Soort reis

Radiant Bliss: Kamalaya's wellnessprogramma voor vrouwen

17 november 2023

Als ik er doorheen zit, denk ik nog maar aan een ding: ‘Ik wil naar Thailand’. Na drie jaar is het eindelijk zo ver. Een wellnessvakantie naar Thailand is een reis naar het paradijs. Dat klinkt als een cliché, maar dat ervaar ik echt zo. Ik bezoek Kamalaya, 's werelds beste destination spa en onderga het allernieuwste programma 'Radiant Bliss', speciaal ontworpen voor vrouwen. Het is een intense reis naar herstel, balans, verbetering en verdieping van gezondheid en welzijn. Hier hervind ik mijzelf (én mijn gezondheid) weer na een stressvolle periode. 

Image for Kamalaya Wellness Sanctuary

Kamalaya Wellness Sanctuary

In het zuiden van het Thaise eiland Koh Samui ligt Kamalaya, een van de beste Destination Wellness Sanctuary wereldwijd met een indrukwekkende hoeveelheid internationale awards. Door COVID ben ik er een tijd niet geweest. Hoe zou het er nu zijn? Oprichters John en Karina Stewart bouwden dit serene toevluchtsoord op een plek waar vroeger monniken mediteerden. Een adembenemende mooie locatie, omgeven door palmbomen en tropische planten en met prachtig uitzicht op zee. Het resort is opgezet met het grootste respect voor de natuur. Dat betekent dat bomen of stenen die al stonden niet verwijderd zijn maar opgenomen zijn in de structuur van een gebouw. 

Image for Balans opmaken

Balans opmaken

Nu ik alle tijd heb om de balans op te maken merk ik hoeveel ik van mijn lichaam heb gevraagd. Ik heb drie stressvolle ondernemersjaren achter me liggen (COVID). Ik tik bijna de 50 aan en zit volop in hormonale schommelingen. Ik breng veel tijd achter mijn computer door en te weinig in de sportschool. In drie jaar tijd ben ik kilo’s aangekomen. De weegschaal is ongenadig, net als de medische testen die ik onderga (3D scan) en de fitnesstesten (zwakke core). Samen met de fitnessinstructeurs, acupuncturist en ook life enhancement mentor Sujay, bekijk ik hoe ik niet alleen gezonder en fitter kan worden, maar ook onderliggende emoties kan doorvoelen. Opnieuw uitvinden hoe ik in deze fase van mijn leven beter kan eten, optimaal kan bewegen en mijn mentale gezondheid kan behouden. Kortom, goed voor mezelf zorgen. Op een manier die werkt voor mij, maar die ik ook thuis vast kan houden.

Image for Radiant Bliss programma

Radiant Bliss programma

Samen met de natuurvoedingsdeskundige Leila (naturopath) besluit ik het 'Radiant Bliss' programma van Kamalaya te doen. Dit programma is speciaal voor vrouwen (jong en oud) om hormonen in balans te brengen, stress te verminderen, vitaliteit te verhogen en jezelf te omarmen met alles wat er is en niet is. Gezond zijn en lekker in je vel, waardoor je weer gaat stralen! Het programma is in 8, 14 of 21 dagen en is inclusief holistische behandelingen, TCM-behandelingen (traditionele Chinese geneeskunde), IV-therapie, life-coachsessies en natuurlijk het goddelijke gezonde eten plus deelname aan de dagelijkse holistische activiteiten en sport. 

Image for Behandelingen en voedingssuplementen

Behandelingen en voedingssuplementen

De behandelingen in het Radiant Blissprogramma zijn waanzinnig. Is het omdat ze speciaal zijn ontworpen voor vrouwen, ongeacht leeftijd of levensfase? In ieder geval kom ik in een diepe rust en ontspanning terecht en bij sommigen voel ik letterlijk de energie weer stromen door mijn lijf. Wat houd ik hiervan! Een greep uit de behandelingen: traditionele Aziatische voetmassage met kruidenbad, Aziatische handmassage, Lanna Abdominal Samunphrai Ron massage (energie stroomt, magisch!) en Rose Crystal gezichtsbehandeling. Ook Kamalaya's signature Three Treasures is inclusief het programma. Voor diepe ontspanning zijn er diverse Ayurvedische behandelingen zoals Kati Vasti, Indiase hoofdmassage en Shirodhara. Radiant Bliss is inclusief dagelijkse kruidensupplementen voor ondersteuning van uw gezondheid. 

Image for Acupunctuur

Acupunctuur

Alle elementen van het Radiant Bliss-programma sluiten naadloos op elkaar aan. Ook de behandelingen van de traditionele Chinese geneeskunde (TCM) die zich specifiek richten op de gezondheid van vrouwen. Het programma begint met een verhelderend intakegesprek met Bernie - een doorgewinterde acupunctuurexpert die al meer dan tien jaar bij Kamalaya werkt. Bernie luistert aandachtig en stelt een gepersonaliseerd behandelplan op, gebaseerd op de principes van de traditionele Chinese geneeskunde, met als doel zowel mijn mentale als fysieke gezondheid te verbeteren. De TCM-behandelingen van 60 minuten zijn inclusief verschillende therapeutische technieken zoals moxibustie, cupping of gezichtsacupunctuur. Mocht je dit willen, dan worden er ook naalden gebruikt op specifieke punten waar je klachten ervaart. 

Image for IV-therapie

IV-therapie

IV-therapie is een infusie van essentiële vitamines en mineralen, ontworpen om specifieke aspecten van het vrouwenlichaam te ondersteunen. Het bevat belangrijke voedingsstoffen zoals vitamine D, vitamine B-complex, foliumzuur, ijzer, calcium en andere essentiële mineralen. Met als doel meer energie, betere gezondheid, gezonde botten en meer balans en vitaliteit. De verpleegkundige stelt me direct op mijn gemak, waardoor ik achterover kan leunen en kan genieten van mijn kopje thee. Het hele proces duurt ongeveer een uur. Terugkijkend op mijn verblijf bij Kamalaya is het moeilijk om precies te beschrijven hoe ik me direct na de infusie voelde. Maar als ik terugkijk, merk ik een aanzienlijke toename van energie, op alle fronten. Je kan overigens kiezen uit de IV-therapie of de zuurstoftherapie.

Image for Kookworkhop

Kookworkhop

Het eten in Kamalya is echt goddelijk. Niets dan lof! De chefs koken originele, verfijnde en smaakvolle gerechten. De bediening dient de culinaire creaties met liefde en aandacht op. De ingrediënten zijn vers en gezond en met als voornaamste basis groenten en proteïnen (vis en soms een beetje vlees). Hoewel licht en puur geven zelfs de detoxmaaltijden een verzadigd gevoel. Ik voel me geïnspireerd door de gezonde keuken en boek daarom een kookworkshop. Ik wil zo graag leren hoe ik thuis met name lichte gerechten en groenten zo lekker krijg. Ik leer veel in korte tijd: groenten bereiden, lichte dressings, salades, broth en vis klaarmaken, op de Thaise én de Kamalaya manier. Leuk detail van het restaurant: aan de lange community-tafel in restaurant Soma kan je met gelijkgestemden eten en ervaringen delen. 

Image for Wellness Sanctuary

Wellness Sanctuary

Na een week zit mijn Radiant Blissprogramma erop. Ik voel me herboren. Mijn mentale koffer is gevuld met inspiratie, handvatten en inzichten. Lichamelijk voel ik me gevoed, uitgerust en vol energie. En spiritueel voel ik me gedragen en vol liefde. Wat een resultaat in maar 8 dagen! Dit is wat er zo bijzonder aan Kamalaya is. Waarom ik er steeds naar terug verlang. Maar voorlopig kan ik weer even verder op deze opgedane energie!

Wil je zelf het Radiant Bliss-programma bij Kamalaya ervaren? Ontdek meer!

Lees meer
Image for Marleen

Marleen

Dit blog is geschreven door Marleen, oprichter Puurenkuur in 2005. Ze reist de wereld over op zoek naar de beste gezondheids- en kuuroorden, spa's en retreats. Ze deelt haar kennis, ervaringen en inzichten via haar blogs

Tips voor een betere nachtrust - Leer beter slapen
Ayurveda in Europa
Floortje Dessing in Thailand
Top 13 luxe destination spa's
Top 6 retreats voor in je eentje