Soort reis

Top 13 luxe destination spa's

24 februari 2023

'Wat is een destination spa?' Vaak krijgen we deze vraag. En ook, wat is het verschil tussen een luxe hotel met een goede spa en een destination spa? Hieronder leggen we je het uit. Ben je al bekend met destination spa’s? Ga dan direct naar onze Top 13 Beste Destination Spa’s Ter Wereld!

Image for Werken aan een specifiek doel

Werken aan een specifiek doel

Er zijn in de wereld veel luxe hotels met een goede spa. Maar een destination spa is een hotel waar de gasten specifiek komen om aan een bepaald wellness doel te werken. De spa is dus de bestemming. Destination spa’s zijn hotels die zich puur richten op kuurgasten. Het hotel is daar dan ook helemaal op ingericht. De doelen waar gasten aan werken zijn heel divers: stress loslaten en uitrusten, gewichtsverlies, detoxen, weer fit worden, yogaposes verbeteren, rugklachten behandelen, slaapproblemen aanpakken, stoppen met roken, enzovoort.

Image for Specialistische programma’s en activiteiten

Specialistische programma’s en activiteiten

Een destination spa serveert lekker en gezond eten, weinig of geen alcohol en organiseert diverse holistische- en sportactiviteiten. Denk aan yoga-, pilates-, tai chi- of fitnesslessen maar bijvoorbeeld ook aan workshops over gezond koken of persoonlijke ontwikkeling of aan mental coaching. Destination spa’s bieden programma’s binnen verschillende thema’s en doelen aan, waarbij er altijd een aantal behandelingen inclusief zijn.

Image for Wie zijn de gasten?

Wie zijn de gasten?

In destination spa’s kom je vaak alleenreizenden tegen, soms ook stellen. Kinderen vind je er niet. Het zijn fijne rustige plekken voor optimale ontspanning. Destination spa’s zijn er in allerlei soorten en maten van super-de-luxe tot simpel en van kleinschalig tot wat groter. En je vindt ze aan het strand, in de bergen of in de bossen, zo is er altijd een die bij jou past.

Image for Holistische of medische insteek

Holistische of medische insteek

Een ander belangrijk verschil met een hotel met een gewone luxe spa, is dat destination spa’s een holistische of medische insteek hebben. Dat betekent dat er vooraf een intakegesprek plaatsvindt waarbij de doelen besproken worden. Afhankelijk van het type destination spa of van het programma, heb je dit intakegesprek met een westerse arts, een natuurvoedingsdeskundige of een TCM/Ayurveda-arts. Net wat bij je past.

Dit is onze Top 13 van beste luxe destination spa’s ter wereld volgens onze klanten.

Image for SHA Wellness Clinic / Spanje

SHA Wellness Clinic / Spanje

Type: Medische spa

Reis: Vliegen op Alicante

Oosterse ideeën en behandelingen gecombineerd met een westerse visie op gezondheid en welzijn. Het beste van twee werelden komt samen in SHA Wellness Clinic, een weldadige medische spa met holistische invloeden. En dat alles onder één super-de-luxe en modern dak.

Lees meer
Image for Kamalaya / Thailand

Kamalaya / Thailand

Type: holistisch

Reis: Vliegen op Koh Samui

Een beleving. Life changing. Onvergetelijk. Kamalaya Wellness Sanctuary is het allemaal én meer. Een van de beste holistische destination spa’s wereldwijd. Met een groot aanbod aan oosterse therapieën, zoals ayurveda, traditional Chinese Medicin (TCM) en Thaise, Balinese en Indiase massagetechnieken.

Lees meer
Image for Chenot Palace Weggis / Zwitserland

Chenot Palace Weggis / Zwitserland

Type: Medisch

Reis: Autobestemming of vliegen op Zürich

Chenot Palace Weggis is het spiksplinternieuwe Chenot vlaggenschip in Zwitserland. De Chenot-methode staat wereldwijd bekend om de medische detoxprogramma’s waarbij westerse wetenschap en oosterse filosofie samenkomen. 

Lees meer
Image for Mandira Styria / Oostenrijk

Mandira Styria / Oostenrijk

Type: holistisch en ayurveda

Reis: Autobestemming of vliegen op Graz

Uniek! Ayurveda in combinatie met het helende thermale water van Oost-Styria. Een geweldig ayurveda resort in Aziatische sfeer, maar dan in Europa. De ayurveda-arts en therapeuten komen uit India en Sri Lanka.

Lees meer
Image for Chiva-Som / Thailand

Chiva-Som / Thailand

Type: holistisch

Reis: Vliegen op Bangkok

Chiva-Som was een van de eerste destination spa’s ter wereld en staat nog steeds bekend als een van de mooiste holistische resorts in Azië. Deze zogenoemde ‘Haven of Life’ is een adembenemend retreat van het hoogste niveau.

Lees meer
Image for Ananda in the Himalayas / India

Ananda in the Himalayas / India

Type: holistisch en ayurveda

Reis: Vliegen op Delhi / Dehradun

Een werkelijk ongeëvenaarde wellnessbeleving tegen de achtergrond van een majestueus bergdecor. De specialiteit: Panchakarma.

Lees meer
Image for COMO Shambhala Estate / Bali

COMO Shambhala Estate / Bali

Type: holistisch

Reis: Vliegen op Denpasar

Persoonlijke aandacht in het kwadraat, (wat dacht je van je eigen persoonlijke assistent?) Het team van COMO Shambhala Estate is ontzettend toegewijd. Het resultaat? Onze gasten raken niet uitgepraat over de geweldige behandelingen, exclusieve service en het heerlijke eten.

Lees meer
Image for ZOYA Health & Wellbeing Resort, Ajmen (UAE)

ZOYA Health & Wellbeing Resort, Ajmen (UAE)

Type: Medisch & Holistisch

Vliegen op: Dubai

Geopend in 2022: ZOYA Health & Wellbeing Resort, de eerste medische spa (én adults-only bestemming!) in de Verenigde Arabische Emiraten. ZOYA's motto is niet om de symptomen te behandelen, maar om dieper te gaan en de onderliggende factoren te vinden die tot gezondheidsproblemen leiden.

Lees meer
Image for The Retreat / Costa Rica

The Retreat / Costa Rica

Type: holistisch en kleinschalig

Reis: Vliegen op San José

Een kleinschalige plek met verregaande persoonlijke aandacht. Hier word je echt helemaal in de watten gelegd. Met yogalessen op hoog niveau en een fantastische (gezonde) keuken in de schitterende natuur van Costa Rica.

Lees meer
Image for Euphoria Retreat / Griekenland

Euphoria Retreat / Griekenland

Type: holistisch

Reis: Vliegen op Athene

Een echte wow-bestemming in de Griekse natuur. Verbeter je emotionele, fysieke en spirituele gezondheid met Griekse en Chinese wijsheden en geneeskunde. Een statige en onovertroffen mooie destination spa.

Lees meer
Image for Atmantan / India

Atmantan / India

Type: holistisch en medisch

Reis: Vliegen op Mumbai

Een holistische east-meets-west destination spa. Vijfsterren comfort in een mooie vallei aan een meer. Met een hoogwaardige fysiotherapie afdeling en speciale programma’s.

Lees meer
Image for Park Igls / Oostenrijk

Park Igls / Oostenrijk

Type: medisch

Reis: Vliegen op Innsbruck

Een award-winning vijfsterren medische destination spa in het hart van Tirol, middenin de schitterende Oostenrijkse Alpen. De focus: Modern Mayr-kuren, een weldaad voor je darmen.

Lees meer
Image for Shanti som  / Spanje

Shanti som / Spanje

Type: holistisch

Vliegen op: Malaga

De schoonheid en sereniteit van Bali dichtbij huis, dat is Shanti-Som. Een kleinschalige plek waar je je echt geborgen voelt. Hier komt je in alle rust aan jezelf toe.

Lees meer

Bekijk ons hele aanbod Destination Spa's, klik op de knop rechts...

Lees meer
Image for Marleen

Marleen

Dit blog is geschreven door Marleen, oprichter Puurenkuur in 2005. Ze reist de wereld over op zoek naar de beste gezondheids- en kuuroorden, spa's en retreats. Ze deelt haar kennis, ervaringen en inzichten via haar blogs.

Top 6 retreats voor in je eentje
Ayurveda in Europa
Floortje Dessing in Thailand
Top 13 luxe destination spa's
Tips voor een betere nachtrust - Leer beter slapen