Soort reis

Minerale baden

Water voor heling en verzachting

Puurenkuur biedt de mooiste plekken met thermale baden, minerale bronnen of hot springs in de hele wereld. Onze lichamen bestaan voor zo'n 65% uit water. Het aardoppervlak is met 70% nog iets natter dan wij. Dat een deel van dat water bijzondere geneeskrachtige eigenschappen heeft, had men al vroeg door. Al in de Griekse oudheid bezochten mensen minerale bronnen voor hun welzijn en tegen kwalen. Het helende minerale water helpt tegen allerlei klachten zoals vermoeidheid, gewrichtsproblemen, spierkrampen, huidklachten, ontstekingen, spijsverteringskwalen of zenuwstelsel klachten. Minerale baden doen wonderen voor de gezondheid. Veel kuuroorden maken dan ook gebruik van de geneeskrachtige werking van thermaal water. Het minerale water is geschikt voor de behandeling van diverse aandoeningen.
Lees meer

Insiders tips

beste minerale baden
Blog: beste minerale baden
7 reasons to visit Slovenia
Blog: Waarom Slovenië?
Bad Bocklet
Hotel: Bad Bocklet Duitsland

Filter de reizen op


Ontdek hier alle Minerale baden reizen

Kurhaus Hotel Bad Bocklet
5
Kurhaus Hotel Bad Bocklet, Duitsland
Bij Hotel Kurhaus Bad Bocklet vindt u veel verschillende kuurmogelijkheden onder één dak: ayurveda, Kneipp en klassieke kuurgeneeskunde. Op 17 hectare grond in het rustige, historische kuuroord Bad Bocklet aan een geneeskrachtige bron midden in het park.
7 reviews
Thermana Park Laško
3.5
Thermana Park Laško, Slovenië
Groot wellnesspark inclusief thermale baden en authentiek ayurvedacenter met arts en therapeuten uit India. In voor- en najaar biedt Thermana Park Laško ayurvedakuren aan met een goede prijs/kwaliteit.
20 reviews
Terme di Reliliax Boutique Hotel & Spa - voorzijde
5
Terme di Relilax Boutique Hotel & Spa, Italië
Een wondermooi boetiekhotel midden in de natuur. Thermale baden met geneeskrachtig water van nabijgelegen warmwaterbronnen. Authentieke Italiaanse hartelijkheid en gastvrijheid. Dat vindt u allemaal in Terme di Relilax.
Miraggio Thermal Spa Resort
5
Miraggio Thermal Spa Resort, Griekenland
Een thermale spa en thalassotherapie in een modern resort van wereldklasse aan het strand. De natuurlijke bronnen van Halkidiki, in combinatie met het mooie privéstrand en de Griekse cultuur, staan garant voor en heerlijke break.
7 reviews
Palazzo BelVedere
4
Palazzo BelVedere, Italië
Een hotels als een city-retreat in het beroemde thermale bronnenstad Montecatini terme. Een origineel spa-concept, de perfecte city-spa voor bezoek aan Florence of Pisa.
4 reviews
Atlantida Boutique Hotel
5
Atlantida Boutique Hotel, Slovenië
Luxe, nieuw boetiekhotel met mooi design en fantastisch eten. Hier kunt u terecht voor medische gezondheidsprogramma’s met het beroemde magnesiumwater ter wereld. Een superboost voor vele gezondheidsproblemen.
6 reviews
Mandira Styria
4
Ayurveda Resort Mandira, Oostenrijk
De unieke combinatie van Ayurveda en het helende thermale water van Oost-Styria in een geweldig Ayurveda Resort in Aziatische sfeer.
11 reviews
Palazzo Fiuggi
5
Palazzo Fiuggi, Italië
Palazzo Fiuggi is een ultraluxe medische spa met programma’s op maat, thalassotherapie en natuurlijke bronnen nabij Rome en een uniek voedingsplan gebaseerd op epigenetische wetenschap.
5 reviews
Niet gevonden waar u naar zocht? Bel +32 (0)380 80 986 voor meer informatie!

Thermaal water of warmwaterbronnen

Thermaal water wordt al duizenden jaren gebruikt om artritis, gewrichtspijn, stress of huidproblemen te genezen of te verzachten. Thermaal water is water dat is opgewarmd door de natuurlijke geologische processen van de aarde. Dit type water komt vaak voor in gebieden waar vulkanische activiteit is of waar de aardkorst dun is, waardoor geothermische warmte kan ontsnappen. Minerale baden doen wonderen voor de gezondheid. Niet voor niets dompelden de Romeinen zich erin onder voor de behandeling van kwalen en klachten. Het water is afkomstig uit bronnen diep in de aarde en komt gezuiverd én verrijkt met mineralen aan de oppervlakte. Welke mineralen het bevat, is afhankelijk van de samenstelling van de grond. Dat maakt dat elke thermale bron een andere geneeskrachtige werking heeft. Er zijn baden die helpen bij reuma, pijn en huidklachten. Andere zijn goed bij ontstekingen, spijsverteringskwalen en klachten van het zenuwstelsel. 

De voordelen van Thermaal water of warmwaterbronnen 

Enkele veel voorkomende mineralen die in thermaal water worden aangetroffen, zijn zwavel, magnesium, calcium en kalium, en elk mineraal wordt verondersteld verschillende voordelen voor het lichaam te hebben. Zwavel wordt verondersteld effectief te zijn bij de behandeling van huidaandoeningen zoals eczeem en psoriasis, terwijl magnesium wordt verondersteld om stress te verminderen en de slaap te verbeteren. Welke specifieke mineralen het water bevat, hangt af van de samenstelling van de aarde. Als gevolg hiervan heeft elke thermale bron een andere combinatie van mineralen, elk met verschillende genezende effecten. Veel kuuroorden gebruiken thermaal water in de therapieën die ze aanbieden, de zogenaamde Balneotherapie. Het is een geweldige manier om te ontspannen en tot rust te komen in een luxe en comfortabele omgeving en te werken aan uw gezondheid en welzijn.

Een gezondheidsvakantie met mineraalwater kan tal van voordelen hebben, waaronder:

 • Verbeterde huidgezondheid: De mineralen en sporenelementen in mineraalwater kunnen de gezondheid van de huid helpen verbeteren door celregeneratie en collageenproductie te bevorderen. 
 • Stressvermindering: een gezondheidsvakantie met mineraalwater kan een ontspannende en verjongende ervaring zijn, helpt stressniveaus te verminderen en het algehele welzijn te bevorderen. 
 • Gewrichtspijn verlichten: Het drinken van mineraalwater kan helpen om gewrichtspijn en stijfheid te verlichten, omdat de mineralen en sporenelementen in het water kunnen helpen de gewrichtsmobiliteit te verbeteren en ontstekingen te verminderen. 
 • Immuniteit verbeteren: Mineraalwater bevat verschillende mineralen en sporenelementen die kunnen helpen het immuunsysteem te stimuleren, de algehele gezondheid te verbeteren en het risico op ziekte te verminderen. 
 •  Verbeterde spijsvertering: Het drinken van mineraalwater kan de spijsvertering helpen verbeteren en spijsverteringsproblemen zoals een opgeblazen gevoel, constipatie en maagpijn verlichten. 
 • Ontgifting: Mineraalwater bevat verschillende mineralen en sporenelementen die kunnen helpen het lichaam te ontgiften door schadelijke gifstoffen en afvalproducten te verwijderen. 
 • Rehydratatie: Mineraalwater is rijk aan essentiële mineralen en elektrolyten, die helpen verloren vocht en elektrolyten in het lichaam aan te vullen, waardoor een optimale hydratatie wordt bevorderd. 

Wat is balneotherapie

Balneotherapie, ook wel hydrotherapie genoemd, is een vorm van alternatieve geneeskunde waarbij mineraalwater wordt gebruikt voor therapeutische doeleinden. Het wordt al duizenden jaren in verschillende culturen over de hele wereld gebruikt en omvat het gebruik van natuurlijk mineraalwater, zoals warmwaterbronnen, of andere behandelingen op waterbasis, zoals bubbelbaden, sauna's of stoombaden. Het primaire doel van balneotherapie is het bevorderen van fysieke en mentale ontspanning, het verlichten van stress en het verbeteren van de algehele gezondheid en het welzijn. De verschillende mineralen en sporenelementen hebben een therapeutische effect op het, zoals het verminderen van ontstekingen, het verbeteren van de bloedsomloop en het verlichten van pijn. Balneotherapie wordt vaak gebruikt om verschillende aandoeningen te behandelen, waaronder reumatoïde artritis, artrose, fibromyalgie, chronische pijn en huidaandoeningen. Het wordt ook vaak gebruikt als aanvullende therapie voor aandoeningen zoals angst, depressie en stress gerelateerde stoornissen.

Wat te verwachten van een kuuroord met thermale bronnen

Warmwaterbronnen kunnen een geweldige manier zijn om te ontspannen, tot rust te komen en uw gezondheid te verbeteren. Ze staan bekend om hun helende eigenschappen en worden al eeuwenlang gebruikt voor therapeutische doeleinden. De kuuroorden, Health Resorts en luxe destination spas met mineraalwater bieden een groot aanbod van kuurprogramma’s waarbij een specifiek probleem wordt aangepakt. Denk aan huid- of ontstekingsaandoeningen, ontgiften, gewichtsverlies of ontspanning en anti-stress.

Hieronder de voordelen van een kuurprogramma met mineraal water:

 • Ontspanning: Het warme water en de vredige omgeving van een warmwaterbron kunnen ontspanning bevorderen en stressniveaus verminderen, wat een positieve invloed kan hebben op de mentale en fysieke gezondheid. 
 • Pijnstilling: Warmwaterbronnen bevatten mineralen zoals zwavel, magnesium en calcium, die bekend staan om hun pijnstillende eigenschappen. Weken in warmwaterbronnen kan helpen spier- en gewrichtspijn te verlichten en ontstekingen te verminderen. 
 • Verbeterde bloedsomloop: de warmte van warmwaterbronnen kan de bloedstroom en zuurstoftoevoer verbeteren, wat kan helpen om genezing te bevorderen en ontstekingen te verminderen. 
 • Huidgezondheid: De mineralen die in warmwaterbronnen worden aangetroffen, kunnen ook gunstig zijn voor de huid. Weken in warmwaterbronnen kan helpen om de huid te exfoliëren, ontstekingen te verminderen en de algehele gezondheid van de huid te verbeteren. 
 • Ontgifting: Warmwaterbronnen kunnen helpen om gifstoffen uit het lichaam te spoelen door de poriën te openen en zweten te bevorderen.