Puurenkuur, Wellness Reizen Wereldwijd
 
Soort reis

Tai Chi Retreats en vakanties

Balans in je 'Chi'...

Oude Chinese meesters noemden Tai Chi Chuan (de officiële naam van tai chi) dé methode voor een lang, gezond en gelukkig leven. Tai Chi is een serie langzame, vloeiende en bewegingen die ononderbroken worden uitgevoerd. De bewegingen zijn makkelijk aan te leren en werken op basis van energie in plaats van spierkracht. Daardoor is Tai chi geschikt voor jong en oud.
Lees meer

Insiders tipsFilter de reizen op

Ontdek hier alle Tai Chi reizen

137 reviews
Koh Samui, Thailand
Een beleving. Life changing. Onvergetelijk. Kamalaya Wellness Sanctuary is het allemaal én meer. Maar woorden kunnen Kamalaya niet beschrijven. Kamalaya moet u meemaken. lees meer
Puurenkuur extra’s
Afhankelijk van de geboekte reis:
  • Spa-giftvoucher t.w.v. € 150 per persoon
  • Korting op de accommodatieprijs bij een verblijf van min. 21 nachten! (boeken voor 10 oktober 2023, verblijf voor 31 oktober 2023)
  • Voor alle Puurenkuur-gasten verlaagde accommodatieprijzen (verwerkt in de prijs)
  • 20% korting op de accommodatieprijs van de hillside rooms (niet geldig voor de tuin- of zeezicht hillside rooms) voor alleenreizenden van mei-oktober (verwerkt in de prijs)
  • Voor terugkerende gasten: 1 gratis nacht bij min. 7 nachten verblijf (geldig bij verblijf tussen 1 maart - 22 december 2023 en 1 - 31 maart 2024 - nog niet verwerkt in de prijs)
Niet gevonden waar u naar zocht? Bel +31 (0)20 573 03 50 voor meer informatie!

Wat is Tai Chi 

Tai Chi, ook gespeld als Taiji of Taiji Quan, is een Chinese vechtkunst vanuit de oude Chinese filosofie en traditionele Chinese geneeskunde. Vandaag de dag wordt deze holistische activiteit vaak gedaan voor ontspanning, rust in je hoofd en balans voor lichaam en geest. Tai Chi combineert zachte fysieke bewegingen, diepe ademhaling en mindfulness. De bewegingen zijn langzaam, vloeiend en continu, uitgevoerd op een ontspannen en geconcentreerde manier. Ze hebben een bepaalde volgorde, ook wel 'sequences' genoemd. Tai Chi gaat over balans, coördinatie en lichaamsbewustzijn. Het bevordert de circulatie van onze vitale energie, bekend als 'Qi' of 'Chi', door de energiebanen of meridianen van het lichaam. Volgens de traditionele Chinese geneeskunde ondersteunt een soepele stroom van 'Qi' de algehele gezondheid en het mentale welzijn. 

Naast de fysieke voordelen wordt Tai Chi ook beschouwd als een meditatieve praktijk. De langzame, weloverwogen bewegingen en de focus op het huidige moment helpen de geest te ontspannen, stress te verminderen en mentale helderheid te bevorderen. Het wordt vaak omschreven als 'meditatie in beweging' of 'bewegende meditatie'. 

Tai chi werkt ontspannend en aardend en brengt harmonie tussen lichaam en geest. Ook ontwikkelt u volgens de Chinese bewegingskunst uw chi oftewel uw adem, levenskracht, of vitale energie en de spirituele energie waaruit alles bestaat. Met tai chi maken uw lichaam en hersens contact met elkaar en ontspant u spieren en geest. Tai chi kan verlichting brengen bij lage rug-, nek- en schouderklachten en bij artrose en weke delen reuma (fibromyalgie). Door de oefeningen verbetert uw bloedcirculatie, krijgt u meer balans, stabiliteit, coördinatie en concentratievermogen en een betere weerstand. Blokkades in de spieren verdwijnen en de energie gaat weer stromen. 

Tai Chi is geschikt voor iedereen

Tai Chi is een serie langzame, vloeiende en bewegingen die ononderbroken worden uitgevoerd. De bewegingen zijn makkelijk aan te leren en werken op basis van energie in plaats van spierkracht. Daardoor is Tai chi geschikt voor jong en oud. Oude Chinese meesters noemden Tai Chi Chuan (de officiële naam van tai chi) dé methode voor een lang, gezond en gelukkig leven. Tai Chi is dus eigenlijk geschikt voor iedereen, mensen van alle leeftijden en fitnessniveaus. Het kan individueel of in groepen worden beoefend en vereist geen speciale uitrusting. Het is belangrijk op te merken dat hoewel Tai Chi oorspronkelijk een vechtkunst was, veel mensen het vandaag de dag voornamelijk beoefenen vanwege de gezondheidsvoordelen en als vorm van meditatie en ontspanning.