Soort reis

Wellnesshotels met fantastische gastronomie

26 januari 2024

Wie van lekker en goed eten houdt, komt helemaal aan z'n trekken hier. De wellnessresorts die we in dit blog noemen, hebben ofwel een (bekroond) restaurant onder leiding van gerenommeerde chef-koks, bieden echt iets unieks en bijzonders aan, of ze worden door onze (kritische) klanten op uitzonderlijk hoog niveau gewaardeerd. Hoe dan ook, het eten is hier op topniveau. Dompel uzelf onder in de wereld van gastronomische uitmuntendheid. Word verleid door de beste ingrediënten, innovatieve creaties en aandacht voor detail, in een setting van elegantie en verfijning. Ontdek de wereld van subliem lekker eten en onberispelijke service, die zorgen voor een onvergetelijk eetervaring. Ps. in de laatste sectie geven we onze kijk op de hotels die de gezonde keuken naar een hoger niveau tillen.

Dit is onze selectie van Health & Wellbeing resorts met restaurants van het hoogste niveau:

Image for Nobu en Michelinchef Locatelli in AMARA (Cyprus)

Nobu en Michelinchef Locatelli in AMARA (Cyprus)

Keuze aan eten & drinken bij AMARA is er in overvloed! En goed ook. Met vijf restaurants is er voor ieders wat wils. De naam Nobu Matsuhisa zegt u wellicht wat, deze Japanse cuisine is van wereldklasse. Restaurant Nobu Matsushisa Limassol biedt een Japans-Peruaanse culinaire ervaring met een scala aan gerechten van de beroemde chef-kok Nobu. Tip van de chef om eerst 3 koude gerechtjes te kiezen, en vervolgens 3 warme. Tot slot sushi en een desert. Ristorante Locatelli is een restaurant met een Michelin-ster onder leiding van de beroemde chef-kok Giorgio Locatelli. Hier kunt u - al fresco - terecht voor zelfgemaakte pasta’s en heerlijke desserts. Houdt u van vis, dan is restaurant Nerea het specialiteitenrestaurant dat de meest verse vis en zeevruchten serveert.

Lees meer
Image for Lefay Resorts (Italië)

Lefay Resorts (Italië)

Matteo Maenza, Executive Chef bij Lefay Resorts & Residences, heeft gekookt met wereldberoemde koks zoals Alain Ducasse. Zijn passie is duurzaamheid. Restaurant Grual bij Lefay Resort & SPA Dolomiti biedt een proefmenu geïnspireerd door het berglandschap. Restaurant Gramen bij Lefay Resort & SPA Lago di Garda viert mediterrane smaken, geïnspireerd door de Energy and Therapeutic Garden rondom het resort. Dit menu bevat plantaardige ingrediënten en vis, samengevoegd in twee proefmenu's. Onze tip: het 8-gangenproefmenu ('Dolomiti Gourmet Experience') met wijnarrangement in restaurant Grual bij Lefay Dolomiti, om de lokale keuken te ontdekken. Bij Lefay Lago di Garda kunt u het 7-gangenproefmenu 'Gourmet Harmonies' proberen in restaurant Gramen. 

Lees meer
Image for Palazzo Di Varignana (Italië)

Palazzo Di Varignana (Italië)

Francesco Manograsso, sinds 2016 chef-kok Fine Dining bij Palazzo di Varignana, voegt zijn creativiteit en Italiaanse kooktraditie's van weleer in zijn culinaire creaties. Restaurant Grifone heeft voor de 2e keer op rij een Michelinster gekregen en is uitgeroepen tot een van de beste restaurants van de regio. Geïnspireerd door de moestuin op de flanken van het landgoed, creëert de chefkok innovatieve menu's, waaronder een vegan-menu. U weet niet wat u proeft! Onze insiderstip: op het terrein bevindt zich de authentieke historische trein, Il Treno Reale, een vintage treinwagon uit 1921 en volledig gerenoveerd. Dineren in de stijl van toen, met bladgoudversieringen en antiek bestek. Diner start om 20.30 uur, op het fluitsignaal van de trein. Ga op culinaire reis in een koninklijke entourage! 

Lees meer
Image for Palazzo Fiuggi (Italië)

Palazzo Fiuggi (Italië)

Voedingswetenschap en gastronomie gaan hand in hand in Palazzo Fiuggi met de Palazzo Fiuggi’s Food Line. Dit unieke bijzondere voedingsplan is ontwikkeld door Genetica professor David Della Morte Canosci en Pallazo Fiuggi’s driesterren Michelin-chef Heinz Beck. Heinz Beck heeft een eredoctoraat in natuurlijke bio-energieën en natuurgeneeskunde. Palazzo Fiuggi’s Food Line is een op maat gemaakt voedingsplan met een uitgebalanceerde calorie-inname, helemaal toegespitst op u. De voeding, in combinatie met het Fiuggi bewegingsprogramma, staat voor een gezonde en evenwichtige balans. 

Lees meer
Image for Brenners Park-Hotel & Spa (Duitsland)

Brenners Park-Hotel & Spa (Duitsland)

Baden-Baden heeft een reputatie hoog te houden wat betreft culinaire hoogstandjes met een moderne twist. Het Wintergarten-restaurant van Brenners Park kijkt uit over de wereldberoemde Lichtentaler Allee en biedt zowel eigentijdse internationale gerechten als culinaire Brenners' klassiekers. Het team van chefs bij Restaurant Wintergarten creëert een Grande Cuisine van gourmetgerechten uit de regio, gemixt met Franse invloeden. Er wordt gewerkt met verse, lokale ingrediënten. Het restaurant is bekroond met twee zwarte koksmutsen. En leuk te noemen: Een detoxkuur in Brenners Park-Hotel & Spa of het naastgelegen Villa Stephanie is echt een kuur zonder afzien. De meest fantastische detoxgerechten krijgt u voorgeschoteld. 

Lees meer
Image for Marbella Club, Golf Resort & Spa (Spanje)

Marbella Club, Golf Resort & Spa (Spanje)

Restaurant El Olivar wordt geleid door Chef Andrés Ruiz, een expert in ontstekingsremmende gerechten en superfoods. Een chef met een grote passie voor de plantaardige keuken. Andrés is een echte meester in zijn vak en inmiddels wereldwijd bekend om zijn expertise in uitgebalanceerde gerechten. Hij tovert ingrediënten moeiteloos om tot prachtige kunstwerkjes. Leuk detail: Chef Andrés geeft zelf exclusieve kookworkshops in Marbella Club en vertelt de geheimen van de gezonde keuken. Wilt u graag vlees of vis? Bij The Grills Fine dining kunt u terecht voor de lekkerste grillspecialiteiten en in de Beach club staat een heerlijk buffet met verse vis- en schaaldieren voor u klaar, aangevuld met lokale specialiteiten en salades.

Lees meer
Image for Gezonde keukens op hoog niveau

Gezonde keukens op hoog niveau

Nog een laatste aanvulling op dit blog. Ik wil graag enkele gerenommeerde gezondheidsresorts noemen die zich door de jaren heen hebben ingezet om de gezonde keuken naar een hoger niveau te tillen. Hotels zoals Kamalaya Wellness Sanctuary in Thailand, Park Igls in Oostenrijk, Ananda in de Himalaya's in India en SHA Wellness Clinic zijn stuk voor stuk plekken die hoog scoren als het om voedzame, ge-wel-dige gerechten gaat. Smakelijke kunstwerken op veganistische, vegetarische of andere gezonde wijze. Chefkoks op het gezonde terrein van lekker eten hebben bijgedragen aan dit culinaire proces waarbij de kracht uit gezonde voeding wordt gehaald.

Overzicht van alle wellness- en kuurhotels met hoogwaardige restaurants?

Lees meer
Image for Marleen

Marleen

Dit blog is geschreven door Marleen, oprichter Puurenkuur in 2005. Ze reist de wereld over op zoek naar de beste gezondheids- en kuuroorden, spa's en retreats. Ze deelt haar kennis, ervaringen en inzichten via haar blogs.

Floortje Dessing in Thailand
Ayurveda in Europa
Top 13 luxe destination spa's
Top 6 retreats voor in je eentje
Tips voor een betere nachtrust - Leer beter slapen