Soort reis

Fango

Warme modder voor verlichting van pijn en ongemak...

Fango is een Italiaanse term voor modder of klei en fangotherapie wordt vaak gebruikt als therapeutische kuur voor verschillende gezondheidsproblemen. Fango is vulkanische modder dat vermengd is met thermaal water. De modder bestaat uit mineralen die een sterk reinigende en stimulerende werking hebben. Zodra de verwarmde modder (42 tot 45 °C), in contact komt met het lichaam, stimuleert dat de bloedsomloop. Gebruikt in een pakking of bad, wordt de helende kracht van de vulkanische mineralen en het thermale water via de poriën geabsorbeerd. Fango therapie is een 100% natuurlijk. Alles komt uit de natuur en biedt daarom alleen maar positieve effecten. De vulkanische modder is rijk aan mineralen zoals zwavel, magnesium, calcium en kalium. Een fangokuur is een populaire vorm van kuren en de modderpakkingen worden gecombineerd met andere behandelingen als massages en hydrotherapie. U krijgt bij aanvang van een fangokuur een intakegesprek met een medische (kuur) arts.
Lees meer

Insiders tips

Luxury Wellbeing Hotels
Blog: The best resorts worldwide
Abano Grand Hotel
Blog: Abano Grand Hotel
Trieste & Victoria
Hotel: Trieste & Victoria

Filter de reizen op


Ontdek hier alle Fangokuren reizen

Niet gevonden waar u naar zocht? Bel +32 (0)380 80 986 voor meer informatie!

Wat is Fango

Fango is een Italiaanse term voor modder of klei en fango-therapie wordt vaak gebruikt als therapeutische kuur voor verschillende gezondheidsproblemen. Fango is vulkanische modder dat vermengd is met thermaal water. De modder bestaat uit mineralen die een sterk reinigende en stimulerende werking hebben. Zodra de verwarmde modder (42 tot 45 °C), in contact komt met het lichaam, stimuleert dat de bloedsomloop. Gebruikt in een pakking of bad, wordt de helende kracht van de vulkanische mineralen en het thermale water via de poriën geabsorbeerd. Dat maakt de spieren en het bindweefsel soepeler en verlicht pijn en ongemak. 

Fango ter bevordering van het detoxproces

Fango-therapie wordt vaak ook ingezet als onderdeel van detoxprogramma's, zoals pakkingen bij het gehele lichaam of een deel van het lichaam. De modder bestaat uit mineralen die een sterk reinigende en stimulerende werking hebben. Hierbij wordt vulkanische modder op het lichaam aangebracht om afvalstoffen af te voeren en de huid te hydrateren. 

Fango ter bevordering van huidproblemen

Fango-therapie werkt effectief bij huidproblemen zoals eczeem en psoriasis. Het verbetert de conditie van de huid door de bloedsomloop te verhogen, ontstekingen te verminderen en onzuiverheden te verwijderen.

Fango ter bevordering van verlichting van pijn bij spierblessures en gewrichtspijn

Fango-therapie kan helpen bij het verlichten van spier- en gewrichtspijn, het verbeteren van de bloedsomloop en het bevorderen van ontspanning en stressvermindering. Heeft u last van reumatoïde artritis, artrose of de ziekte van Bechterew? Van fybromyalgie, osteoporose of jicht? Of kampt u met een blessure die herstel vergt? In dat geval kan een fangokuur helpen. Het is een ondersteunende warmtetherapie met een lange traditie. De warmte en mineralen in modder zijn effectief bij gewrichtspijn en spierblessures. 

Wat is Fango-therapie

Fango-therapie is 100% natuurlijk. Alles komt uit de natuur en biedt daarom alleen maar positieve effecten. De vulkanische modder is rijk aan mineralen zoals zwavel, magnesium, calcium en kalium. Bij fango-therapie wordt de modder op het lichaam aangebracht en wordt het vervolgens opgewarmd door middel van thermische dekens of warme lucht. De warmte helpt de poriën te openen en de mineralen in de modder worden opgenomen door de huid. Een fangokuur is een populaire vorm van kuren. Naast de modderpakkingen, wordt een fangokuur afgewisseld met andere behandelingen zoals massage en hydrotherapie. U krijgt bij aanvang van een fangokuur een intakegesprek met een medische (kuur) arts. 

Voor welke (medische) klachten werkt Fango-therapie effectief

Even nog een keer opgesomd en samengevat: Fango-therapie is erg effectief bij: 

  • Artritis: De warmte en mineralen in modder kunnen helpen bij het verminderen van gewrichtspijn en stijfheid die gepaard gaan met artritis.
  • Huidproblemen: Fango therapie kan de gezondheid van de huid verbeteren door de bloedsomloop te verhogen, ontstekingen te verminderen en onzuiverheden te verwijderen.
  • Ademhalingsproblemen: Het inademen van modder of klei kan helpen bij het verlichten van symptomen van ademhalingsproblemen zoals astma en bronchitis.
  • Klachten in de darmen of spijsverteringsproblemen: Fango therapie kan helpen bij het verbeteren van de spijsvertering door het stimuleren van het spijsverteringsstelsel en het detoxen en ontgiften.
  • Spier- en gewrichtsblessures: De warmte en mineralen in modder zijn effectief bij ontstekingen, het verlicht de pijn en verbetert spier- en gewrichtsblessures.

Belangrijk punt van aandacht: fango-therapie kan nuttig kan zijn voor deze gezondheidsproblemen, maar overleg altijd even met uw huisarts voordat u een fangokuurreis gaat doen.