Soort reis

Luxe wellnessvakantie Griekenland

De beste wellness en kuurvakanties

Griekenland heeft een prachtige natuurlijke omgeving, met kristalheldere zeeën, zonovergoten stranden en majestueuze bergen. Deze natuurlijke omgeving kan rustgevend zijn en stress verminderen, wat bijdraagt aan de algehele gezondheid en het welzijn. Griekenland staat bekend om zijn therapeutische bronnen en thermale baden, waarvan sommige al duizenden jaren worden gebruikt voor medische behandelingen. Populaire thermale baden zijn onder andere in de provincie van Thessaloniki, de thermen van Kythnos, Loutraki en Edipsos. Daarnaast biedt Griekenland het traditionele Griekse dieet dat gebaseerd is op verse groenten, fruit, olijfolie en vis. Dit dieet wordt beschouwd als een van de gezondste ter wereld en kan bijdragen aan het verminderen van het risico op hart- en vaatziekten, obesitas en andere gezondheidsproblemen.
Lees meer

Insiders tips

Talkies Euphoria!
Artikel: Talkies Euphoria!
Floortje Dessing
Blog: Floortje Dessing
Euphoria
Hotel: Euphoria

Filter de reizen op


Ontdek hier alle Luxe wellness in Griekenland reizen

Miraggio Thermal Spa Resort
5
Miraggio Thermal Spa Resort, Griekenland
Een thermale spa en thalassotherapie in een modern resort van wereldklasse aan het strand. De natuurlijke bronnen van Halkidiki, in combinatie met het mooie privéstrand en de Griekse cultuur, staan garant voor en heerlijke break.
7 reviews
Euphoria Retreat
5
Euphoria Retreat, Griekenland
Het eerste holistische retreat in Griekenland waar de vijf elementen uit de Chinese geneeskunde de basis vormen voor fysieke en mentale balans in een prachtig ontworpen retreat. Een echte wow-bestemming.
25 reviews
Niet gevonden waar u naar zocht? Bel +31 (0)20 573 03 50 voor meer informatie!

Waarom is Griekenland een goede  bestemming voor luxe spa en wellnessvakanties

  • Natuurlijke omgeving: Griekenland heeft een prachtige natuurlijke omgeving, met kristalheldere zeeën, zonovergoten stranden en majestueuze bergen. Deze natuurlijke omgeving kan rustgevend zijn en stress verminderen, wat bijdraagt aan de algehele gezondheid en het welzijn.
  • Therapeutische bronnen: Griekenland staat bekend om zijn therapeutische bronnen en thermale baden, waarvan sommige al duizenden jaren worden gebruikt voor medische behandelingen. Populaire thermale baden zijn onder andere in de provincie van Thessaloniki, de thermen van Kythnos, Loutraki en Edipsos.
  • Gezonde Mediterrane dieet: Het traditionele Griekse dieet is gebaseerd op verse groenten, fruit, olijfolie en vis. Dit dieet wordt beschouwd als een van de gezondste ter wereld en kan bijdragen aan het verminderen van het risico op hart- en vaatziekten, obesitas en andere gezondheidsproblemen.
  • Yoga en meditatie: Griekenland heeft een aantal fantastische yoga- en meditatie-retreats, variërend van afgelegen eilanden tot luxe resorts aan zee.
  • Thalassotherapie: Griekenland heeft veel kuststeden en -dorpen waar thalassotherapie wordt aangeboden. Dit maakt gebruik van de genezende eigenschappen van zeewater, zeelucht en zeewier om te helpen bij het ontspannen en ontgiften van het lichaam.
  • Geschiedenis en cultuur: Griekenland heeft een rijke geschiedenis en cultuur, met veel oude ruïnes en archeologische vindplaatsen die de moeite waard zijn om te verkennen. Het verkennen van deze bezienswaardigheden kan bijdragen aan het verminderen van stress en bijdragen aan de algehele mentale en emotionele gezondheid.
  • Vriendelijkheid en gastvrijheid: De Griekse gastvrijheid is legendarisch, en Griekenland heeft veel luxe wellnessresorts die zijn ontworpen om gasten te helpen zich volledig te ontspannen en te genieten van de helende omgeving.

Kortom, Griekenland heeft veel te bieden als het gaat om welzijn en gezondheid, van zijn prachtige natuurlijke omgeving en therapeutische bronnen tot zijn gezonde dieet en gastvrijheid.