Soort reis

Innerlijke rust in een van deze natuurbestemmingen

26 april 2024

Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat tijd doorbrengen in de natuur een positief effect heeft op zowel de fysieke als mentale gezondheid. Voordelen zijn onder andere stressvermindering, een lagere bloeddruk, verbeterde stemming, verhoogde focus en een versterkt immuunsysteem. In deze blog lichten we een paar prachtige natuurbestemmingen op. Van uitgestrekte nationale parken tot oude bossen en ongerepte jungle, zijn dit plekken waar u in goede handen bent voor innerlijke rust en ontspanning.

Image for Haritha Villa's - Sri Lanka

Haritha Villa's - Sri Lanka

Haritha’ betekent ‘natuur’ of ‘groen’ in het Singalees. Een ‘verblijf in de natuur’ is een understatement voor deze groene wow-bestemming. Alles in het concept van Haritha Villas draait om de harmonieuze relatie tussen exclusieve luxe en de natuur. De bekroonde Engelse architect Gary Fell ontwierp dit oogverblindende resort met de natuur als uitgangspunt. Haritha Villas ligt op een heuvel in de jungle aan de zuidwestkust van Sri Lanka en biedt uitzicht op het tropisch regenwoud, de rijstvelden en de Indische Oceaan die op 900 meter ligt. Alles wordt op maat gemaakt, inclusief een ayurvedakuur of ayurvedabehandelingen. 

Lees meer
Image for Boshotel Vlodrop - Nederland

Boshotel Vlodrop - Nederland

In Boshotel Vlodrop komt het beste van twee werelden bij elkaar: de mooie Limburgse bossen, in combinatie met een prachtig wellnesscenter. Op deze plek kunt u genieten van de Puurenkuur weekenden met thema's als yoga, detox, bosbaden, wandelen, pilates, fitness of mindfulness. Het hotel ligt midden in de bossen van Nationaal Park De Meinweg, een uniek Nederlands natuurgebied met prachtige, afwisselende landschappen. 

Lees meer
Image for Kurhaus Hotel Bad Bocklet - Duitsland

Kurhaus Hotel Bad Bocklet - Duitsland

In het rustige kuuroord Bad Bocklet ligt Hotel Kurhaus Bad Bocklet, waar u veel verschillende kuurmogelijkheden onder één dak vindt: ayurveda, Kneipp en klassieke kuurgeneeskunde (Balneo). Bad Bocklet ligt in een gebied van 17 hectare. Hier ligt de bron van Balthasar Neumann, een geneeskrachtige bron met het hoogste ijzergehalte van alle Duitse bronnen. De kuurtuinen zijn heerlijk om in te wandelen of op een bankje wat te mijmeren. Langere wandel- of fietstochten kunt u maken in het natuurpark en UNESCO biosfeerreservaat Rhön. (E-bikes te huur bij het hotel). De ayurveda-afdeling is bijzonder professioneel. Het team bestaat uit een ayurveda-arts en therapeuten, afkomstig uit India - de bakermat van ayurveda. De dagelijkse yoga in de kapel brengt u weer in balans. 

Lees meer
Image for Over Marleen

Over Marleen

Dit blog is geschreven door Marleen, oprichter Puurenkuur in 2005. Ze reist de wereld over op zoek naar de beste gezondheids- en kuuroorden, spa's en retreats. Ze deelt haar kennis, ervaringen en inzichten via haar blogs.

Top 12 luxe destination spa's
Floortje Dessing in Thailand
Tips voor een betere nachtrust - Leer beter slapen
Top 6 retreats voor in je eentje
Ayurveda in Europa