Soort reis

Yogaretraite Nederland

Een ontspannen weekend met yoga en wellness

Puurenkuur biedt een breed scala aan van retraites in Nederland. Onze yogaweekendretraites lanceerden we in 2010 in Badhotel Domburg aan zee, met als doel eens te proeven van yoga en andere vormen van ontspanning, op een laagdrempelige manier en lekker dichtbij huis. Het werd zo'n groot succes dat we ons aanbod sindsdien hebben uitgebreid met meerdere thema's en meer hotels. Nu gaan elk jaar duizenden enthousiaste Puurenkuur-reizigers op zo'n korte wellnessbreak. Om te ontspannen, op te laden en nieuwe energie op te doen. De viersterren wellnesshotel zijn ideaal voor een fijn wellnessweekend: in de bossen, in het weiland of aan zee. Onze klanten vinden de Puurenkuur retraites een soort minivakanties. Een weekend weg met elementen van yoga, mindfulness, meditatie, wandelingen in de natuur en meer. Altijd op mooie bestemmingen in het bos of aan zee, en altijd in hotels met uitgebreide spa en wellnessfaciliteiten.
Lees meer

Insiders tips

Puurenkuur weekend Retreats
Blog: Puurenkuur Retreats 2024
Op retreat in eigen land
Artikel: Retreat dichtbij huis
Yogaweekend
Blog: Puurenkuur Yogaweekend

Filter de reizen op


Ontdek hier alle Yogaretraite Nederland reizen

Boshotel Vlodrop
4
Boshotel Vlodrop, Nederland
Ontsnap aan de drukte en geniet van rust in Boshotel Vlodrop. Dit vriendelijke hotel ligt midden in de bossen en heeft uitgebreide spafaciliteiten. Puurenkuur biedt diverse retraites aan met yoga, mindfulness en wellness.
270 reviews
Badhotel Domburg
4
Badhotel Domburg, Nederland
Gastvrij hotel met excellente service en gerenoveerd wellnesscenter vlak bij zee, duinen en bossen voor ontspannende yoga-, mindfulness- en wellnessweekenden.
540 reviews
Landgoed de Wilmersberg
4
Landgoed de Wilmersberg, Nederland
Exclusief en rustiek landgoed op het platteland van Twente met luxe wellness center én oprechte persoonlijke aandacht.
166 reviews
Parkhotel Tjaarda
4
Parkhotel Tjaarda, Nederland
Parkhotel Tjaarda ligt in Oranjewoud, een dorp waar de koninklijke familie in de 17e eeuw neerstreek. Het hotel is net gerenoveerd, ligt mooi in de natuur en heeft een uitgebreide spa,
6 reviews
Niet gevonden waar u naar zocht? Bel +31 (0)20 573 03 50 voor meer informatie!

Yoga retraite

Heerlijk een weekend weg. Genieten van yoga, lekker en gezond eten en een ontspannen verblijf in een luxe wellnesshotel. De Puurenkuur yogaweekenden in Nederland zijn een soort mini yogavakanties van een paar dagen waarin yoga én wellness centraal staan. Alle wellnesshotels zijn stuk voor stuk hotels die ideaal zijn voor een fijn wellnessweekend: in de bossen, in het weiland of aan zee. Elk hotel heeft een uitgebreide spa. Yoga komt in vele vormen en verschillende stijlen, zoals Hatha, Vinyasa, Yin of hot Yoga, elk met een andere focus. Door yoga leert u uw lichaam beter kennen en ontwikkelt u flexibiliteit, kracht en een rustig hoofd. Het is geschikt voor alle leeftijden en niveaus, en regelmatig yoga beoefenen kan stress verminderen, uw mentale helderheid verbeteren en een gevoel van balans brengen. De verschillende elementen van yoga zijn de Asana's (fysieke houdingen), Pranayama (ademhaling) en meditatie (verstillen). De Asana's, ofwel de yogahoudingen, zijn ontworpen om kracht, flexibiliteit en balans te bevorderen. Ze omvatten verschillende lichaamsbewegingen en posities die spieren strekken en versterken, de houding verbeteren en de algehele fysieke gezondheid bevorderen. 

Puurenkuur Retraites in Nederland

Puurenkuur biedt een breed scala aan van retraites in Nederland. Onze yogaweekendretraites lanceerden we in 2010 in Badhotel Domburg aan zee, met als doel eens te proeven van yoga en andere vormen van ontspanning, op een laagdrempelige manier en lekker dichtbij huis. Het werd zo'n groot succes dat we ons aanbod sindsdien hebben uitgebreid met meerdere thema's en meer hotels. Nu gaan elk jaar duizenden enthousiaste Puurenkuur-reizigers op zo'n korte wellnessbreak. Om te ontspannen, op te laden en nieuwe energie op te doen. De viersterren wellnesshotel zijn ideaal voor een fijn wellnessweekend: in de bossen, in het weiland of aan zee. Onze klanten vinden de Puurenkuur retraites een soort minivakanties. Een weekend weg met elementen van yoga, mindfulness, meditatie, wandelingen in de natuur en meer. Altijd op mooie bestemmingen in het bos of aan zee, en altijd in hotels met uitgebreide spa en wellnessfaciliteiten. Klik hier voor een overzicht van onze vertrekdata.

Voor wie zijn onze retraites in Nederland 

De Puurenkuur retraites zijn laagdrempelig en voor iedereen! Ervaring is niet nodig, de lessen zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Een Puurenkuur yogaretraite is even helemaal weg zijn van thuis, in een andere omgeving en meedoen aan een zowel actief als ontspannend programma. Ideaal als u geen ruimte hebt voor een lange reis, maar er wel graag even tussenuit wilt. Na afloop horen we van onze klanten dat het lijkt alsof ze wéken weg zijn geweest. Veel Puurenkuur gasten komen óf alleen (40%) of samen met een vriend of vriendin, partner, moeder, vader of collega (60%). Niets moet, alles mag principe. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen om samen met de begeleider te eten aan de community tafel, of u kunt uw eigen plannen maken. 

We bieden de volgende varianten op onze yogaweekenden aan:

Thema retraite - Versterk je rug met yoga

Versterk je rug met Yoga is een retraite die specifiek ingaat op rugklachten. Door specifieke houdingen en oefeningen te doen, kan yoga helpen bij het opbouwen van kracht in de rugspieren en het bevorderen van de flexibiliteit van de wervelkolom. De sleutel tot effectieve rugversterking met yoga zijn de specifieke yoga-oefeningen, de ademhaling en lichaamshouding. Het luisteren naar uw lichaam en het respecteren van uw eigen grenzen tijdens deze lessen zijn heel belangrijk. Het regelmatig beoefenen van yoga is niet alleen goed voor het versterken van uw rug, vergroten, maar draagt ook bij aan een verbeterde houding, flexibiliteit en stressvermindering. Belangrijk! Dit weekend is niet geschikt voor mensen met een acute hernia of ander ernstig acuut rugletsel met uitvalsverschijnselen. Raadpleeg altijd eerst een arts voordat u zich inschrijft voor dit weekend.

Yoga en detox retraite

De Puurenkuur's detoxweekenden zijn een ideaal moment om eens kennis te maken met een detox- of sapvastenkuur. U zult verrast zijn over de lekkere én voedzame sappen en soepen met groente, fruit en kruiden. Tussendoor geniet u van wandelingen, yoga- en meditatielessen en voedingsworkshops. Uw lichaam ontspant in de mooie spa van het hotel. De goede en kundige begeleiding staat bekend om de oprechte persoonlijke aandacht. Een sapvastkuur of leverdetox bestaat uit een combinatie van verse groenten, fruitsappen en kruiden die helpen het lichaam te herstellen van slechte eetgewoonten en om afvalstoffen af te voeren. Voor uw lichaam is het heel fijn om even geen vast voedsel te hoeven verteren. Zo krijgt uw overbelaste spijsverteringstelsel de tijd om te herstellen. Om het lichaam rust te geven, eet u tijdens een sapvasten kuur geen vast voedsel. In plaats daarvan leeft u op water, kruidenthee, soepen en sappen. Deze laatste zijn samengesteld uit groenten- en fruitsoorten die erom bekend staan dat ze afvalstoffen afvoeren en uw darmen reinigen. Spinazie, wortels, citroen en selderij bijvoorbeeld, hoewel u tijdens een sap kuur op allerlei originele, creatieve combinaties getrakteerd zult worden.

Bosbaden retraite

Bosbaden, ook bekend als shinrin-yoku, vindt zijn oorsprong in Japan en geniet inmiddels wereldwijde bekendheid als een vorm van natuurtherapie. De term 'shinrin-yoku' vertaalt zich als 'de atmosfeer van het bos inademen' of 'Forest Bathing' in het Engels. Niet een letterlijk baden in het bos, maar uzelf onderdompelen in een natuurlijke omgeving om al uw zintuigen te ervaren.

Pranayama / Ademwerk / Breathwork retraite

Pranayama (adembeheersing) zijn ademhalingsoefeningen. Door bewuste ademhalingstechnieken te beoefenen, leert u uw ademhaling te beheersen, wat vaak helpt om uw hoofd tot rust te brengen, stress te verminderen en vitaliteit te vergroten. Yoga beperkt zich niet tot lichamelijke oefening, maar wordt beschouwd als een holistische aanpak voor zowel lijf als hoofd. 

Mindful meditatie retraite

Een meditatievakantie is dé manier om de focus even volledig op het mediteren te leggen. Combineer meditatie eventueel met yoga tijdens een Puurenkuur meditatie retraite of meditatievakantie. U leert nieuwe manieren en vormen van meditatie, oefent met verschillende technieken en ervaart een kalme en ontspannen geest. Meditatie past ook hele goed in een anti stress reis, burn out vakantie of wellnessvakantie. Ervaar de helende werking van een ontspannen geest. Mediteren is de perfecte en misschien wel de makkelijkste manier om meer rust en balans in uw drukke leven te krijgen. Regelmatig mediteren zorgt ervoor dat u beter om kunt gaan met de drukte van alledag, dat de stresshormonen in uw lichaam afnemen en dat u zich gezonder en gelukkiger voelt.

Sound Bath

Een sound bath, ook wel klankschaalsessie genoemd, is een vorm van geluidstherapie waarbij geluidstrillingen geproduceerd worden door instrumenten zoals klankschalen, gongs, chimes en andere sonore hulpmiddelen. Tijdens een sound bath ligt u meestal comfortabel op de grond en ervaart u de trillende geluidsgolven die door de lucht en het lichaam gaan. De bedoeling van een sound bath is om een diepe staat van ontspanning en meditatie te komen. De geluidsgolven kunnen als helend worden ervaren en verminderen fysieke, mentale en emotionele spanning. De begeleider van het sound bath creëert een soundscape door de verschillende instrumenten op harmonieuze wijze te bespelen, zodat u zich helemaal kan overgeven aan de ervaring.