Soort reis

Luxe retreats en wellnesshotels op Madeira

'Island of the Body & Mind'

Bent u op zoek naar een luxe wellnessvakantie op Madeira? Ontdek de beste natuur en yogareizen, ayurveda retreats, luxe wellnesshotels en sportvakanties op Madeira bij Puurenkuur, hét reisplatform voor ontspanning, gezondheid en wellness. Wij hebben alvast een mooie selectie gemaakt. Een eiland in bloei - het gehele jaar door! Met een heerlijk mediterraan klimaat (zelfs in de winter is de temperatuur gemiddeld 20 graden) is Madeira een wellnessbestemming voor het gehele jaar. Een exotisch stukje Portugal in de Atlantische Oceaan. Het eiland wordt wereldwijd gepromoot als 'Island of the Body and Mind', een slogan die voortkomt uit de combinatie van de bloeiende natuur (wijngaarden, bloemen en bananenplantages), de vriendelijke mensen en de rust die het eiland uitstraalt. We selecteerden diverse luxe wellnesshotels en kleinschalige retreats: vier en vijfsterren (eco) hotels met sport, ayurveda, yoga, natuur en prachtige spa’s.
Lees meer

Insiders tips

Top 8 fitness
Blog: Top 8 fitnesshotels
Ayurveda op Madeira
Blog: Ayurveda op Madeira
Ayurveda in Europa
Blog: Ayurveda in Europa

Filter de reizen op


Ontdek hier alle reizen in Madeira

Sentido Galosol
4
Sentido Galosol, Madeira
Galosol ligt aan de zuidoostkust in een rustig deel van Madeira met uitzicht op de Atlantische Oceaan, en biedt veel activiteiten.
3 reviews
Hotel GaloMar Galo Resort Puurenkuur
4
Sentido Galomar, Madeira
Dit adults-only hotel aan zee biedt een scala aan activiteiten die zelfs de meest actieve vakantieganger uitdaagt.
11 reviews
Alpino Atlantico - Galo Resort
4
Hotel Alpino Atlantico Ayurveda Cure Center, Madeira
Authentiek ayurveda kuren in een van de mooiste badplaatsen op Madeira. Alpino Atlantico is een kleinschalig hotel in een spectaculaire setting op een berg, uitkijkend over zee.
28 reviews
Niet gevonden waar u naar zocht? Bel +32 (0)380 80 986 voor meer informatie!

Luxe wellnesshotels, adults-only hotels, yoga retraites, ayurveda reizen, fitnessvakanties en yoga en wandelvakanties op Madeira

Een eiland in bloei - het gehele jaar door! Met een heerlijk mediterraan klimaat (zelfs in de winter is de temperatuur gemiddeld 17 graden) is Madeira een top wellnessbestemming. Een exotisch stukje Portugal in de Atlantische Oceaan. Het eiland wordt wereldwijd gepromoot als 'Island of the Body & Mind', een slogan die voortkomt uit de combinatie van de adembenemende natuur (wijngaarden, bloemen en bananenplantages), de vriendelijke mensen en de rust die het eiland uitstraalt. We selecteerden diverse echte wellnesshotels, elk met een ander karakter. Vier- en vijfsterren (eco) hotels met sport, ayurveda, yoga en prachtige spa’s.

Wat heeft Madeira te bieden? Een aantal voorbeelden:

  • Luxe wellnesshotels met een mooie spa
  • Adults-only wellness hotels
  • Fitnessretreats of sportvakanties
  • Ayurveda retreats op Madeira
  • Panchakarmakuur
  • Yogaretraite
  • Mindfulness vakanties
  • Yoga en wandelen op Madeira

Ayurveda retreats en yogavakanties op Madeira

Ayurveda krijgt steeds meer voeten aan de grond in Europa. Mensen zijn op zoek naar andere vormen en benaderingen van gezondheid, meer natuurlijk of holistisch. Europa is de thuisbasis van een aantal ayurvedische klinieken en gezondheidscentra die authentieke ayurvedische behandelingen, een dosha-specifiek dieet en dagelijkse yoga en meditatie aanbieden. U vindt gespecialiseerde ayurvedahotels in Duitsland, Oostenrijk, Madeira, Spanje, Slovenië enz. De hotels halen de kennis, producten en het ayurvedateam van artsen en therapeuten uit India of Sri Lanka. Ook in Madeira kunt u terecht voor een hoogwaardige ayurvedavakantie in het kleinschalige Alpino Atlántico, die authentieke Panchakarma en Rasayana kuren aanbiedt met een team van ayurveda artsen en therapeuten uit India en Sri Lanka. Er is een aparte ruimte voor de dagelijkse yoga en meditatielessen, een mooie aanvulling op de behandelingen en om meer in balans te zijn. Een dag na aankomst stelt de ayurveda-arts uw constitutie vast (dosha-type) en maakt een plan van aanpak, op maat gemaakt. De Wellbeing Experts van Puurenkuur kunnen u adviseren welk Ayurveda programma bij uw persoonlijke wensen past. Wij zijn in alle hotels en resorts die wij aanbieden geweest en kunnen u uitgebreid adviseren.

Adults-only luxe wellnesshotels op Madeira

Een adults-only vakantie is een type vakantie in hotels die geen kinderen toestaan en waar alleen volwassenen welkom zijn. De laatste jaren is het aantal adults-only hotels enorm gegroeid. Het doel van deze vakanties is om een rustige sfeer te creëren, gericht op volwassenen. Waar u kunt ontspannen en genieten van uw vakantie zonder lawaai en onrust. Adults-only vakanties worden vaak aangeboden in luxe wellnesshotels en boetiekretreats, waar u kunt genieten van hoogwaardige faciliteiten zoals een mooie spa, lekker eten, spabehandelingen en interessante workshops en activiteiten. Vakanties naar een adults-only hotel hebben verschillende voordelen, waaronder rust en stilte zodat u zich helemaal kan focussen op uzelf. Dit type hotel is ideaal voor singles of mensen die graag alleen op vakantie willen gaan, op zoek zijn naar een rustige plek én tegelijkertijd gelijkgestemden willen ontmoeten. Puurenkuur biedt adults-only wellnesshotels en retreats op Madeira aan.

Sportvakanties en sportreizen op Madeira

Er zijn veel opties voor een fitnessreis of een actieve sportvakantie in een sporthotel, afhankelijk van uw interesses en voorkeuren. Misschien wilt u graag weer gaan beginnen met sporten. Of wilt u uw fitness naar een next level brengen, ondersteund door medische analyses en testen? Wilt u ontdekken welke sport u leuk vindt. Of misschien wilt u juist een specifiek doel bereiken, zoals conditieverbetering, gewichtsverlies of spieropbouw. Madeira huisvest zo'n fitnessretreat, of een specifiek wellnesshotel dat zich focust op de actieve gast: het Galomar hotel. Dit adults-only hotel ligt mooi gelegen op een klif aan een privébaai aan de Atlantische Oceaan. Er zijn meer dan zeventig sport- en holistische lessen per week. U kunt tevens gebruikmaken van alle faciliteiten van zusterhotel Galosol, die net een gerenoveerde spa heeft geopend. Vanuit de panoramische sauna’s kijkt u uit over de oceaan.