Health Spa Hotel - Tenerife, de Canarische Eilanden
In het authentieke familiehotel OCÉANO Health Spa Hotel bent u in uitstekende handen voor een F.X. Mayr-, ayurveda- of thalassokuur.
34 reviews
Palazzo di Varignana
4
Palazzo di Varignana, Italië
Leef ‘La Dolce Vita’ op een elegant en luxueus landgoed, temidden van wijnranken en olijfbomen. De spa was verkozen tot beste Italiaanse spa 2020. Ideale plek voor korte en lange kuur- en wellnessverblijven.
4 reviews
Park Igls
4
Park Igls Medical Spa Resort, Oostenrijk
Een van de beste Medische spa’s van Europa: dit award-wining vijfsterrenhotel in het hart van Tyrol, middenin de Oostenrijkse Alpen. Met focus op Modern Mayr-kuren, een weldaad voor uw darmen.
17 reviews
Kamalaya Wellness Sanctuary
5
Kamalaya Wellness Sanctuary, Thailand
Een beleving. Life changing. Onvergetelijk. Kamalaya Wellness Sanctuary is het allemaal én meer. Maar woorden kunnen Kamalaya niet beschrijven. Kamalaya moet u meemaken.
147 reviews
MAYRLIFE
5
MAYRLIFE, Oostenrijk
MAYRLIFE Medical Health Resort combineert moderne medische expertise en technologieën met de traditionele Dr. F.X. Mayr methode op een sportieve plek in de prachtige Oostenrijke Alpen.
4 reviews
Chiva-Som Health Resort
5
Chiva-Som International Health Resort, Thailand
Kenners roemen Chiva-Som als een van de mooiste holistische resorts in Azië. Inderdaad. Deze ‘Haven of Life’ is een adembenemend retreat van het hoogste niveau. Het resort is in 2018 en 2019 volledig gerenoveerd.
8 reviews
JOALI BEING
5
JOALI BEING, Malediven
Wilt u investeren in uw gezondheid zonder verleidingen, terwijl u in het paradijs bent? Dit is uw bestemming! Het gloednieuwe JOALI BEING het wellbeing en duurzaamheid retreat van de Malediven.
6 reviews
Longevity Medical & Health Hotel
5
Longevity Medical & Health Hotel, Portugal
Longevity Health & Medical Hotel is een adults-only hoogwaardige medische Spa voor healthy aging, detox, gewichtsverlies programma’s in het hart van de Algarve.
15 reviews
Niet gevonden waar u naar zocht? Bel +32 (0)380 80 986 voor meer informatie!

Wat is een gezonde spijsvertering

Gezonde darmen en een gezonde darmflora kan voedsel efficiënt afbreken, goede voedingsstoffen opnemen en afvalstoffen verwijderen, zonder ongemak en zonder moeite.  De darm, ook wel het gastro-intestinale stelsel genoemd, is een complex systeem dat de mond, slokdarm, maag, dunne darm, dikke darm, rectum en anus omvat.

Een ongezonde darm kan leiden tot verschillende spijsverteringsproblemen, zoals obstipatie, diarree, opgeblazen gevoel en het prikkelbare darm syndroom (PDS), evenals een verzwakt immuunsysteem en mentale klachten als depressie. 

Een gezonde darm wordt gekenmerkt door een evenwicht van goede bacteriën ín de darmen, ook wel darmmicrobiota genoemd. Deze bacteriën spelen een cruciale rol in de spijsvertering, de opname van voedingsstoffen, ons immuunfunctie en onze gezondheid in het algemeen. Verschillende factoren kunnen bijdragen aan gezonde darmen, waaronder een gebalanceerd en gevarieerd dieet met vezelrijk fruit, groenten en granen, voldoende sport of lichaamsbeweging, stressmanagement en voldoende slaap. 

Welke klachten kan je ervaren bij problemen met je darmen 

Als uw darmen niet goed werken, kunt u  last krijgen van verschillende gezondheidsproblemen. We noemen er een paar op:

 • Spijsverteringsproblemen: Denk aan een opgeblazen gevoel, gasvorming, obstipatie, diarree en buikpijn.
 • Een tekort aan voedingsstoffen: De darmen zijn verantwoordelijk voor het opnemen van voedingsstoffen uit het voedsel dat we eten. Als de darmen niet goed functioneren, kun je mogelijk niet voldoende voedingsstoffen opnemen, wat kan leiden tot een tekort aan vitamines en andere voedingsstoffen.
 • Niet goed functioneren van het immuunsysteem: De darmen spelen een belangrijke rol bij het ondersteunen van ons immuunsysteem. Functioneren deze niet goed, dan kan dit ons immuunsysteem verzwakken en wordt u vatbaarder voor infecties en ziekten.
 • Mentale balans: Er is een sterke connectie tussen onze darmen en hersenen, vaak aangeduid als de darm-hersen-as. Als de darmen niet goed functioneren, kan dit leiden tot mentale problemen zoals angst en depressie.
 • Inflammatoire darmziekte: Chronische ontsteking in de darmen kan leiden tot inflammatoire darmziekte (IBD), waaronder aandoeningen zoals de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa.
 • Auto-immuunziekten: Sommige auto-immuunziekten, zoals coeliakie en reumatoïde artritis, worden geassocieerd met het niet goed functioneren van onze darmen.

De gezondheid van onze darmen heeft een aanzienlijke impact op onze algehele gezondheid, zowel fysiek als mentaal. Daarom is het belangrijk om eventuele spijsverteringsproblemen of andere symptomen die uw mogelijk ervaart, serieus te nemen en aan te pakken.

Wat te verwachten van een Healthy Gut programma in een Health resort

Een programma voor gezonde darmen, of verbetering van uw darmen en spijsvertering, heeft meestal een reeks aan therapieën, behandelingen, workshops en adviezen ter verbetering van de darmgezondheid en klachten te verminderen. We noemen een paar elementen in zo'n kuurprogramma op:

 • Probiotica therapie: Probiotica zijn nuttige bacteriën voor een optimale darmflora. Sommige kuuroorden of health resorts bieden probiotica supplementen of gefermenteerd voedsel.
 • Enzym therapie: Spijsverteringsenzymen kunnen helpen voedsel af te breken en de opname van voedingsstoffen te verbeteren. Kuuroorden kunnen supplementen met spijsverteringsenzymen aanbieden om de spijsvertering en de darmgezondheid te ondersteunen.
 • Stressmanagement: Stress kan een negatieve invloed hebben op de darmgezondheid, dus kuuroorden kunnen technieken voor stressvermindering aanbieden, zoals yoga, meditatie, ademhaling of mindfulness.
 • Beweging: regelmatige lichaamsbeweging heeft een positieve invloed op onze darmgezondheid en spijsvertering. Kuuroorden kunnen sport, fitnesslessen, wandelingen of andere bewegingsactiviteiten aanbieden.
 • Voedingsadvies: advies over verbeteringen van uw  voedingspatroon om uw darmgezondheid te verbeteren: meer vezels in uw dieet en minder bewerkte voedingsmiddelen.
 • Detoxbehandelingen: Sommige kuuroorden bieden ontgiftings-behandelingen aan, zoals specifieke buikmassages, hydrotherapie of sauna-sessies, om gifstoffen te verwijderen en de darmgezondheid te verbeteren.

Een programma voor een gezonde darm is bedoeld ter verbetering van onze darmen en de werking ervan door veranderingen in leefstijl, voeding en gerichte therapieën.