Soort reis

Onze Top 9 beste wellnesshotels in 2023 voor de hele familie

16 juni 2023

Familie wellness is gezondheid en wellness voor het hele gezin, inclusief kinderen. De kuurhotels die we hebben opgenomen in deze categorie bieden een breed scala aan faciliteiten die zich specifiek richten op jonge kinderen en tieners. Een hotel zien we als 'kind- of pubervriendelijk' als de faciliteiten en activiteiten die ze aanbieden, afgestemd zijn op de behoeften van kinderen en jong volwassenen. Denk aan een kids- en juniorclub, sportactiviteiten, gezonde voeding, een kinderzwembad en accommodatie met meerdere (slaap)kamers of met connecting doors. Veel Puurenkuur hotels dragen een adults-only stempel, en daardoor zijn de meeste hotels in ons aanbod niet zo geschikt voor families. De familie-minded resorts in deze blog zijn dat wél, zij bieden mooie kuurprogramma's voor ouders (en zelfs soms voor kinderen) én bieden faciliteiten waar kinderen, tieners of jong volwassenen blij van worden. Hoe mooi is het om uw kinderen te inspireren voor gezondheid, op alle vlakken. Lekker in je vel, rust in je hoofd en leven in het nu. 

Dit is onze top 9 wellnessresorts geschikt voor families:

Image for Scherm- en gamevrij bij Palmaïa The House of AïA - Mexico

Scherm- en gamevrij bij Palmaïa The House of AïA - Mexico

Een van onze favorieten als het gaat om familie wellness! Het holistische Palmaia - The House of AïA, een tropisch paradijs aan het poederwitte zandstrand van Mexico. Een spa ondergedompeld in de jungle, plus... een all-inclusive buffet met veganistisch eten (overal groenten, vlees en vis kan extra besteld worden). Kinderen kunnen genieten van het holistische kinderactiviteitenprogramma op basis van het Waldorf-onderwijssysteem, inclusief een mobielvrije ruimte, waardoor kinderen de kans krijgen om hun zintuigen op een natuurlijke manier te verkennen. Overal superlekker veganistisch eten en luxe suites aan de oceaan op een afgelegen wit zandstrand.

Lees meer
Image for Leer surfen in Paradis Plage Surf, Yoga & Spa Resort - Marokko

Leer surfen in Paradis Plage Surf, Yoga & Spa Resort - Marokko

Ontspannen en rustig surf-, yoga en spa-resort aan een prachtig zandstrand van vijf kilometer in eigentijdse Marokkaanse stijl. Dit is een geweldige plek voor zowel ouders als kinderen om iets nieuws te leren. Bij Paradis Plage kan je surfen, bodyboarden, stand-up paddle, fitness & crossfit, yoga, kajak, tafeltennis, jeu de boules, mini-foot of dromedaris/paardrijden. De kinderclub verwelkomt kinderen van 4 tot 11 jaar. Maak uw dag compleet in de spa met de ouder en kind massage. De Prestige Suite met 2 slaapkamers is zeer geschikt voor gezinnen. Wat we zo leuk vinden aan Paradis Plage? Er is altijd iets voor iedereen. Volop keuze in aanbod aan dit laid back strand in Agadir.

Lees meer
Image for Gezonde leefstijl voor kids bij Zulal Wellness Resort - Qatar

Gezonde leefstijl voor kids bij Zulal Wellness Resort - Qatar

Het duurzame Zulal Wellness Resort in Qatar heeft een exclusief gedeelte voor families: Zulal Discovery. Vrij uniek, omdat de meeste destination spa's alleen voor volwassenen zijn. De filosofie erachter is om kinderen en jong volwassenen te inspireren voor een gezonde leefstijl met op hun leeftijd afgestemde activiteiten. Terwijl jonge kinderen (3-10) op ontdekking gaan in de natuur, in kunst en nieuwe vaardigheden leren, zijn de oudere kinderen (11-17) actief bezig met watersporten, dansen en personal training. De retreats zijn onderverdeeld in leeftijdsgroepen, met vier programma's voor de kinderen tot 18 jaar en aparte programma's voor de ouders. Er is veel aandacht voor gezonde én lekkere voeding en ruime 2- en 3-kamersuites.

Lees meer
Image for Sport en spel in Pine Cliffs Ocean Suites - Portugal

Sport en spel in Pine Cliffs Ocean Suites - Portugal

Een van de beste Sport, Fitness & Outdoor-hotels in Europa, aan zee! Met veel sport en wellnessprogramma's, goede begeleiding en heel veel sportfaciliteiten. In de zomermaanden (juni – september) is het ook voor kinderen geweldig. Pine cliffs biedt in deze maanden een kids club aan, een junior club, een tennis academy, mini-golf, een piratenboot, boomklimmen, en… voor de voetbalfans, een echt sport/voetbal academy (4-13 jaar). Er is een golfbaan op het terrein, een state-of-the-art spa en voor de actieve ouders diverse kuurprogramma's te boeken (fitness, yoga, bootcamp of ontspanning). Oceans Suites heeft geschakelde kamers (connecting doors) of u kunt meer-kamerappartementen boeken. 

Lees meer
Image for Parklane, a Luxury Collection Resort & Spa - Cyprus

Parklane, a Luxury Collection Resort & Spa - Cyprus

Luxe, ontspanning en rust zijn nou niet meteen de woorden waar je aan denkt bij kindvriendelijke vakanties. Toch komt Parklane er aardig dichtbij. Kinderen kunnen hun hart ophalen bij Park Kidz, een complex van 3.000 m2 met een eigen piratenkasteel en een piratenschip. Tieners kunnen losgaan bij het voetbalveld met de Football Escapes-seizoensacademie die wordt beheerd door gekwalificeerde coaches. Tijdens het zomerseizoen is er een exclusieve voetbalacademie die wordt geleid door internationale topvoetbalsterren. Terwijl de kinderen zich vermaken, kunt u ontspannen en genieten van de luxe Kalloni Spa in de stijl van een oude tempel - 3000 m2 gericht op ontspanning en verjonging met een breed scala aan Cypriotische massages, gezichtsbehandelingen en thalassotherapiebehandelingen.

Lees meer
Image for Geweldig voor avontuur en outdoor - Six Senses Zighy Bay - Oman

Geweldig voor avontuur en outdoor - Six Senses Zighy Bay - Oman

De Six Sensesresorts zijn hippe, lifestyle hotels waar gezondheid en wellness op hoog niveau staan. Dat merk je in alles: de spa, de activiteiten, het design, het eten en de ongeëvenaarde service. Jong en oud genieten van outdooractiviteiten en avontuur in dit luxe toevluchtsoord in Oman, gelegen aan een pittoreske baai met privéstrand en omgeven door bergen. Met een kids- en juniorclub kunnen ze genieten van activiteiten als zwemestafettes, strandbowlen, watersporten, kunst en sportlessen. Het kajakken, mountainbiken en paragliden geven een extra opwindende en avontuurlijke vibe. Six Senses Zighy Bay biedt diverse type accomodaties aan met (duplex) villa's in allerlei soorten, maten en grootte.

Lees meer
Image for Een eiland vol wellbeing in JOALI BEING - Malediven

Een eiland vol wellbeing in JOALI BEING - Malediven

Ultra-luxe JOALI BEING in the Malediven verwelkomt deze zomer voor het eerst kinderen. Dit resort was vroeger alleen voor volwassenen en introduceert nu een 7-daags programma voor kinderen tijdens de zomermaanden juni, juli en augustus. Het programma leert jonge gasten zich op een spannende, leuke en creatieve manier te verbinden met de natuur, de kracht van wetenschap en het belang van welzijn te ontdekken.’ Het biedt leuke activiteiten, zoals jungle yoga, 'Ninja'-vechtsportlessen, snorkellessen, kooklessen in MasterChef-stijl, herbologieworkshops, dolfijncruises, 'sea gardening'-oefeningen en 'nice-cream'-lessen. Boek tot 10 oktober 2023 een verblijf van minimaal drie nachten en ontvang exclusieve kortingen.

Lees meer
Image for Uberluxe en wellness in AMARA - Cyprus

Uberluxe en wellness in AMARA - Cyprus

Laat u onderdompelen in een luxe verwenvakantie, terwijl uw kinderen zich vermaken. Het ultra-luxe AMARA hotel aan de zuidkust van Cyprus, dat is topservice, chique kamers, een Michelin-ster restaurant, privéstrand en een spa van maar liefst 3000 m2! De crèche van AMARA is het hele jaar geopend (vooraf even reserveren). Er is een kinder- en tienerclub en er zijn mogelijkheden om een babysitter te boeken (toeslag). De sportschool van AMARA biedt fitnesslessen zoals Pilates, Spinning, HIIT, Kettle Bell-lessen, Yoga of Zwemmen. De premium tennisbaan van AMARA biedt professionele coaching op elk niveau, van kinderclubs tot individuele lessen. En om te slapen: de Deluxe kamers hebben een tussendeur (op aanvraag) en de 2-slaapkamer suites hebben 2 slaapkamers.

Lees meer
Image for Een dorp vol faciliteiten in Borgo Egnazia - Italië

Een dorp vol faciliteiten in Borgo Egnazia - Italië

Borgo Egnazia heeft 3 verschillende clubs voor kids en jongeren. De Trullalleri kinderclub is voor kinderen van 3-7 jaar. De jonge kidsclub Marinai (8-12) organiseert elke dag diverse activiteiten voor jonge kids zoals het avonturenparcours, spelletjes in het zwembad, kart- en danswedstrijden, kunst- en creativiteit workshops en vijf-tegen-vijf voetbaltoernooien. En dan is er nog de tienerclub Tarantari, die vooral gezamenlijke activiteiten organiseert voor kids vanaf 12 jaar, zoals duiken en snorkelen in de azuurblauwe zee, sportwedstrijden en kooklessen.

Lees meer
Image for Marleen

Marleen

Dit blog is geschreven door Marleen, oprichter Puurenkuur in 2005. Ze reist de wereld over op zoek naar de beste gezondheids- en kuuroorden, spa's en retreats. Ze deelt haar kennis, ervaringen en inzichten via haar blogs.

Ayurveda in Europa
Top 6 retreats voor in je eentje
Floortje Dessing in Thailand
Tips voor een betere nachtrust - Leer beter slapen
Top 13 luxe destination spa's