Soort reis

Familie & Wellness

Wellness voor het hele gezin...

Deze hotels zijn geschikt voor wellness met het hele gezin, inclusief kinderen, jong of oud. Deze plekken bevorderen gezondheid en welbevinden vanuit een holistische benadering. Hierin draait het om het creëren van een leefstijl die de fysieke, mentale en emotionele gezondheid van iedereen in het gezin ondersteunt, zowel voor volwassenen als voor kinderen. Resorts die we hebben opgenomen in onze 'Family Wellness' bieden een breed scala aan faciliteiten die specifiek gericht zijn op kinderen en tieners. Een hotel kan als "kind- of tienervriendelijk" worden beschouwd wanneer het voorzieningen, faciliteiten en diensten biedt die specifiek zijn afgestemd op de behoeften en voorkeuren van kinderen en tieners.
Lees meer

Insiders tips

Top 9 familiehotels
Blog: Top 9 familiehotels
Mooiste stranden
Blog: Mooiste stranden
Asia Gardens
Hotel: Asia Gardens - Spanje

Filter de reizen op


Ontdek hier alle Family Wellness reizen

Borgo Egnazia Puglia Italy
5
Borgo Egnazia, Italië
Oogverblindend designhotel met een award-winning spa, vermomd als een rustiek Italiaans dorpje.
17 reviews
Asia Gardens Hotel & Thai Spa
5
Asia Gardens Hotel & Thai Spa, Spanje
Thailand in Spanje! Dit luxe vijfsterrenhotel geeft een echte Aziatische ervaring met een eersteklas Thaise spa en schitterende tropische tuinen.
16 reviews
Six Senses Zighy Bay
5
Six Senses Zighy Bay, Oman
Luxe van het hoogste niveau, talloze faciliteiten, onovertroffen service en heerlijk eten maken van Six Senses Zighy Bay een droomresort voor kuurgasten én vakantiegangers.
4 reviews
Zulal Wellness Resort
5
Zulal Wellness Resort, Qatar
Het duurzame Zulal Wellness Resort by Chiva-Som combineert Arabische gastvrijheid en traditionele Islamitische geneeskunde met de holistische filosofie van Chiva-Som, de internationaal geprezen Destination Spa in Thailand.
3 reviews
Palmaïa - The House of AïA
5
Palmaïa - The House of AïA, Mexico
Het holistische Palmaia - The House of AïA, een tropisch paradijs aan het poederwitte zandstrand van Mexico. Een spa in de jungle met een wellnessprogramma onder leiding van een persoonlijke groei-gids, plus… een all-inclusive vegan concept!
4 reviews
Anassa
5
Anassa, Cyprus
Het uitzicht over het strand en zee is werkelijk onovertroffen. Maar wat Anassa daarnaast uniek maakt, is de stijl. Een hotel met een verhaal, gracieus en luxe, ademt het historie, sfeer en cultuur.
11 reviews
Marbella Club Hotel, Golf Resort & Spa
5
Marbella Club, Golf Resort & Spa, Spanje
Ontspannen wellness & spa reizen in een iconisch en high society strandresort voor exclusieve me-time.
4 reviews
Anantara Iko Mauritius Resorts & Villas
5
Anantara Iko Mauritius Resorts & Villas, Mauritius
Anantara Iko Mauritius is een heerlijke plek voor een ontspannen spavakantie. Even helemaal niets doen aan een wit zandstrand in de wilde tropische natuur en relaxen in een serene spa met therapeutische Thaise, ayurvedische en Mauritiaanse behandelingen.
3 reviews
Pine Cliffs Ocean Suites
5
Pine Cliffs Ocean Suites, a Luxury Collection Resort & Spa, Portugal
Een van de beste Sport, Fitness & Outdoor-hotels in Europa, aan zee! Met veel sport en wellnessprogramma's, goede begeleiding, elegant hotel, prachtige spa en een golfbaan. Favoriet onder mannen!
9 reviews
Niet gevonden waar u naar zocht? Bel +31 (0)20 573 03 50 voor meer informatie!

Wat is wellness voor de hele familie

Familie wellness is gezondheid en kuren voor het hele gezin, inclusief kinderen, jong of oud. De hotels in deze categorie staan helemaal in het teken van gezondheid en welbevinden vanuit een holistische benadering. Hierin draait het om het creëren van een leefstijl die de fysieke, mentale en emotionele gezondheid van iedereen in het gezin ondersteunt, zowel voor volwassenen als voor kinderen.

Resorts die we hebben opgenomen in 'Family Wellness' bieden een breed scala aan activiteiten, waaronder:

 • Gezond eten: Gezond eten is een belangrijk onderdeel van het leven, voor iedereen. Hoe fijn is het dat kinderen en tieners worden aangemoedigd om voedzame en uitgebalanceerde maaltijden te eten, met veel fruit, groenten, volle granen, eiwitten en gezonde vetten.
 • Lichaamsbeweging: Moedig kinderen aan om regelmatig aan lichaamsbeweging te doen, zoals sporten, wandelen of fietsen of fitnesslessen volgen. Lichaamsbeweging kan helpen de lichamelijke gezondheid te verbeteren, stress te verminderen en de stemming te verbeteren.
 • Stressvermindering: technieken voor stressbeheersing aanleren, zoals meditatie, yoga of diepe ademhalingsoefeningen, om gezinsleden te helpen stress en angst te beheersen.
 • Schermtijd beperken: stel limieten in voor de schermtijd en moedig kinderen aan om andere activiteiten te ondernemen, zoals buiten spelen, lezen of tijd doorbrengen met vrienden en familie.
 • Emotioneel welzijn: het uiten van emoties bij jongeren en kinderen op een gezonde manier, bijvoorbeeld door middel van kunst of schrijven, en leer ze gezonde coping-mechanismen om met stress of moeilijke emoties om te gaan.
 • Open communicatie: het aanmoedigen van open en eerlijke communicatie binnen het gezin, wat kan helpen om sterkere relaties op te bouwen en stress te verminderen.
 •  rken voor een ondersteunende en gezonde omgeving waar iedereen baat bij heeft. Voor jongeren en kinderen kan het hun fysieke gezondheid verbeteren, stress verminderen en een boost geven aan hun zelfvertrouwen. Ook bewustwording van gezonde relaties en positieve emotionele ontwikkeling zal uiteindelijk bijdragen aan een gelukkig en bevredigend gezinsleven.

Wat kunt u verwachten van een Family Wellbeing Vakantie

Resorts die we hebben opgenomen in onze 'Family Wellness' bieden een breed scala aan faciliteiten die specifiek gericht zijn op kinderen en tieners. Een hotel kan als "kind- of tienervriendelijk" worden beschouwd wanneer het voorzieningen, faciliteiten en diensten biedt die specifiek zijn afgestemd op de behoeften en voorkeuren van kinderen en tieners. 

Een paar van die must-have faciliteiten: 

 • Speciale kamers en accommodaties voor families: Een hotel dat gezinsvriendelijke kamers biedt, zoals suites met aparte slaapgedeeltes voor ouders en kinderen, kamers met tussendeur etc.
 • Georganiseerde activiteiten: Een hotel dat een kinderclub en/of een tienerclub aanbiedt met georganiseerde activiteiten zoals sporten, knutselen, avonturen of speurtochten kan aantrekkelijk zijn voor kinderen en tieners. Deze activiteiten moeten geschikt zijn voor de leeftijd en onder toezicht staan van opgeleid personeel.
 • Speeltuinen: Een hotel met speciale speelplekken, zoals een kinderclub of speeltuin. Deze ruimtes moeten veilig zijn en geschikt zijn voor iedereen. 
 • Zwembaden: Een hotel met een zwembad dat ondiep genoeg is voor jongere kinderen en voorzien is van voorzieningen zoals waterglijbanen, spetterkussens of speelgoed voor in het zwembad, kan fijn zijn voor gezinnen.
 • Eetgelegenheden: een hotel dat een kindermenu, kindvriendelijke eetmogelijkheden en kinderstoelen biedt, kan het dineren gemakkelijker maken voor gezinnen met jonge kinderen.
 • Entertainment: Een hotel dat entertainment biedt in de breedste zin van het woord, zowel voor kinderen als voor tieners zoals goochelshows, muziekoptredens of filmavonden.

Wat maakt onze Wellbeing Family-hotels bijzonder?

Deze hotels bieden een of meer van de volgende onderdelen aan.

 • Gezond eten: Moedig kinderen en tieners aan om een voedzaam en uitgebalanceerd dieet te volgen dat veel fruit, groenten, volle granen, eiwitten en gezonde vetten bevat. Het is belangrijk om thuis gezonde voedingsopties aan te bieden en kinderen te leren gezonde voedingskeuzes te maken wanneer ze uit eten gaan of op school.
 • Workshops en lessen: deze hotels hebben vaak een divers aanbod in diverse workshops, lessen en activiteiten voor kinderen en tieners om hen te helpen stress en angst te beheersen. Denk aan ademhalingsoefeningen, meditatie of yoga, om hen te helpen stress en angst te beheersen.
 • Lichaamsbeweging en sportactiviteiten: het hotel organiseert sportactiviteiten waar tieners aan mee kunnen doen. Lichaamsbeweging helpt om de fysieke gezondheid te verbeteren, stress te verminderen en lichaam en geest te ontspannen.
 • Activiteiten specifiek voor jongeren en kinderen, zoals paardrijden, boogschieten, watersporten of een chill-plek.