Gezond ouder worden bij SHA Wellness Clinic

26 oktober 2022
Diep vanbinnen hunkeren we allemaal misschien wel naar de fontein van de eeuwige jeugd. Voor iedereen die een meer realistische oplossing zoekt om jong te blijven is er de SHA Wellness Clinic. In 2018 ontwikkelde SHA het multidisciplinaire Healthy Ageing programma onder supervisie van Dr. Mera. Dit programma richt zich op het afremmen en minimaliseren van het verouderingsproces zodat je kunt genieten van een langer en vitaler leven en de beste versie van jezelf kan zijn op elke leeftijd. 
Image for Anti-aging op maat

Anti-aging op maat

De volledig op maat te maken methodologie is gebaseerd op gezonde voeding, lichte beweging onder begeleiding, stressmanagement, optimalisatie van rust en slaap, uitgebalanceerde hormonen, reinigende en metabolisch vermogen, analyse van het non-specifieke en adaptieve immuunsysteem en het bestuderen van de genetische aanleg. 
Image for Wetenschappelijke benadering

Wetenschappelijke benadering

High tech wetenschappers en artsen ontwikkelden preventieve medicijnen en de gecoördineerde samenkomst van kennis bestaande uit bioidentieke hormoontherapie, genomische, epigenetische begeleiding, telomerisch en immunosenescentie onderzoek en de applicatie van stemcellen en verrijkt plasma. Deze elementen samen versterken elkaar en hebben zo een significant grotere impact dan afzonderlijk. Als al deze informatie je hoofd doet tollen dan is het belangrijkste voor jou om te weten dat deze veelomvattende benadering de vitaliteit, uiterlijke schoonheid en het algemene welzijn verbetert. 
Image for Dr. Vicente Mera, European Award in Medicine in verjonging.

Dr. Vicente Mera, European Award in Medicine in verjonging.

Om iets meer te weten te komen over deze complexe materie stelden we Dr. Mera een aantal vragen. Hij is het hoofd van de Genomic Medicine and Healthy Ageing Unit van SHA Wellness Clinic, en won in 2021 de European Award in Medicine voor beste Europese dokter op het gebied van anti-aging medicijnen. Zijn succesvolle carrière staat in het teken van zijn patiënten en zijn zorgvuldige diagnoses. Hij heeft talent voor het integreren en combineren van de laatste protocollen gebaseerd op Westers empirische wetenschap met effectieve therapieën die al duizenden jaren gebruikt worden door Oosterse culturen. 


Wat zorgt ervoor dat we minder snel verouderen en hoe verbeteren we onze levensverwachting? 

“De afgelopen jaren is er enorme vooruitgang geweest op divers medisch gebied zoals genetisch onderzoek met nieuwe biomarkers, de lengte van telomeren, bioidentitieke hormoonbehandelingen, detoxen, vitaminesupplementen en de invloed van emoties op het microbioom en het verouderingsproces. Dat alles heeft geleidt tot een verhoging van de levensverwachting.” 


Wat betekent gezond ouder worden voor jou?

"Gezond ouder worden gaat niet alleen over de afwezigheid van ziekte, maar over kunnen genieten van een optimaal fysiek, mentaal en emotioneel welzijn. Op elke leeftijd. Dit kunnen we bereiken door het verouderingsproces systematisch te plannen, (soms zelfs met heel weinig inspanning), waardoor op de lange termijn onze kwaliteit van leven verbetert en onze levensverwachting hoger wordt.  


Het gaat dus niet alleen over hoe jong we eruit zien maar ook over hoe jong we ons voelen?  

“Het paradigma van veroudering is veranderd. Het probleem is dat we, als het om veroudering gaat, in de achteruitspiegel neigen te kijken in plaats van door de voorruit. Hierdoor zien we niet wat voor ons ligt. Als we het heden zien als ons referentiepunt voor vitaliteit lijkt het altijd zo alsof het beste achter ons ligt. Door deze misleidende instelling voelen we ons al oud en gebrekkig als we pas 50 zijn, terwijl we in feite nog een half leven voor ons hebben liggen om van alles in te doen. Ik geef David Attenborough altijd als voorbeeld. Deze Britse wetenschapper, onderwijzer en klimatoloog is met een leeftijd van 95 jaar, actiever dan ooit."

Image for Over SHA Wellness Clinic

Over SHA Wellness Clinic

De SHA Wellness Clinic is een grensverleggende internationale wellnesskliniek wiens missie het is om mensen te helpen langer en gezonder te leven. Dat doen ze met een holistische en integrale benadering van gezondheid, leefstijl en voeding in combinatie met onze genetische opmaak, gezondheid en welzijn. 
Image for Preventieve geneeskunde, genen en verjonging

Preventieve geneeskunde, genen en verjonging

De SHA Methode, ontwikkeld en overzien door wereldwijd erkende experts, integreert de meest geavanceerde behandelingen in wetenschappelijke geneeskunde en dan vooral op het gebied van preventieve geneeskunde, genetica, en verjonging, met de meest effectieve natuurlijke therapieën met extra focus op gezonde en uitgebalanceerde voeding. 
Image for Persoonlijk Programma

Persoonlijk Programma

SHA Wellness Clinic biedt verschillende gezondheidsprogramma’s aan. Elk programma is op maat gemaakt om tegemoet te komen aan de gezondheidsdoelen en wensen van ieder persoon en altijd in overeenstemming met de medische en therapeutische criteria van de experts.  
Image for Fysieke, mentale, spirituele en milieu welzijn

Fysieke, mentale, spirituele en milieu welzijn

SHA is een levensveranderende ervaring waarbij gezondheid niet alleen wordt gezien als de afwezigheid van ziekte, maar als een optimale staat van welzijn: fysiek, mentaal spiritueel en milieu, voor een ideaal gewicht en vitaliteit. 
Image for Twee nieuwe centra: Abu Dhabi en Mexico

Twee nieuwe centra: Abu Dhabi en Mexico

Na meer dan een decennium waarbij het concept tot in de details geperfectioneerd werd, gaat SHA uitbreiden en opent twee nieuwe centra, een in Mexico en een in Abu Dhabi. Beide locaties liggen in mooie gebieden waarbij gelet is op klimaat, milieu, verbinding en toegang tot medische middelen. SHA Mexico, ligt ten noorden van de Riviera Maya in Costa Mujeres en opent eind 2023. SHA Emirates ligt halverwege Dubai en Abu Dhabi en zal eind 2024 openen. 
Top 10 Luxe Destination Spa's
Tips voor een betere nachtrust - Leer beter slapen
Ayurveda in Europa
Top 6 Retreats Solo-travellers
Floortje Dessing in Thailand