Soort reis

Wat is een Medical spa? (en dit zijn de 3 beste)

10 juni 2022

Een medical spa is een kruising tussen een medische kliniek en een ‘gewone’ spa. U vindt ze op steeds meer plekken in de wereld, omdat ze het gat tussen de reguliere cosmetische zorg en de ‘gewone’ wellnessklinieken opvullen. Meestal is er een dokter aanwezig die kleine cosmetische ingrepen kan uitvoeren of de kuurprogramma's begeleidt. De regels rondom de benaming ‘medical spa’ verschillen per land, dus let goed op: als u een behandeling wilt ondergaan die mogelijke risico’s met zich meebrengt, is het altijd goed om vooraf te checken of er inderdaad een dokter of medisch team aanwezig is. Wie voert er bepaalde behandelingen uit? Is deze dokter daartoe gecertificeerd? Dit zijn helemaal geen gekke vragen om voor vertrek na te gaan. U zou bijvoorbeeld voor en na foto’s kunnen opvragen van patiënten die eerder door de specialist die u op het oog hebt, zijn behandeld. In een medical spa kunt u natuurlijk ook gewoon genieten van massages, zeewierpakkingen of zeezoutscrubs. Het is een ideale bestemming als u een schoonheidsbehandeling wilt ondergaan waarvan u graag nog een paar dagen wilt bijkomen. In alle rust.


Behandelingen
Per medical spa worden verschillende behandelingen aangeboden. De één is gespecialiseerd in de behandeling van acne, de andere in couperose. Zoek dus goed uit welke kliniek het beste bij uw vraag past. U kunt er soms laser behandelingen laten uitvoeren, bijvoorbeeld voor blijvende ontharing. Of u kunt er terecht voor botox of fillers, chemische peelings of microdermabrasie. Denk bij een medische spa ook aan acupunctuur, voedingsadvies of behandelingen op basis van chinese- of natuurgeneeskunde.


 Scroll naar beneden om onze 6 beste medical spa’s te zien!

Image for Lefay Resort & Spa Lago di Garda, Italië

Lefay Resort & Spa Lago di Garda, Italië

Dit vijfsterrenresort heeft om te beginnen een waanzinnig uitzicht over het Gardameer. Het is omgeven door olijfgaarden en citroenbomen en 27 hectare park. De Medical spa biedt een combinatie van Chinese geneeskunde en Westerse gezondheidszorg. U kunt er de standaard spabehandelingen ondergaan, zoals wraps, massages en facials. Vergeet niet te relaxen in de vijf soorten sauna’s, of ga dobberen in het geweldige zoutwaterbad of het zwembad met – alweer – dat uitzicht op het Gardameer. U kunt er flinke stukken hardlopen over een speciaal circuit of mediteren in een van de ‘therapeutische’ tuinen. Misschien hebt u meer behoefte aan een energetische massage, hydrotherapie of een rebalancing therapie? Of volg een op maat gemaakt dieet - om af te vallen, stress kwijt te raken, van slapeloosheid af te komen of om uiterlijke ouderdomsverschijnselen tegen te gaan. Er is ook een osteopaat en een fysiotherapeut verbonden aan het resort.

De specialisten op het gebied van Chinese geneeskundige bieden bijzondere tuina acupunctuur-sessies. U wordt niet onder handen genomen met naalden, maar door drukpuntmassages en moxibustion. Dit is een therapie waarbij een kruid wordt verbrand. De warmte van het kruid wordt gebruikt om een massage nog meer impact te geven.

In de twee restaurants van Lefay kunt u zo gezond eten als u zelf wilt – maar een Italiaanse pasta mag ook.

Lees meer
Image for SHA Wellness Clinic, Spanje

SHA Wellness Clinic, Spanje

SHA staat bekend als de sjiekste spa van Spanje. Ze zijn hier gespecialiseerd in programma’s op het gebied van anti-aging en wellness. En er wordt puur macrobiotisch gegeten. Nee, dat is niet afzien. Er wordt namelijk haute cuisine gekookt door absolute topkoks. Het resort bestaat uit glimmende ultramoderne gebouwen die een en al sereniteit uitstralen. Elke gast ontmoet aan het begin van zijn of haar verblijf de dokter, de agenda coördinator en de macrobiotische consultant zodat er een programma op maat kan worden samengesteld.

De behandelingen bestaan uit onder andere massages, darmspoelingen, yoga en reflexology. Cosmetische en tandheelkundige ingrepen kunnen hier ook geboekt worden. Verder zijn er slaaptherapeuten en acupuncturisten aanwezig. Maar ook specialisten op het gebied van stoppen met roken, detoxen, burn-out en fitness.

Lees hier het bijzondere verhaal van oprichter Alfredo Bataller, die sinds zijn jeugd leed aan een chronische ziekte, maar daar met een macrobiotisch dieet vanaf kwam.

Lees meer
Image for Park Igls, Oostenrijk

Park Igls, Oostenrijk

Op slechts een paar kilometer van Innsbruck, omringd door de adembenemend mooie Tiroolse Alpen, ligt Park Igls. Hier kunt u kuren volgens het bekende Dr. Mayr-concept, dat uitgaat van de theorie dat ziektes herleid kunnen worden uit problemen met ons spijsverteringsstelsel. Kuren in combinatie met schone berglucht blijkt een groot succes. Leuk om te vermelden: Park Igls is in 2013 uitgeroepen tot Best Destination Spa! In Park Igls kunt u kuren volgens het bekende Modern Mayr-concept, dat uitgaat van de theorie dat ziektes herleid kunnen worden uit problemen met ons spijsverteringsstelsel. De darm als de wortel van het lichaam, vanuit deze context zijn de Modern Mayr-kuren opgezet: een intensieve reiniging voor het darmstelsel. Aangepast aan uw persoonlijke wensen, oftewel een op maat gemaakt plan van aanpak. Dit gaat samen met gerichte voeding, lichaamsbeweging en ontspanning. Verder biedt het hotel medische diensten aan zoals medische check-ups, fysiotherapie, psychotherapie, medische massages en persoonlijke fitness sessies.

Lees meer
Tips voor een betere nachtrust - Leer beter slapen
Floortje Dessing in Thailand
Top 6 retreats voor in je eentje
Top 13 luxe destination spa's
Ayurveda in Europa