Soort reis

Vitaliteit op het werk - retreats en events voor organisaties

12 juli 2024

Iedereen enthousiast maken voor een gezonde leefstijl, dat is helemaal ons ding en onze passie sinds 2005. Steeds vaker we benaderen door bedrijven en organisaties, die zich bewust worden van vitaliteit op de werkvloer, en hun medewerkers een Puurenkuur-ervaring willen bieden. De redenen zijn divers: medewerkers enthousiasmeren voor mentale en fysieke vitaliteit en ontspanning. Het bevorderen van een sterke connectie tussen collega's of kennis het opdoen van kennis over allerlei thema's als hormoonbalans, gezonde voeding, stressreductie of overgewicht. De mogelijkheden zijn eindeloos. Sinds 2005 is Puurenkuur aanbieder van wellnessretreats en events. In de afgelopen 20 jaar bieden we een groot netwerk van professionals in lifecoaching, yoga, sport, hormoonbalans, meditatie en mindfulness. Deze trainingselementen voegen we samen op inspirerende, duurzame locaties in Nederland of in het buitenland, altijd in de natuur. 

Echte vitaliteit zit in emotionele gezondheid en persoonlijke groei

Wij zijn van mening dat een massage of een sportsessie op korte termijn werkt, maar niet voor de lange termijn. Dan is goed om naar dieperliggende oorzaken te kijken en vanuit daar te werken. Onze retreats en events richten zich op verschillende vitaliteitspijlers, zoals gezonde voeding, ontspanning en beweging, maar juist ook het aankaarten van emotioneel welzijn en persoonlijke ontwikkeling. Emotioneel welzijn is het bereiken van emotionele balans en het effectief beheersen van emoties met zelfkennis en inzicht. Dit vermindert stress (in het hoofd), wat zich uiteindelijk ook fysiek gaat uiten. Persoonlijke ontwikkeling is het uitbreiden van kennis en het verwerven van nieuwe vaardigheden, onder andere door trainingen, workshops en educatieve programma's.

Voorbeelden uit de praktijk

Wat kunt u als werkgever doen om bij te dragen aan de vitaliteit van uw medewerkers? We geven graag wat voorbeelden uit de praktijk. 

Image for Thema event: 2-daagse Retreat Yoga, Hormonen en Voeding

Thema event: 2-daagse Retreat Yoga, Hormonen en Voeding

Uit onderzoek blijkt dat er duidelijke verschillen zijn in het ziekteverzuim tussen mannen en vrouwen van veertig tot zestig jaar. Een mogelijke oorzaak hiervan is de overgang. Overgangsklachten lijken op de klachten bij een burn-out, waardoor deze twee regelmatig door elkaar worden gehaald. We organiseerden voor een grote groep zakenvrouwen een 2-daags event met workshops rondom stretching, ademhaling, klankschalen en meditatie. Daarnaast was er een workshop over voeding en hormoonbalans, waarin concrete tips en handvatten voor een gezonde hormoonbalans. Dit alles tegen de achtergrond van een mooie locatie in de natuur en met heerlijke maaltijden. 

Image for Team Building: Mindfulness teambuilding

Team Building: Mindfulness teambuilding

Een managementteam van een grote corporate wilde graag mindfulness integreren bij het jaarlijkse overleg van de directie. Door mindfulsessies toe te voegen aan een zakelijke meeting, kunnen ook andere kritische succesfactoren groeien: connectie, elkaar beter begrijpen en inzicht in onszelf. In dit meerdaagse programma werden de vergadersessies afgewisseld met teambuildingsessies in de vorm van stretching, meditatie en mindfulness. Barrières verdwenen sneller en verzachting, connectie en verbinding kwamen naar voren. Het resultaat? Deelnemers voelden zich mentaal en fysiek fitter, er was meer wederzijds begrip, er was vernieuwde energie en meer ruimte voor creatieve oplossingen voor problemen. En een betere samenwerking op de werkvloer. 

Image for Vitaliteit's Incentive: beloon uw medewerkers met een retreat

Vitaliteit's Incentive: beloon uw medewerkers met een retreat

Veel van onze klanten zijn managers en ondernemers, die zelf de positieve effecten van een vitaliteitsretreat hebben ervaren. Deze vakanties zijn anders ingevuld dan een reguliere vakantie. De hotels en retreats bieden allerlei workshops aan rondom fysieke en mentale gezondheid, zoals yoga, sport, gezonde voeding, mindfulness en ook een-op-een coaching. Ons aanbod is wereldwijd, van een yogaweekend aan zee, tot een reis voor mentale balans in Portugal of Thailand. We kunnen alles op maat maken, net wat uw wensen zijn. We bespreken graag de mogelijkheden voor een collectieve korting voor uw organisatie. 

Neem contact met ons op

Sinds 2005 is Puurenkuur aanbieder van retreats en events voor een totale aanpak van vitaliteit en een gezonde leefstijl. Om zo werknemers, managers, teams en de gehele organisaties te inspireren voor een vitaal en gezond leven. Niet alleen vandaag en morgen, maar altijd. Als onderdeel van het bedrijfs-dna, en geïntegreerd in alle bedrijfsactiviteiten. Benieuwd hoe u uw medewerkers gezond, gemotiveerd en betrokken houdt? Interesse in wat Puurenkuur voor uw bedrijf of organisatie kan betekenen? Neem voor een gesprek over de mogelijkheden contact op met Marleen via marleen@puurenkuur.nl.

Image for Over Marleen

Over Marleen

Dit blog is geschreven door Marleen, oprichter Puurenkuur in 2005. Ze reist de wereld over op zoek naar de beste gezondheids- en kuuroorden, spa's en retreats. Ze deelt haar kennis, ervaringen en inzichten via haar blogs.

Floortje Dessing in Thailand
Top 12 luxe destination spa's
Tips voor een betere nachtrust - Leer beter slapen
Top 6 retreats voor in je eentje
Ayurveda in Europa