Soort reis

Slovenië, een kuurland bij uitstek

26 februari 2021

Slovenië is een land waar je niet gelijk aan denkt als je een wellnessvakantie boekt. Maar daar gaat verandering in komen. Met tientallen heilzame thermale bronnen, honderden schitterende meren en bijna 50.000 km aan rivier is Slovenië namelijk een kuurland bij uitstek. Bijkomend voordeel van al dat water? Een prachtig groen landschap om in tot rust te komen.

Image for Thermana Park Laško

Thermana Park Laško

Het moderne resort Thermana Park Laško ligt midden in al dat natuurschoon aan de oever van de rivier Savinja vlak bij het stadje Laško. Dit gebied staat bekend om zijn weldadige minerale waterbronnen. Wie deze perfecte wellnessbestemming zelf wil ontdekken doet dat nu gemakkelijk met de nieuwe directe vluchten naar Ljubljana van Transavia.

Image for Beste wellness spa award

Beste wellness spa award

Thermana Park Laško won de award voor beste wellness spa van Slovenië. In het grote wellnesscentrum van het hotel kun je heerlijk relaxen in diverse sauna’s (zoals een Finse, infrarood, laconium en sanarium), stoombaden, bubbelbaden en rustruimten. Leuk detail! Elk uur ruik je op het saunaplein een nieuw geurtje; ontspannend lavendel, verfrissende mint of opwekkende citrus. Behoefte aan iets meer? Er is een spa-package voor elke wens of je nu wilt ontspannen, of detoxen met ayurvedabehandelingen. Er zijn zelfs gezondheidsprogramma’s voor pijnklachten in de rug of benen onder begeleiding van een fysiotherapeut.

Image for Meer dan alleen een wellnessresort

Meer dan alleen een wellnessresort

Thermana Park Laško is meer dan alleen een wellnessresort. Het is ook het beste waterpark van het land met binnenbaden onder een glazen koepel en buitenbaden met glijbanen en uitzicht op de rivier. Wie naast zwemmen nog meer beweging wil kan op elk moment van de dag naar aerobics, yoga of pilateslessen of naar het fitnesscentrum.

Image for Omgeven door natuur en cultuur

Omgeven door natuur en cultuur

Liever naar buiten? De heuvelachtige omgeving nodigt uit tot wandelen. Loop over de brug en de wandelpromenade langs de rivier naar het stadje Laško of bezoek het oude centrum van Ljublana. Deze prettige, kleine hoofdstad won in 2016 de eco-award, is autoluw en makkelijk te voet te bezichtigen. De stad loopt over van de historische plekken en fijne eetgelegenheden. Moe van het wandelen? Rust uit op een van de terrasjes langs de rivier. Soezend in het zonnetje genietend van het uitzicht, vliegt de middag hier zo voorbij. Slovenië en het Thermana Park Laško staan voor ons duidelijk op de kaart. Wat een fijn hotel en wat een heerlijk land.

Ayurveda in Europa
Top 6 retreats voor in je eentje
Floortje Dessing in Thailand
Top 13 luxe destination spa's
Tips voor een betere nachtrust - Leer beter slapen