Soort reis

Wellness in de herfst

Loslaten en reflecteren...

Het najaar is een prachtig seizoen voor het maken van een wellnessvakantie of gezondheidsreis. Dit zijn vakanties die gericht zijn op het bevorderen van fysiek en mentaal welbevinden tijdens het herfstseizoen. Deze vakanties richten zich vaak op ontspanning, bezinning en reflectie. De betekenis van 'herfst' kan symbolisch gezien verschillende interpretaties hebben. De herfst markeert het einde van de zomer en de overgang naar de winter. Symbolisch gezien kan de herfst staan voor het loslaten van oude patronen, gewoonten of emoties die niet langer nuttig zijn, om ruimte te maken voor nieuwe groei en verandering. De herfst kan een tijd zijn van reflectie en introspectie, een periode waarin we naar binnen keren, onze ervaringen en groei evalueren en ons voorbereiden op de winter. Hier zijn een paar voorbeelden van gezondheids- en wellnessbestemmingen die perfect zijn om in de herfst te bezoeken.
Lees meer

Insiders tips

Herfstretreats
Blog: herfstretreats
Luxe wellnesshotels
Ontdek: Luxe wellnesshotels
Adults-only
Ontdek: Adults-only hotels

Filter de reizen op


Ontdek hier alle Herfstreizen reizen

Badhotel Domburg
4
Badhotel Domburg, Nederland
Gastvrij hotel met excellente service en gerenoveerd wellnesscenter vlak bij zee, duinen en bossen voor ontspannende yoga-, mindfulness- en wellnessweekenden.
540 reviews
Almyra
5
Almyra, Cyprus
Adembenemend design hotel aan de kust van de stad Paphos. Vorstelijk relaxen: in de adults-only spa uitkijkend over de Middellandse zee.
21 reviews
Miraggio Thermal Spa Resort
5
Miraggio Thermal Spa Resort, Griekenland
Een thermale spa en thalassotherapie in een modern resort van wereldklasse aan het strand. De natuurlijke bronnen van Halkidiki, in combinatie met het mooie privéstrand en de Griekse cultuur, staan garant voor en heerlijke break.
7 reviews
Epic Sana
5
Epic Sana, Portugal
Epic Sana is een chic hotel aan de gouden kust van de Algarve, omgeven door geurende dennenbomen en uitzicht op de zee. De prachtige Sayanna spa en de goede wellnessprogramma’s maken dit een luxe strand- en wellnessvakantie.
8 reviews
Siddhalepa Ayurveda Health Resort
4
Siddhalepa Ayurveda Health Resort, Sri Lanka
Siddhalepa Ayurveda Health Resort is een van de eerste ayurvedahotels in Sri Lanka en heeft ruim 75 jaar aan specialistische ervaring. Voor een echt authentieke ayurveda-panchakarmakuren bent u hier dus in uitstekende handen.
1 review
My Arbor
5
My Arbor, Italië
Een modern en luxe, adults-only hotel in boomhutstijl met 2500 m2 spa in een ski- en wandelgebied in de Italiaanse Dolomieten.
5 reviews
Ayursoma Ayurveda Royal Retreat
5
Ayursoma Ayurveda Royal Retreat, India
Authentieke ayurveda in een luxe vijfsterrenresort aan het strand geïnspireerd op oude Indiase paleizen.
6 reviews
Brenners Park-Hotel & Spa
5
Brenners Park-Hotel & Spa, Duitsland
Statig hotel met de elegantie en grandeur van toen en een spa met de finesse en faciliteiten van nu.
6 reviews
Niet gevonden waar u naar zocht? Bel +32 (0)380 80 986 voor meer informatie!

De symbolische betekenis van de herfst 

De betekenis van 'herfst' kan symbolisch gezien verschillende interpretaties hebben, afhankelijk van de culturele en persoonlijke context. Over het algemeen wordt de herfst echter geassocieerd met bepaalde symbolen en betekenissen. We vonden ze te mooi om niet even te noemen:

  • Loslaten en verandering: De herfst markeert het einde van de zomer en de overgang naar de winter. Symbolisch gezien kan de herfst staan voor het loslaten van oude patronen, gewoonten of emoties die niet langer nuttig zijn, om ruimte te maken voor nieuwe groei en verandering.
  • Cyclus van het leven: Omdat de herfst het seizoen is waarin de natuur begint af te sterven, kan het ook symbool staan voor vergankelijkheid en dood. De vallende bladeren en het verkleuren van de natuur herinneren ons aan de cyclus van het leven, waarin alles een begin en einde heeft.
  • Oogsten en dankbaarheid: De herfst is ook het seizoen van de oogst, waarin gewassen worden geoogst en verzameld. Symbolisch gezien kan dit verwijzen naar het oogsten van de vruchten van ons werk, zowel letterlijk als figuurlijk. Het kan ook een tijd zijn van dankbaarheid voor wat we hebben bereikt en wat we hebben ontvangen.
  • Reflectie en introspectie: Naarmate de dagen korter worden en de natuur in rust gaat, kan de herfst ook een tijd zijn van reflectie en introspectie. Het kan een periode zijn waarin we naar binnen keren, onze ervaringen en groei evalueren en ons voorbereiden op de winter. 

Bovenstaande symbolische uitleg is subjectief en kunnen variëren afhankelijk van cultuur, persoonlijke overtuigingen en ervaringen.

Het najaar: een mooi seizoen voor een gezondheids- en kuurvakantie

Het najaar is een prachtige gelegenheid voor een wellnesskuur of gezondheidsreis: vakanties die gericht zijn op het bevorderen van fysiek en mentaal welbevinden tijdens het herfstseizoen. Deze vakanties richten zich vaak op ontspanning, bezinning en reflectie. Hier zijn een paar voorbeelden van gezondheids- en wellnessbestemmingen die perfect zijn om in de herfst te bezoeken:

  • Wellness retreats: Veel retraitecentra en resorts bieden gespecialiseerde wellnessprogramma's aan tijdens de herfst. Deze retraites omvatten vaak activiteiten zoals yogasessies, meditatie, spa-behandelingen, gezonde maaltijden, natuurwandelingen en workshops over verschillende wellnesspraktijken. Ze bieden een toegewijde ruimte voor individuen om te ontspannen, te herstellen en zich te richten op hun algehele welzijn.
  • Ayurvedische retreats: Ayurveda, een eeuwenoud holistisch genezingssysteem uit India, legt de nadruk op balans en harmonie tussen geest, lichaam en geest. Ayurvedische retreats in de herfst kunnen op maat gemaakte behandelingen, Ayurvedische massages, yoga- en meditatiepraktijken omvatten, samen met Ayurvedische consulten en begeleiding over voeding en leefstijlkeuzes.
  • Natuur retreats: De herfst is een prachtige tijd om je onder te dompelen in de levendige kleuren van de natuur en te genieten van de frisse lucht. Natuur retreats tijdens dit seizoen kunnen activiteiten omvatten zoals wandelen, bosbaden, buitenyoga en meditatie. Deze retreats stelt u  in staat om verbinding te maken met de natuurlijke wereld en innerlijke vrede te vinden via de helende kracht van de natuur.
  • Mindfulness- en meditatie retreats: De herfst kan een uitstekende tijd zijn om je mindfulness- en meditatiepraktijken te verdiepen. retreats die gericht zijn op mindfulness en meditatie bieden instructies, begeleiding en toegewijde perioden van stille reflectie. Ze bieden een kans om bewustzijn van het moment te cultiveren, stress te verminderen en algeheel mentaal welzijn te verbeteren.
  • Spa- en wellnessresorts: De herfst is een populair seizoen voor een saunabezoek. Deze resorts bieden vaak een scala aan wellnessfaciliteiten, zoals thermale baden, sauna's, stoombaden, massages, gezichtsbehandelingen en andere lichaamsbehandelingen. Ze bieden een luxe en ontspannende ervaring om jezelf te verwennen en zelfzorg prioriteit te geven.

Het is belangrijk tijd te nemen voor het vinden van uw perfecte wellnessreis, eentje die aansluit bij uw specifieke behoeften en interesses. Kijk daarin welke factoren doorslaggevend voor u zijn: budget, locatie, doel etc. Onze wellness reisexperts informeren u graag!