Soort reis

Bosbaden Retraite Nederland

Voel je zintuigen in de natuur...

Puurenkuur biedt Bosbaden retraites in Nederland aan, met daarin elementen van yoga en mindfulness in de natuur. Bosbaden, ook bekend als shinrin-yoku, vindt zijn oorsprong in Japan en geniet inmiddels wereldwijde bekendheid als een vorm van natuurtherapie. De term 'shinrin-yoku' vertaalt zich als 'de atmosfeer van het bos inademen' of 'Forest Bathing' in het Engels. Niet een letterlijk baden in het bos, maar uzelf onderdompelen in een natuurlijke omgeving en al uw zintuigen te ervaren.
Lees meer

Insiders tips

Puurenkuur weekend Retreats
Blog: Puurenkuur Retreats 2024
Op retreat in eigen land
Artikel: Retreat dichtbij huis
Yogaweekend
Blog: Puurenkuur Yogaweekend

Filter de reizen op


Ontdek hier alle Bosbaden Retraite Nederland reizen

Niet gevonden waar u naar zocht? Bel +31 (0)20 573 03 50 voor meer informatie!
Bosbaden, ook bekend als 'shinrin-yoku', vindt zijn oorsprong in Japan en geniet inmiddels wereldwijde bekendheid als een vorm van natuurtherapie. De term 'shinrin-yoku' vertaalt zich als 'de atmosfeer van het bos inademen' of 'Forest Bathing' in het Engels. Niet een letterlijk baden in het bos, maar uzelf onderdompelen in een natuurlijke omgeving en al uw zintuigen gaan ervaren.

Enkele belangrijke aspecten van bosbaden:

1. Mindful onderdompeling. Bosbaden is eigenlijk het onderdompelen in een natuurlijke omgeving, meestal een bos of bebost gebied, en volledig aanwezig zijn in het moment. Het benadrukt mindfulness en moedigt u aan om alle zintuigen te gebruiken en te genieten van de geuren, zicht en geluiden van het bos.

2. Zintuiglijke ervaring. Vertragen en contact maken met de natuurlijke omgeving met al uw zintuigen. Luister naar het geritsel van bladeren, voel de textuur van de schors, observeer het zonlicht door de bomen en het adem de geur van het bos.

3. Gezondheidsvoordelen. Talrijke wetenschappelijke studies zeggen dat tijd doorbrengen in de natuur een positief effect heeft op fysiek en mentaal welzijn. Verminderde stress, verlaagde bloeddruk, verbeterde stemming, verhoogde focus en een sterker immuunsysteem.

4. Verbinding met de natuur. Bosbaden heeft tot doel een diepere verbinding met de natuur te bevorderen. Deze verbinding wordt verondersteld therapeutische effecten te hebben op individuen, het bevorderen van ontspanning en een gevoel van kalmte. Het wordt beschouwd als een manier om de stress van het moderne stadsleven tegen te gaan.

5. Begeleide sessies. In sommige gevallen wordt bosbaden geleid door gecertificeerde gidsen die deelnemers helpen om op een meer doelgerichte en gefocuste manier met de natuur om te gaan. Deze gidsen kunnen activiteiten aanbieden zoals geleide meditaties, ademhalingsoefeningen en natuurwandelingen.

Bosbaden draait om vertragen, aanwezig zijn en waardering hebben voor de natuurlijke wereld. Even een pauze van het dagelijkse, soms hectische, leven. Adem in, adem uit..

Puurenkuur Retraites in Nederland

Puurenkuur biedt een breed scala aan van retraites in Nederland. Onze klanten vinden de Puurenkuur retraites een soort minivakanties. Een weekend weg met elementen van yoga, mindfulness, meditatie, wandelingen in de natuur en meer. Altijd op mooie bestemmingen in het bos of aan zee, en altijd in hotels met uitgebreide spa en wellnessfaciliteiten. Deze korte weekendretraites lanceerden we in 2010 in Badhotel Domburg aan zee, met als doel eens te proeven van yoga en andere vormen van ontspanning, op een laagdrempelige manier en lekker dichtbij huis. Het werd zo'n groot succes dat we ons aanbod sindsdien hebben uitgebreid met meerdere thema's en meer hotels. Nu gaan elk jaar duizenden enthousiaste Puurenkuur-reizigers op zo'n korte wellnessbreak. Om te ontspannen, op te laden en nieuwe energie op te doen. De viersterren wellnesshotel zijn ideaal voor een fijn wellnessweekend: in de bossen, in het weiland of aan zee. Klik hier voor een overzicht van onze vertrekdata.

Voor wie zijn onze retraites in Nederland geschikt

De Puurenkuur retraites zijn laagdrempelig en voor iedereen! Ervaring is niet nodig, de lessen zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Een Puurenkuur weekendretraite is even helemaal weg zijn van thuis, in een andere omgeving en meedoen aan een inspirerend programma. Ideaal als u geen ruimte hebt voor een lange reis, maar er wel graag even tussenuit wilt. Na afloop horen we van onze klanten dat het lijkt alsof ze wéken weg zijn geweest. Onze retraite weekenden in Nederland zijn ideaal om tussendoor uw batterij op te laden. Veel Puurenkuur gasten komen óf alleen (40%) of samen met een vriend of vriendin, partner, moeder, vader of collega (60%). Niets moet, alles mag principe. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen om samen met de begeleider te eten aan de community tafel, of u kunt uw eigen plannen maken.