Soort reis

Mogen we u inspireren

Blogs - mentale balans & anti-stress

Ancient Healing part 1: Traditional Chinese Medicine

Ancient Healing deel 1: Traditionele Chinese geneeskunde

12 april 2024

Ancient Healing is een traditionele geneeswijze die van generatie op generatie is doorgegeven, afkomstig uit oude culturen. Voorbeelden van oude geneeswijzen zijn bijvoorbeeld Traditionele Chinese Geneeskunde (of in het engels -  Traditional Chinese Medicine, afgekort als  TCM), Ayurveda uit India, traditionele geneeswijze van de Amerikaanse Indianen, Traditionele Thaise Geneeskunde (TTG) of Traditionele en Islamitische Geneeskunde (TAIM). En zo zijn er nog honderden wereldwijd. Al deze oude geneeswijzen hebben één overkoepelend doel: het herstellen van balans en kijken vanuit een holistische blik op ons hele lichaam, zowel fysiek, mentaal, emotioneel als spiritueel. Het is een praktisch 'systeem' dat verbanden legt die we in het westen niet kennen. Een diagnose is ook nooit uitsluitend een fysieke diagnose. Het kijkt ook naar uw omgeving, psyche, emoties, familiegeschiedenis, leefomstandigheden, het zijn allemaal aspecten die meegenomen worden. In Deel 1 van onze serie Ancient Healing gaan we eens dieper in op de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM). 

Ontdek onze leuke lente retreats voor gezondheid, ontspanning en wellness in Europa
Lente retreats 2024
Lees meer
Klant ervaring: Kamalaya Koh Samui / Thailand
Lees meer
Self love hotels
6x tips voor een dagelijkse dosis zelfliefde
Lees meer
Laat de liefde bloeien deze Valentijnsdag met onze exclusieve romantische wellnessretreats. Herontdek passie en ontspanning samen.
6 romantische wellnessretreats voor Valentijn 2024
Lees meer
Health Resorts & Retreats in de bergen
Lees meer
Ontdek Kamalaya\'s Radiant Bliss-programma in het uitgebreide blog van Marleen. Een holistische wellnessreis voor herstel van hormoonbalans,  gewichtstoename en verbetering van leefstijl. #VrouwenWelzijn #HolistischeGezondheid
Radiant Bliss: Kamalaya's wellnessprogramma voor vrouwen
Lees meer
Ontdek deze 8 bijzondere boetiek retreats in Health & Wellbeing. Voor ultieme ontspanning in hoofd en lijf. Kleinschalig, luxe en perfect voor solo reizigers.
8x kleinschalige, luxe wellnessboetiekhotels voor alleenreizenden
Lees meer
Floortje Dessing ontspant op Bali | Puurenkuur.nl
Floortje Dessing ontspant op Bali
Lees meer
Speciale programma\'s voor Leidinggevenden en managers. Lees ons blog hoe u een betere gezondheid en minder stress krijgt | Ontdek het bij Puurenkuur
Betere gezondheid, minder stress voor managers
Lees meer
Bekijk hier al onze Mentale Balans & Anti-stress reizen
Ayurveda in Europa
Top 6 retreats voor in je eentje
Top 13 luxe destination spa's
Tips voor een betere nachtrust - Leer beter slapen
Floortje Dessing in Thailand