Soort reis

Top 5 bestemmingen in 2024 voor SUP & YOGA

17 mei 2024

Health resorts en kuurhotels winnen aan terrein voor wie ontspanning, balans en een energieke boost zoekt. Deze hotels bieden vaak holistische activiteiten aan, en hierbij is het paddleboarden (SUP) uitgegroeid tot een favoriet onder gasten. De rust van het water en de stilte van de omgeving maakt SUP een unieke manier om te ontspannen en in contact te komen met de natuur. Twee vliegen in een klap: het versterkt uw fysiek, en maakt uw geest kalm en ontspannen. In deze blog treft u gezondheidsresorts waarbij u gratis gebruik kunt maken van zo'n stand-up paddleboard. Van de serene meren in Oostenrijk en Zwitserland tot de rustige, azuurblauwe zee in Thailand of Spanje. Wilt u graag een privéles SUP met een instructeur, dan komen er kosten bij. 

Image for Nieuw! MAYRLIFE - Oostenrijk

Nieuw! MAYRLIFE - Oostenrijk

MAYRLIFE Medical Health Resort is een ware specialist in traditionele dr. Mayr-kuren, fantastisch voor onze darmen en spijsverteringsstelsel. En daarbij ligt het ook nog eens op een verbluffend mooie locatie in de Oostenrijke Alpen, aan het meer van Altaussee. De medische spa wordt gerund door een zeer professioneel team aan dokters en therapeuten gespecialiseerd in moderne geneeskunde. De mooie natuur is een heerlijke plek om in te bewegen. Nordic Walken, skiën, tennis, golfen, mountainbiken, yoga of SUP aan het meer, het kan allemaal. Bovenop al dat buitensporten organiseert het resort ook allerlei sportactiviteiten en trainingssessies die de MAYRLIFE dokters persoonlijk op u afstemmen. Het hotel heeft 8 SUP-boards en elke week is een gratis introductieles. Individuele lessen met een trainer zijn wel met een toeslag. 

Lees meer
Image for Marbella Club - Spanje

Marbella Club - Spanje

Dit elitehotel, opgezet als een typisch Andalusisch dorpje met lage witte gebouwen, keitjes, pleintjes, bloemen en palmbomen, behoort tot de top van ultra-luxe hotels in Spanje. Ontspannen gaat als vanzelf in dit iconische, high society strandresort. Verblijft u in dit hotel, dan krijgt u één gratis SUP-sessie per verblijf. Het hotel organiseert 1x per week ook een SUP Yoga, Pilates en Sound Meditation-les, als onderdeel van de gratis holistische weekactiviteiten. Deze lessen vinden plaats in het kalme water van de Middellandse Zee, toegankelijk via de mooie groene tuinen van het hotel. 

Lees meer
Image for Amatara Welleisure Resort - Thailand

Amatara Welleisure Resort - Thailand

Het Thaise vijfsterrenresort Amatara Welleisure Resort ligt op het zuidoostelijke gedeelte van Cape Panwa (een rotsachtige uitloper van het eiland Phuket), met uitzicht op de baai en de open zee van Phuket. Op een van de hoogste punten van het resort, Sun and Moon - een buitenlounge - geniet u van een 360-graden uitzicht, inclusief adembenemende zonsondergangen. Dit luxe hotel beschikt over een privéstrand, waar u kano's en stand-up paddleboards kunt vinden die gratis te gebruiken zijn. De baai zelf is rustig en kalm, perfect voor een sessie op het water in de vroege ochtend of late namiddag. Het resort biedt een breed scala aan activiteiten en programma's, waaronder een programma met SUP en Yoga privélessen, geleid door ervaren wellnessinstructeurs.

Lees meer
Image for Chenot Palace Weggis - Zwitserland

Chenot Palace Weggis - Zwitserland

Chenot Palace Weggis is het vlaggenschip van Chenot in Zwitserland. De Chenot Methode staat wereldwijd bekend om zijn medische detox programma's, die elk jaar weer wordt geprezen door de World Spa Awards met de 'World's Best Detox Program'. Chenot Palace Weggis ligt aan de oever van het Vierwoudstedenmeer, het meer van Luzern. Dit Health Retreat heeft een privéstrandje, waar de SUP-boards op u wachten! Geen extra kosten, en zo vaak u maar wilt. Neem tussendoor een verfrissende duik in het meer. De gezonde lucht van de Zwitserse Alpen, het panorama berguitzicht en de groene vallei maken een SUP-tochtje een onvergetelijk en vooral ontspannen work-out. 

Lees meer
Image for Kamalaya - Thailand

Kamalaya - Thailand

Verscholen langs de rustige oevers van de Golf van Thailand, ligt Kamalaya Wellness Sanctuary in een kalme baai. Kamalaya ligt aan een koraalrif waardoor de zee vaak kalm en ook wat warmer is, en dus ideaal voor een stand-up paddleboarding-tour met een van de gratis SUP-boards op het strand. De Golf van Thailand heeft een van de mooiste zonsondergangen, en die krijgt u er gratis bij in de namiddag. Ga niet te ver de zee in (na het rif), want de stromingen kunnen verraderlijk zijn. Tip! Gebruik een van de gratis waterschoenen bij de beachbar, dan is uw grip nog beter en bent u beschermd tegen scherpe schelpen, stenen en koraal op de bodem van de zee. 

Nog wat noemenswaardige SUP-bestemmingen

Paradis Plage in Agadir (Marokko) is een waar paradijs voor watersportliefhebbers: surfen, stand-up paddle (SUP), kanoën of bodyboarden. Dit relaxte 'surfers vibe' resort biedt daarnaast gratis yogalessen aan, tot wel drie per dag. Dat maakt het een ideale (en betaalbare) SUP & Yoga-bestemming is. Let wel, yoga is inbegrepen in de dagelijkse gratis holistische activiteiten, voor de privesessies SUP en surf betaalt u extra of het is inclusief een vooraf geboekt spaprogramma.

Lees meer

Al onze SUP & YOGA bestemmingen

Lees meer
Image for Over Marleen

Over Marleen

Dit blog is geschreven door Marleen, oprichter Puurenkuur in 2005. Ze reist de wereld over op zoek naar de beste gezondheids- en kuuroorden, spa's en retreats. Ze deelt haar kennis, ervaringen en inzichten via haar blogs.

Floortje Dessing in Thailand
Tips voor een betere nachtrust - Leer beter slapen
Top 12 luxe destination spa's
Ayurveda in Europa
Top 6 retreats voor in je eentje