Soort reis

Yoga, Surf & Wellness

ontspannen op de golven...

De kustlijn van de Atlantische Oceaan biedt voor surfers van elk niveau mogelijkheden. Kenners weten dat. Afhankelijk van de ‘swell’, het tij en de wind komen beginners én gevorderden hier aan hun trekken. Een surfvakantie naar Frankrijk, Portugal, Marokko, Sri Lanka of Bali is een sportieve vakantie die prima met een wellnessreis te combineren is. Veel kuuroorden bieden surf clinics, yogalessen en spabehandelingen aan. Yoga en surfen vormen een geweldige combinatie omdat ze elkaar op veel manieren aanvullen. Yogahoudingen helpen om balans, flexibiliteit en kracht te verbeteren, die essentieel zijn voor surfen. Bij het surfen moet u in staat zijn om op het board te balanceren en snel te bewegen, wat een sterke core en beenspieren vereist. Zowel yoga als surfen vereisen een goede ademhaling. Yoga gaat over ademen en het leren om deze zo te gebruiken om lichaam en geest te kalmeren. Dat werkt ook zo bij het surfen. Surfen vindt plaats in de oceaan, wat een prachtige en krachtige verbinding met de natuur biedt.
Lees meer

Insiders tips

Top 9 familiehotels
Blog: Top 9 familiehotels
Beste yogavakanties
Blog: Beste yogavakanties
Paradis Plage
Hotel: Paradis Plage

Filter de reizen op


Ontdek hier alle Yoga & Surf reizen

Epic Sana
5
Epic Sana, Portugal
Epic Sana is een chic hotel aan de gouden kust van de Algarve, omgeven door geurende dennenbomen en uitzicht op de zee. De prachtige Sayanna spa en de goede wellnessprogramma’s maken dit een luxe strand- en wellnessvakantie.
8 reviews
Spa Village Resort Tembok Bali
4
Spa Village Resort Tembok Bali, Bali (Indonesië)
Spa Village Resort Tembok is dé plek om de drukte van het dagelijks leven te ontvluchten en eindelijk eens zelf het middelpunt van alle zorg en aandacht te zijn.
12 reviews
Paradis Plage Surf, Yoga & Spa Resort
5
Paradis Plage Surf, Yoga & Spa Resort, Marokko
Relaxed en rustig surf-, yoga en spa-resort aan zee in moderne Marokkaanse stijl.
45 reviews
Anantara Peace Haven Tangalle Resort
5
Anantara Peace Haven Tangalle Resort, Sri Lanka
Het ongedwongen tropische eilandleven in combinatie met de helende holistische wellness van een luxe, vijfsterren Anantara Resort.
8 reviews
Pine Cliffs Ocean Suites
5
Pine Cliffs Ocean Suites, a Luxury Collection Resort & Spa, Portugal
Een van de beste Sport, Fitness & Outdoor-hotels in Europa, aan zee! Met veel sport en wellnessprogramma's, goede begeleiding, elegant hotel, prachtige spa en een golfbaan. Favoriet onder mannen!
9 reviews
Niet gevonden waar u naar zocht? Bel +32 (0)380 80 986 voor meer informatie!

Een Yoga- en Surfvakantie, een geweldige combinatie!

De kustlijn van de Atlantische Oceaan biedt voor surfers van elk niveau mogelijkheden. Kenners weten dat. Afhankelijk van de ‘swell’, het tij en de wind komen beginners én gevorderden hier aan hun trekken. Een surfvakantie naar Frankrijk, Portugal, Marokko, Sri Lanka of Bali is een sportieve vakantie die prima met een wellnessreis te combineren is. Veel kuuroorden bieden surf clinics, yogalessen en spabehandelingen aan. Yoga en surfen vormen een geweldige combinatie omdat ze elkaar op veel manieren aanvullen. Hier zijn een paar redenen waarom:

  • Verbeterde balans en flexibiliteit: Yogahoudingen helpen om balans, flexibiliteit en kracht te verbeteren, die essentieel zijn voor surfen. Bij het surfen moet u in staat zijn om op het board te balanceren en snel te bewegen, wat een sterke core en beenspieren vereist. Yoga helpt om deze gebieden te verbeteren, waardoor het gemakkelijker wordt om op het board te blijven en effectief te manoeuvreren.
  • Ademen: Zowel yoga als surfen vereisen een goede ademhaling. Yoga gaat over ademen en het leren om deze zo te gebruiken om lichaam en geest te kalmeren. Dat werkt ook zo bij het surfen. Evenzo moet u tijdens het surfen controle hebben over uw ademhaling, vooral als je onder water bent. Het beoefenen van yoga helpt om je adembeheersing te verbeteren en maakt het gemakkelijker om kalm en gefocust te blijven tijdens het surfen.
  • Mentale focus en concentratie: Yoga is een uitstekende oefening om de mentale focus en concentratie te verbeteren. Als je aan het surfen bent, moet je volledig gefocust zijn op de golven en je omgeving om gevaar te vermijden en de beste golven te vangen. Het beoefenen van yoga kan je helpen deze mentale focus en concentratie te ontwikkelen, waardoor het gemakkelijker wordt om aanwezig en gefocust te blijven tijdens het surfen.
  • Blessurepreventie: Surfen kan een fysiek veeleisende sport zijn die veel van het lichaam vraagt. Het beoefenen van yoga kan blessures helpen voorkomen door de flexibiliteit, kracht en balans te verbeteren. Yoga kan ook helpen om pijn en stijfheid in de spieren en gewrichten te verlichten, waardoor het gemakkelijker wordt om te herstellen van een lange dag surfen.

Het combineren van yoga en surfen kan je helpen een betere surfer te worden, zowel fysiek als mentaal. Yoga kan helpen om uw balans, flexibiliteit en kracht te verbeteren, terwijl het ook helpt mentale focus en ademhalingscontrole te ontwikkelen. Deze voordelen kunnen zich vertalen in betere prestaties en plezier tijdens het surfen.

De X-factor van surfen

Waarom raken zoveel mensen zo verknocht aan surfen? We gingen op onderzoek:

  • Connectie met de natuur: Surfen vindt plaats in de oceaan, wat een prachtige en krachtige verbinding met de natuur biedt. Het gevoel van het rijden op een golf en in harmonie zijn met het water is een ervaring uit duizenden. 
  • Fysiek: Surfen is een fysiek veeleisende sport die een geweldige training biedt. Peddelen, balanceren op het board en golven rijden vereisen allemaal kracht, uithoudingsvermogen en behendigheid. Surfen verbetert zowel cardio als spierkracht.
  • Mentale balans: Surfen kan een meditatieve en ontspannende ervaring zijn en dus fijn voor het verminderen van stress. De focus en concentratie die vereist zijn voor surfen is eigenlijk een beetje als mindfulness-praktijk.
  • Sociaal: Surfen is een sociale sport, die vaak gepaard gaat met een grote sociale kring van surf liefhebbers. Een surf-cultuur wordt vaak gekenmerkt door een relaxte vibe. Surfers vormen hebben vaak een hechte band met elkaar door gedeelde ervaringen in het water.
  • Avontuur: Surfen is een activiteit vol avontuur. Je ontdekt nieuwe plekken en surf-spots. Het geeft vrijheid en opwinding terwijl je nieuwe kustlijnen verkent.

Kortom, surfen is een unieke sport die fysieke, mentale en sociale voordelen biedt. Het biedt een ongelooflijke verbinding met de natuur en een gevoel van avontuur en verkenning dat zowel opwindend als rustgevend kan zijn.