Puurenkuur, Wellness Reizen Wereldwijd
 
Soort reis

Wellnesshotels en kuuroorden Slovenië

Minerale baden, glooiende heuvels en specialistische kuuroorden

De beste wellnesshotels, spa’s en kuuroorden in Slovenië

Slovenië combineert al het goede van Midden- en Zuid-Europa: de glooiende heuvels en wijnvelden van Italië, de bergen van Slovenië en de minerale bronnen van Tsjechië of Hongarije. Slovenië beschikt over diverse minerale bronnen en biedt kwalitatief hoogwaardige kuuroorden met innovatieve technologie en moderne kennis van (medische) kuurprogramma's. Het milde klimaat, de weldadige effecten van het thermale water en de kwaliteit van de kuuroorden maken Slovenië tot een perfecte kuurbestemming.

Slovenië is ook perfect voor de combinatie wellness en sport (fietsen, wandelen of golf). In Slovenië vindt u ook professionele kuuroorden met een specialiteit zoals ayurveda-, fango- of detoxkuren. Gezondheidsreizen of anti-stress- en burn-outpreventie vakanties naar Slovenië zijn ook via Puurenkuur boeken. En de prijs/kwaliteit verhouding van een wellnessvakantie naar Slovenië is uitermate goed.

Lees meer

Insiders tips

Alleen op reis!

Waarom niet?Filter de reizen op

Ontdek hier alle reizen in Slovenië

Atlantida Boutique Hotel
Rogaška Slatina, Slovenië
Luxe boetiekhotel in Slovenië met mineraalwater met het hoogste magnesiumgehalte ter wereld. Een superboost voor vele gezondheidsproblemen. lees meer
Puurenkuur extra’s
Afhankelijk van de geboekte reis:

  • Geen eenpersoonskamertoeslag 
  • Gratis vroege check-in en late check-uit (ter waarde van € 40 per kamer) 
  • Voor terugkerende klanten (die eerder Atlantida geboekt hebben met Puurenkuur): alle extra's + gratis kamerupgrade (op basis van beschikbaarheid op het moment van boeken)

Thermana Park Laško
20 reviews
Laško, Ljubljana, Slovenië
Een authentiek ayurvedacenter, een groot medisch wellness center én thermale baden. In voor- en najaar is Thermana Park Laško een perfect kuuroord. In de zomer de ideale vakantiebestemming met kinderen. lees meer
Puurenkuur extra’s
Afhankelijk van de geboekte reis:
  • Geen eenpersoonskamertoeslag
  • Gratis kamerupgrade naar een Comfort plus kamer met uitzicht op de rivier en met balkon
  • Hotel paspoort met verschillende kortingen
  • Voor mensen die een kamer delen: boek 1 massage en ontvang er 2 (geldig voor Ayurvedic, Beer Body Massage of een Detox with hemp massage). Alleen ter plekke te boeken in het hotel. 
Niet gevonden waar u naar zocht? Bel +31 (0)20 573 03 50 voor meer informatie!

De beste wellnesshotels, spa’s en kuuroorden in Slovenië

Slovenië combineert al het goede van Midden- en Zuid-Europa: de glooiende heuvels en wijnvelden van Italië, de bergen van Slovenië en de minerale bronnen van Tsjechië of Hongarije. Slovenië beschikt over diverse minerale bronnen en biedt kwalitatief hoogwaardige kuuroorden met innovatieve technologie en moderne kennis van (medische) kuurprogramma's. Het milde klimaat, de weldadige effecten van het thermale water en de kwaliteit van de kuuroorden maken Slovenië tot een perfecte kuurbestemming.

Slovenië is ook perfect voor de combinatie wellness en sport (fietsen, wandelen of golf). In Slovenië vindt u ook professionele kuuroorden met een specialiteit zoals ayurveda-, fango- of detoxkuren. Gezondheidsreizen of anti-stress- en burn-outpreventie vakanties naar Slovenië zijn ook via Puurenkuur boeken. En de prijs/kwaliteit verhouding van een wellnessvakantie naar Slovenië is uitermate goed. Slovenië heeft veel te bieden in eigen land. We hebben ze voor u op een rijtje gezet:

Wellnessvakantie in Slovenië 

Slovenië heeft meer dan 100 kuuroorden en thermale baden om lichamelijk en geestelijk in tot rust te komen. Opties voor wellnessvakantie zijn er genoeg in Slovenië. Geen enkel ander land ter wereld heeft een hogere dichtheid van vier- en vijfsterren luxe spahotels en kuuroorden. In alle regio’s van Slovenië vindt u allerlei soorten wellnesshotels zodat u altijd iets van uw gading kunt vinden. Kies een wellnessreis naar smaak om optimaal te ontspannen. Vaak zijn er speciale wellnessaanbiedingen. Een wellnessvakantie naar Slovenië is de moeite waard voor iedereen die op zoek is naar rust voor lichaam en geest. U kunt uw vakantie ook combineren met een verblijf in een van de vele luxe spahotels in Tirol, Salzburg of Karinthië. Steeds meer mensen zoeken in hun vrije tijd ontspanning en rust ter compensatie van de dagelijkse stress en drukte. Bijvoorbeeld door op kuurvakantie te gaan. Onder kuren verstaan we het ondergaan van medische behandelingen ter verzorging en versterking van de gezondheid. Denk aan ayurveda, Kneipp therapie of Dr. Mayr detoxkuren. Er worden natuurlijke geneesmiddelen gebruikt volgens een eeuwenoude traditie. Ook chronische kwalen kunnen behandeld worden. Bij Puurenkuur is er voor elk wat wils. Een luxe wellnesshotel met wellnessfaciliteiten is er in vele varianten. Bent u op zoek naar een sauna of spa midden in de natuur voor de ultieme rust? Of verkent u liever een stad waarbij u ’s avonds kunt genieten van een sauna, eventueel met een privé-jacuzzi. Wij bieden namelijk ook een aantal hotels aan waar u zowel van de natuur als de stad kunt genieten. Neem gerust contact op met één van onze wellness-specialisten en vindt uw perfecte wellnesshotel in Slovenië.

Dr. Mayr kuren in Slovenië

‘Een slecht functionerend darmgestel staat aan de basis van vele fysieke, mentale en emotionele klachten. Het herstel van het darmstelsel staat in een Dr. Mayr-detoxkuur centraal.’ Het honderd jaar oude gedachtengoed van dokter F.X. Mayr staat nog steeds aan de basis van een dr. Mayr kuur. Naarmate de jaren vorderden bouwden specialisten voort op dit idee en vulden dit aan met nieuwe kennis. Dokter Mayr, bedenker van de Mayr-kuur, was ervan overtuigd dat opgehoopte afvalstoffen in de darmen ziekte en voortijdige veroudering veroorzaken. Hij meende dat een grondige reiniging van het spijsverteringsgestel ons mentaal, fysiek én emotioneel stukken beter zou doen voelen. Bent u geïnteresseerd in een Mayr kuur in Slovenië? Neemt u dan contact met ons op!

Ayurvedavakantie in Slovenië

Ayurveda betekent 'Kennis van het Leven'. De geneeswijze ayurveda is duizenden jaren oud. Bij deze moeder van alle geneeswijzen draait het allemaal om de balans tussen lichaam, geest en ziel. Een kuur bestaat traditioneel uit een ayurvedisch dieet met veel verse groenten en fruit en soms wat kip of vis, ochtendyoga en avondmeditatie, massages en kruiden- en stoombaden. Een ayurveda-arts stemt de kuur persoonlijk op u af aan de hand van uw doshatype. Vindt u India en Sri Lanka te ver? Geen probleem. Ayurveda is hot! Daarom bieden steeds meer spa & wellness hotels in Europa ayurvedakuren aan met persoonsgebonden behandelingen, een dosha-specifiek dieet en dagelijkse yoga en meditatie. De kennis, ervaring en producten (en soms ook de ayurveda-artsen en therapeuten) halen de hotels uit Azië. Bent u geïnteresseerd in een ayurvedareis in Slovenië? Neemt u dan contact met ons op!

Thermale bronnen in Slovenië

Minerale baden doen wonderen voor de gezondheid. Niet voor niets dompelden de Romeinen zich erin onder voor de behandeling van kwalen en klachten. Het water is afkomstig uit bronnen diep in de aarde en komt gezuiverd én verrijkt met mineralen aan de oppervlakte. Welke mineralen het bevat, is afhankelijk van de samenstelling van de grond. Dat maakt dat elke thermale bron een andere geneeskrachtige werking heeft. Er zijn baden die helpen bij reuma, pijn en huidklachten. Andere zijn juist goed bij ontstekingen, spijsverteringskwalen en klachten van het zenuwstelsel. Veel wellnesshotels en kuuroorden maken in de therapieën die ze aanbieden dan ook welkom gebruik van thermaal water. Dit biedt u de kans een ontspannende wellnessvakantie te combineren met het optimaliseren van uw welzijn en het preventief behandelen van lichamelijke problemen.

Wat is een wellnessvakantie met minerale baden?

Thermaal water kan op verschillende manieren worden ingezet in een therapie. De spa van het kuuroord of wellnessresort gebruikt het bijvoorbeeld in een badkuur. In dat geval worden de mineralen opgenomen door de huid. Sommige behandelingen gaan uit van inhalatie. Dan ademt u de geneeskrachtige bestanddelen in. Ook bestaan er drinkkuren, voor interne genezing. Soms merkt u na een paar dagen al resultaat. Soms duurt dat wat langer. Maar de weldadige, ontspannende werking van een thermaal bad zal u sowieso niet ontgaan. In combinatie met andere geneugten, denk lekker eten, luxe, service en rust, is een kuurreis met minerale baden de ultieme wellnessvakantie.

Ga naar het overzicht luxe wellnesshotels, spa's, sauna’s en kuuroorden die beschikken over thermale bronnen of minerale baden. Meer weten? Neemt u vooral contact met ons op. We informeren u met plezier over de mogelijkheden.