Soort reis

Goede voornemens: zo houdt u ze vol

31 mei 2019
Uit onderzoek blijkt dat 80 procent van de Nederlanders elk nieuw jaar met goede voornemens begint. En hoewel de meeste mensen er op 1 januari van overtuigd zijn dat ze in hun voornemen zullen slagen, lukt het uiteindelijk maar 17 procent. De hoogste tijd dus om dat percentage eens op te krikken, zodat we eindelijk die kilo’s wel eens kwijtraken en inderdaad meer gaan bewegen, gezonder gaan eten en meer zen worden. Met de volgende ‘zo houd ik het wél vol-tips’ schiet de kans op succes in elk geval omhoog.

Tip 1: Richt u op één voornemen

Stoppen met roken, afvallen en gezonder eten allemaal tegelijk willen bewerkstelligen? Het is simpelweg teveel gevraagd en gedoemd te mislukken. Om uw voornemen vol te houden, kunt u zich er beter op één richten en daar voor gaan. In 2017 een aantal kilo willen afvallen is een doel dat goed te overzien is en daarom veel beter haalbaar. Helemaal als u het jaar begint met een Fit en Slank-reis  in een heerlijk hotel op Cyprus. Want een gewichtsverlies- en voedingsconsult met voedingsadvies en persoonlijk dieetplan plus drie sessies met een personal trainer

helpen u direct op weg in de strijd met de extra kilo’s.

Lees meer

Tip 2: Houd het realistisch en concreet

U kunt uzelf voornemen dit jaar meer te gaan sporten, maar wat stelt u zich daar precies bij voor? Beter werkt het om een meetbaar doel te stellen, dus: ik ga twee keer per week naar de sportschool of drie keer per week zwemmen. Het is ook belangrijk uw doel realistisch te houden, want alleen een haalbaar voornemen houdt u gemotiveerd. Neem uzelf daarom niet voor volgende zomer een marathon te kunnen lopen, maar beperk het tot tien kilometer. Het Monchique Hotel & Resort  in de Portugese Algarve biedt een Fitness Booster-reis aan. Met gratis toegang tot het fitnesscentrum, een wellness consult en een privésessie met een personal trainer geeft u uw voornemen meer te gaan sporten een echte boost!

Lees meer

Tip 3: Maak het behapbaar

Het is logisch dat u bij het idee vanaf 1 januari voor de rest van uw leven nooit meer een koekje of een zak friet mag, uw voornemen gezonder te eten meteen overboord gooit. Dit soort onoverzichtelijke termijnen werken intimiderend en zelfs deprimerend en zorgen ervoor dat we onze plannen al snel laten varen. In plaats daarvan kunt u beter met 1 maand of zelfs 1 dag beginnen. Een dag doorkomen zonder een snack is veel beter vol te houden dan een jaar, maar uiteindelijk tellen al die dagen wel op tot een jaar! Lifestyle coach Nannet helpt u op de Detox Reset Jezelf-reis.

Tip 4: Schreeuw het van de daken

Uit onderzoek blijkt elke keer weer: een goed voornemen volhouden gaat stukken beter als u aan andere mensen vertelt wat u van plan bent. Dat werkt namelijk op meerdere manieren motiverend. Ten eerste omdat zij u dan kunnen ondersteunen en aanmoedigen. Ten tweede omdat ze rekening met u zullen houden en ten derde omdat het ons net een extra zetje geeft om door te gaan aangezien we liever niet willen toegeven dat we hebben opgegeven. Daarom: bel uw vrienden en familie en zeg ze dat u zich heeft voorgenomen in 2017 meer zen te worden en dat u daarom een reis naar Tenerife heeft geboekt om op een idyllische locatie in de zon en frisse zeelucht eens even helemaal rustig aan het nieuwe jaar te beginnen.

Lees meer
Ayurveda in Europa
Top 13 luxe destination spa's
Tips voor een betere nachtrust - Leer beter slapen
Floortje Dessing in Thailand
Top 6 retreats voor in je eentje