Soort reis

Luxe wellnesshotels in Oman

Luxueus kuren in een gastvrij land..

Bent u op zoek naar een luxe wellnesshotel in Oman? Puurenkuur selecteerde de beste wellnesshotels en Health Spa's in het gastvrije en veilige Oman. Uitgestrekte stranden en azuurblauwe water wisselen zich af met indrukwekkende bergen en woestijnen. Het hele jaar door een warm en zonnig klimaat, ideaal voor buitenactiviteiten zoals wandelen, duiken, watersporten of dolfijnen spotten. De wellnessresorts en spa's in Oman hebben zich gespecialiseerd in preventieve gezondheid en (mentale en fysieke) ontspanning. De basis is de holistische en eeuwenoude geneeswijze: Traditionele Arabische en Islamitische Geneeskunde (TAIM). In wellnessprogramma's zoals detox, gewichtsverlies, sport, healthy aging of stressreductie wordt deze geneeswijze gecombineerd met Ayurvedische, Thaise en andere oosterse wellness tradities, samen met state-of-the-art westerse technieken. Oman zet zich in voor ecotoerisme en heeft het behoud van de natuur hoog op de agenda staan. Een verrassende wellnessbestemming, mede door het zeer gastvrije Omaanse volk.
Lees meer

Insiders tips

Marleen in Oman
Blog: Marleen in Oman
De beste watersporten
Blog: De beste watersporten
Mooiste stranden
Blog: Mooiste stranden

Filter de reizen op


Ontdek hier alle reizen in Oman

Six Senses Zighy Bay
5
Six Senses Zighy Bay, Oman
Luxe van het hoogste niveau, talloze faciliteiten, onovertroffen service en heerlijk eten maken van Six Senses Zighy Bay een droomresort voor kuurgasten én vakantiegangers.
4 reviews
Niet gevonden waar u naar zocht? Bel +32 (0)380 80 986 voor meer informatie!

Luxe wellnesshotels en Spa’s in Oman

Oman is uitgegroeid tot een topbestemming voor gezondheid en wellness. Uitgestrekte stranden en azuurblauwe water wisselen zich af met indrukwekkende bergen en woestijnen. Het hele jaar door een warm en zonnig klimaat, ideaal voor buitenactiviteiten zoals wandelen, duiken, watersporten of dolfijnen spotten. De wellnessresorts en spa's in Oman hebben zich gespecialiseerd in preventieve gezondheid en (mentale en fysieke) ontspanning. De basis is de holistische en eeuwenoude geneeswijze: Traditionele Arabische en Islamitische Geneeskunde (TAIM). In de wellnessprogramma's zoals detox, gewichtsverlies, sport, healthy aging of stressreductie wordt deze geneeswijze gecombineerd met Ayurvedische, Thaise en andere oosterse wellnesstradities, samen met state-of-the-art westerse technieken. Er wordt gebruik gemaakt van lokale ingrediënten zoals wierook en zeemineralen voor een authentieke touch. Oman zet zich in voor ecotoerisme en heeft het behoud van de natuur hoog op de agenda staan. De goed ontwikkelde infrastructuur, modern transport en hoogwaardige wellnesshotels en spa's in Oman garanderen een comfortabel en luxueus verblijf. Een veilige bestemming, mede door het zeer gastvrije Omaanse volk. U wordt zeker verrast door Oman, dat staat vast! 

Traditionele Arabische & Islamitische Geneeskunde - TAIM

Net als andere oude beschavingen en culturen kent ook de Arabische cultuur een eeuwenoude geneeskunde: traditionele Arabische en Islamitische geneeskunde (TAIM). Wist u dat het idee van het bestaan van een immuunsysteem voor het eerst werd geïntroduceerd in de Arabische wereld? TAIM ziet dit systeem als de opperplanner van het lichaam. Het TAIM boek De Canon of Medicin (uit het jaar 1025) van de Perzische arts-filosoof IBN SINA (Avicenna) is een van de meest invloedrijke oude boeken ter wereld. Het stond niet alleen aan de basis van de geneeskunde in de Islamitische wereld maar was tot aan de 18e eeuw ook het standaard medische werk in Europa. De relatief jonge Europese geneeskunde staat op de schouders van de Arabische geneeskunde. Hoewel de moderne westerse geneeskunde veel te danken heeft aan TAIM zijn de verschillen groot. TAIM is een holistische benadering van geneeskunde waar spiritualiteit en regionale geneeskunde samenkomen in vijf pijlers: geneeskrachtige kruiden, voeding, lichaam- en geesttherapie, spiritueel helen, en toegepaste therapieën. De naam Islamic suggereert wellicht dat het Islamitische geloof een grote rol speelt in de programma’s, maar dat is het niet. Islamic wordt eerder gezien als lifestyle. We zijn allemaal spirituele wezens, of we nu religieus zijn of niet. Voor de een is spiritualiteit mediteren of dichter bij de natuur komen, voor de ander een yogasessie of een hoofdmassage. Iedereen kan hier dus zijn eigen invulling aangeven. Meer informatie over TAIM leest u in ons blog.

Six Senses Zighy Bay

Een verblijf in Six Senses Zighy Bay in Oman is magisch. Majestueuze bergen aan de ene kant, en de glinsterende Golf van Oman aan de andere kant. De spa heeft iets weg van een residentie van de sjeik, compleet met negen behandelkamers, twee hammams, een openlucht yogapaviljoen en een loungeplek. De villa’s, opgetrokken uit natuurlijke materialen zoals leem, bamboe en hout, hebben een privézwembad. De butler service is inclusief uw verblijf. Net als fietsen. En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Met een verscheidenheid aan eetgelegenheden en een breed scala aan activiteiten (van een sunsetcruise tot paragliden), heeft Six Senses Zighy Bay voor ieder wat wils en behoort het tot de allerbeste wellnessresorts in Oman. Een bestemming die u zeker zelf moet ervaren!

Puurenkuur biedt wellnessprogramma's aan naar Oman voor een gezonde leefstijl: stressreductie, detox, sport, gewichtsverlies of mentale balans. Wilt u een speciale - en helemaal wat anders - reis? Onze wellness reisspecialisten helpen u met plezier en boeken graag uw ticket naar deze droombestemming!