Soort reis

Alleen op vakantie? Waarom niet?!

28 februari 2020
Internationale Vrouwendag is een dag van dappere dames. Van vrouwen die in het verleden opkwamen voor hun rechten. Van vrouwen die tegenwoordig de stap durven nemen om alleen op reis te gaan.

Image for Internationale Vrouwendag

Internationale Vrouwendag

8 maart is Internationale Vrouwendag. Een dag die officieel in het leven is geroepen om de strijdbaarheid en het gevoel van solidariteit van vrouwen overal ter wereld te eren. Een dag waarmee zij wilden laten zien dat ze staan voor hun rechten. Met als resultaat dat vrouwen tegenwoordig in relatieve onafhankelijkheid hun leven leiden. Ze staan financieel op zichzelf, voeden soms alleen kinderen op, hebben een eigen carrière, vrienden en hobby’s. Desondanks zijn er nog best wat vrouwen die liever niet alleen op vakantie gaan. Ze vinden het eng, raar, ongezellig, en denken dat ze zielig zijn als ze dat doen. Terwijl het zo leuk kan zijn om in uw eentje een reis te maken. Leuker zelfs dan mét iemand.

Image for Nieuwe vrienden

Nieuwe vrienden

Waarom? Ten eerste omdat u als alleenreizende veel makkelijker contact maakt. Als u met een vriendin of uw partner op een terrasje in Kreta zit, is de kans klein dat u in gesprek raakt met de dame of heer aan het tafeltje naast u. Alleen echter, is het eerste contact zo gelegd en voor u weet bent u in een interessante, verrassende conversatie verwikkeld met iemand die u nog nooit eerder hebt gezien. Had u dat willen missen? Een aantal van onze bestemmingen, zoals Kamalaya in Thailand, Shanti-Som in Spanje en Alpino Atlantico op Madeira hebben gemeenschappelijke tafels. Daar schuiven gasten die behoefte hebben aan gezelschap aan om samen te eten. Wedden dat u nieuwe vrienden maakt? 

Image for Doen wat u wilt

Doen wat u wilt

Wat ook een groot voordeel is van alleen op vakantie gaan, is dat u precies kunt doen waar u zin in heeft. Wilt u in dat ene restaurant eten, dan gaat u daar naartoe - zonder overleg of vergadering. Heeft u behoefte de hele dag lui aan het zwembad te liggen? Dan neemt u die vrijheid, zonder dat een partner of kinderen aan uw mouw trekken omdat ze iets willen doén. Hebben uw vriendinnen geen enkele interesse in yoga of meditatie, maar u wel? Dan kunt u zonder schuldgevoel aan de lessen meedoen. Hoe fijn is dat? Om eens even precies te doen en laten wat ú wilt. Als u bovendien een bestemming kiest waar veel faciliteiten en activiteiten zijn, zoals het Italiaanse Almar Jesolo Resort & Spa of het Portugese Macdonald Monchique Resort & Spa dan hoeft u geen moment bang te zijn dat u zich zult vervelen.

Image for Om te leren

Om te leren

Als u alleen op reis gaat, bent u van begin tot eind zelf verantwoordelijk. Dat klinkt misschien zwaar, maar het positieve ervan is dat u zichzelf er zo goed door leert kennen. U ziet hoe u op bepaalde situaties reageert. U beleeft hoe u met dingen omgaat. U ervaart waar u blij of geïrriteerd van wordt. Dit zijn inzichten die u als waardevolle souvenir mee naar huis neemt. Is een beter begrip van uzelf krijgen iets wat u sowieso wel zou willen? Dan combineert u beide tijdens een retreat in Lefay Resort & Spa.

Image for Overwin uw angst

Overwin uw angst

Natuurlijk is het best spannend om voor het eerst alleen op vakantie te gaan. Maar angst kan alleen overwonnen worden door de sprong te wagen. Pas daarna kunt u ervaren dat er geen enkele reden was om bang te zijn. Dat het u, integendeel, juist best gemakkelijk afgaat en het eigenlijk ontzettend goed bevalt. 

Floortje Dessing in Thailand
Top 13 luxe destination spa's
Tips voor een betere nachtrust - Leer beter slapen
Top 6 retreats voor in je eentje
Ayurveda in Europa